porto Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Prosze bylych i obecnych uzytkownikow o opinie na temat tego kolowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Mam model 2600. Kupiłem z ciekawosci.Kręciłem tylko na sucho. Spasowanie niezłe. Praca taka sobie. Brak łozyska oporowego i łozyska w rolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Porto,- do tego co napisałem Ci na priv dołożę jeszcze to, że rolka jest z sic i łozysko w niej nie jest konieczne (nic nie zmienia),- kropelka oliwki co jakiś czas załatwia sprawę i na 100% nic się nie skręca. Łowiłem wszystkimi modelami 700, 1300, 1600 i 2600 i w ani jednym nie wystąpilo najmniejsze skrecanie.Nawet jak trzeba było poopadać gumą to zwalniałem blokadę biegu wstecznego i trzymałem mocno korbę też sie dało, choc nie ma przy tym komfortu a mocne walniecie sandacza potrafi dać po paluchach... Natomiast do wszystkich technik gdzie cały czas kręcisz korbą to wspaniała maszyna. Korpus mimo iz nie jest metalowy wytrzymuje wiele, sam padłem kilka razy z 1600 na pysk po kamieniach i nic sie nie stało a jak poleciałem po kamiennej opasce z Saltigą to szlag ją trafił.Pewnie, że to przypadek ale jednak tak było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Potwierdzam słowa przedmowcy.Posiadam model 1600 juz dobre killlllkanaście lat.Użytkowany głownie w okresie zimowym nad pomorskimi rzeczkami. Więc lekko nie ma. Super niezawodna,niezniszczalna pancerna konstrukcja. Co najważniejsze prosta w serwisowaniu ze nawet taki manualny kaleka jak ja sobie z nią radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jeśli lubisz dawne klimaty-wato zakupić Kręci lekko i płynnie. Ładnie układa linkę. Minusem jest słabej jakości rolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Miałem--też nie moge powiedzieć złego słowa jesli chodzi o trwałość-----ale zawsze wkurzał mnie brak "oporowego" i ten ruch wstecz,ale to może kwestia przyzwyczajenia.Dodałbym jak sie nie myle---starsze były produkcji japońskiej ,nowsze chyba juz thailand. Edytowane 11 Października 2012 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 W cabelasie wciąż są JDM-y,- przynajmniej tak stoi na stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jak by był taki "JDM", to by się nazywał SS 750 i miał całkiem inne kolorki... Jak Whisker i na dodatek "a'la Tournament" i jeszcze czarno-złoty, to pomimo "Japana" na stopce, produkt na uesowo...Prawdziwe jotdeemy, to takie różne Ito, Gekkabijin, stara Emeraldas, Forsiak czy taki poczciwy starszy Luvias... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 No to mamy kaganek oświaty,- dzięki Zorro .Faktycznie miałem w rękach raz tą 750 i dziwiem sie bo miała dużo większą szpule od 700 a chyba ciut mniejszą od 1300,- tak to jakos szło i faktycznie inne kolory coś z niebieskim jak dobrze pamietam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi