Paweł O Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Witam,Na nowej (testowej) stronie pzw.pl, w strefie wędkarza jest (będzie...) możliwość opłacenia składek on-line. Z tego co widać możliwość taka ma na razie tylko Okręg PZW w Białej Podlaskiej. Jest tu ktoś z Białej Podlaskiej, kto skorzystał z takiej opcji? Orientujecie się czy to tylko opcja opłacania składek czy szykuje się rewolucja cyfrowa w pzw i rejestr połowów też będzię elektroniczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 A po co to ? Przecież i tak wody polskie to przejmą ? Ostatnia szansa wyciągnięcia kasy przy okazji prac nad stroną www ? Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 (edytowane) Kolego @selk jeśli w ciągu roku WP przejmą wody PZW i go zlikwidują, to ufunduję Ci flaszkę kurpiowskiego bimbru i dołożę butelkę świetnych ogórków kiszonych. Jeśli nie, to Ty fundujesz dużą czekoladę Wedla z orzechami laskowymi. Stoi zakład? Edytowane 13 Marca 2023 przez Mysha 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Kolego @selk jeśli w ciągu roku WP przejmą wody PZW i go zlikwidują, to ufunduję Ci flaszkę kurpiowskiego bimbru i dołożę butelkę świetnych ogórków kiszonych. Jeśli nie, to Ty fundujesz dużą czekoladę Wedla z orzechami laskowymi. Stoi zakład?Ty mnie nie rozumiesz. Na tę stronę jest napewno przetarg i sporą kasę wydano - znam takie sprawy z autopsji . Zrobić taką stronę to był czas 3 lata temu. Teraz to jest wywalanie kasy w błoto na coś co na dodatek nie działa i nie będzie. Być może okaże się za rok że przetarg był ustawiony albo firma znajomków prezesa robi bo wygrała przetarg. To się zobaczy i zaznaczam że nie twierdzę że tak jest.Mnie chodzi o czas kiedy się to wprowadza. Wody polskie przejmą może całosc za 3 lata ale już lepiej te kasę tam na stronie wód polskich przeznaczyć na robienie strony do płatnosci online. Może być połaczone z obecnymi PZW które się dostosują do pobierania opłat online od razu w tym samym standardzie komunikacyjnym. Też nie uważam że wody w tym roku to zrobią a może jakiś ułamek dalej zostanie w PZW nawet i za 5 lat Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Pomijając aspekt "domniemanych drogocennych zmian na stronie" , przecież płatności online istnieją od kilku lat. Na czym polega nowość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Wojtek, na braku konieczności złożenia wizyty skarbnikowi. Chyba coś w podobie jest też w PZW Poznań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 13 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2023 Wojtek, na braku konieczności złożenia wizyty skarbnikowi. Chyba coś w podobnie jest też w PZW Poznań.W O/Poznań tak to wygląda: https://www.pzw.poznan.pl/zezwolenia/ Możliwość opłacenia składki ogólnej i zezwolenia, także okresowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 I to jest właśnie problem zarządzających PZW. Brak członków, tylko klientela. Nie sposób nie zgodzić się z SOB - "dużo, szybko, tanio, Tesco" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 I to jest właśnie problem zarządzających PZW. Brak członków, tylko klientela. Nie sposób nie zgodzić się z SOB - "dużo, szybko, tanio, Tesco" Bardzo bym się Bartku zastanawiał, czy zarządzający przypadkiem nie wolą Tescowian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 (edytowane) I to jest właśnie problem zarządzających PZW. Brak członków, tylko klientela. Nie sposób nie zgodzić się z SOB - "dużo, szybko, tanio, Tesco" SOB nie pisze w ten sposób o zarządzających Pzw, tylko o sponsorach , czyli szarych członkach- nierobach, leniach i darmozjadach.Chociaż z drugiej strony co SOB miał na myśli , dowiemy się za jakieś 100 lat, jak dobrze pójdzie. Edytowane 14 Marca 2023 przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 W Nowym Sączu system "bez wizyt u skarbnika" aktywny jest co najmniej od trzech lat i jako, jak piszecie klientowi nie przeszkadza mi to działać na rzecz rzeki i ryb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Zostań w domu, zachowaj dystans, kartą Visa pracuj - nowa, wspaniała wspólnota w działaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 16 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Zostań w domu, zachowaj dystans, kartą Visa pracuj - nowa, wspaniała wspólnota w działaniu Jak wspomniał Wojtek ta możliwość nie jest żadną przeszkodą dla chętnych do działania. Pewnie dla wielu z nich jest ułatwieniem. Nie korzystam, bo jeśli mnie moja sympatyczna pani skarbniczka zaprasza sms-em, to jak bym śmiał odmówić? Kiedyś oprócz swojego byłego okręgu opłacałem dodatkowo Zamość i Krosno. Wymagało pewnego zachodu i różnie się kombinowało. Dzisiaj w wielu podobnych przypadkach jest to całkiem proste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Oczywiście, że chętnym nie przeszkadza. Jest wyrwanym z kontekstu stowarzyszenia ułatwieniem dla klientów. Jeśli ZG decyduje się na system kliencki, to należałoby dostosować cały system. Przypominam, że opłacenie składki członkowskiej jest deklaracją przynależności do konkretnego koła w obecnym kształcie statutu. A co robią klienci? Opłacając online wybierają pierwsze z góry koło, a to rodzi absurdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Nie dajmy się zwariować. Należę do OM. Był też czas kiedy opłacałem Białystok i Olsztyn. Było to upierdliwe, natomiast nie byłem w tych okręgach jedynie klientem. Zarybiałem, odławiałem tarlaki, pilnowałem tarlisk. Więcej uczestniczyłem w życiu okręgu olsztyńskiego, niż w życiu rodzimego koła w Ostrołęce. System kliencki już de facto istnieje. Zbieram składki w moim kole. Aktywnych członków jest może 10 procent. Reszta nie ma nawet pojęcia, że PZW to stowarzyszenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Oczywiście, że tak jest, niestety władze nie chcą tego dostrzec i boją się ryzyka jakiejkolwiek zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Nie dajmy się zwariować. Należę do OM. Był też czas kiedy opłacałem Białystok i Olsztyn. Było to upierdliwe, natomiast nie byłem w tych okręgach jedynie klientem. Zarybiałem, odławiałem tarlaki, pilnowałem tarlisk. Więcej uczestniczyłem w życiu okręgu olsztyńskiego, niż w życiu rodzimego koła w Ostrołęce. System kliencki już de facto istnieje. Zbieram składki w moim kole. Aktywnych członków jest może 10 procent. Reszta nie ma nawet pojęcia, że PZW to stowarzyszenie.Jak zakładasz że 10 procent masz aktywnych to i tak od groma ja mam może 20 osób co daje jakieś 2 procenty [emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Trudno to objąć wyobraźnią, ale opłacanie składek szczególnie członkowskiej, to też jest aktywność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Wykupiłem w tym roku kartę za sam mój, elbląski, okręg w kwocie 350zł. Wczoraj dzwonił do mnie znajomy Szwed z Geteborga, gadaliśmy, że łowią już od pewnego czasu piękne trocie i temat zszedł na opłaty. W tym roku, na "żółte wody" karta kosztuje 450koron, wzrosło o 50koron. Troszkę wędkarze pokrzyczeli, ale przyjęli podwyżkę. To w okolicach Geteborga około 60 dobrych wód. I teraz dla ciekawskich: 450 koron to około 200zł, opłata ważna na rok od dnia opłaty, opłata ważna na całą rodzinę łącznie z dziećmi do 19 roku życia. To ja się k... pytam za co ja płacę 350zł za osobę i to za 8 miesięcy, bo jako spinningista mam do końca kwietnia okresy ochronne w moim okręgu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Wykupiłem w tym roku kartę za sam mój, elbląski, okręg w kwocie 350zł. Wczoraj dzwonił do mnie znajomy Szwed z Geteborga, gadaliśmy, że łowią już od pewnego czasu piękne trocie i temat zszedł na opłaty. W tym roku, na "żółte wody" karta kosztuje 450koron, wzrosło o 50koron. Troszkę wędkarze pokrzyczeli, ale przyjęli podwyżkę. To w okolicach Geteborga około 60 dobrych wód. I teraz dla ciekawskich: 450 koron to około 200zł, opłata ważna na rok od dnia opłaty, opłata ważna na całą rodzinę łącznie z dziećmi do 19 roku życia. To ja się k... pytam za co ja płacę 350zł za osobę i to za 8 miesięcy, bo jako spinningista mam do końca kwietnia okresy ochronne w moim okręgu.za to że możesz łowić w pięknych polskich jeziorach i rzekach ..no i oczywiście według odłowów kontrolnych pełnych ryb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 za to że możesz łowić w pięknych polskich jeziorach i rzekach ..no i oczywiście według odłowów kontrolnych pełnych ryb .No to mnie uspokoiłeś, a myślałem, że przesadzałem. Mamy przecież czyste, pełne zdrowych ryb wody. No przepraszam za moje pytanie. Z drugiej strony, dobre rzeczy muszą kosztować, Belgowie za sportowe połowy płacą rocznie 12euro, ale gdzie im do naszych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi