Kuba77 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witam, po holowaniu Wiślanego Suma i zanurzaniu kołowrotka w mulistej wodzie Penn zaczął przy zwijaniu piszczeć - skrzypieć - świszczeć a ostatnio kiedy zaczynam delikatnie zwijać na samym początku zwijania słychać dźwięk jakby hamulec był odkręcony na maxa, słychać to tylko przez sekundę, później jest OK.Mam pytanie - gdzie mam oddać kołowrotek (brak gwarancji) i co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Może ktoś wie jak rozkręcić to dziadostwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 siemaZadzowoń pod 530434300 ,kolega sprzedaje i naprawia penny.Ma dostęp do wszystkich części.Ma na imię Sebek.Spotkać się z nim można w Legionowie lub w Wawie. pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba77 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerstein Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Numer nie aktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Jest to Penn serwis .Napewno Seba .794342788Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kerstein Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Wiem ze to nie jest temat dopasowany ale jakby nie bylo to chodzi o naprawę. Prawdopodobnie brat potrzebuje wymienić łożysko rolki prowadzącej, niestety na necie nie znalazłem jej rozmiarów a muszę zamówić. Czy może ktoś z was zna wymiary tego łożyska. Chodzi o model PENN Sargus 4000. Bardzo proszę o szybką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Wiem ze to nie jest temat dopasowany ale jakby nie bylo to chodzi o naprawę. Prawdopodobnie brat potrzebuje wymienić łożysko rolki prowadzącej, niestety na necie nie znalazłem jej rozmiarów a muszę zamówić. Czy może ktoś z was zna wymiary tego łożyska. Chodzi o model PENN Sargus 4000. Bardzo proszę o szybką pomoc Suwmiarka powinna pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Powinna ale kołowrotka nie mam w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie, potrzebuję dobry sprawdzony serwis Penn...wyżej wspomniany Pan Sebastian wyjechał za granicę i długo nie wróci.Najlepiej serwis w okolicy Warszawy.Do naprawy Penn Conflict. Nie chce mi się bawić w gwarancje - ostatnio po gwarancji dostałem nowy i dalej jest to samo (drażniąco puka na retorze..). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 A może gość na Żelaznej by zajrzał. Sklep hydrauliczy na rogu Żelaznej i Ogrodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Panowie, potrzebuję dobry sprawdzony serwis Penn...wyżej wspomniany Pan Sebastian wyjechał za granicę i długo nie wróci.Najlepiej serwis w okolicy Warszawy.Do naprawy Penn Conflict. Nie chce mi się bawić w gwarancje - ostatnio po gwarancji dostałem nowy i dalej jest to samo (drażniąco puka na retorze..).Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie usunąć pukanie na retorze w pennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snoek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) karuzo, nie wiem dokladnie co jest powodem stukow na twoim rotorze, ale prawdopodobnie jest to luz. Posiadam Penn BTLII i rowniez mialem z nim problem- regularne klikanie.Oddalem kolowrotek do serwisu ale Panowie nie dopatrzyli sie wad (wszystko w normie )Gwarancja sie skonczyla, wiec sam postanowilem go "zoperowac". Rozwiazanie okazalo sie banalne, cienka podkladka 0,X mm (zalezy od luzu) pomiedzy tulejke w clutch/sleeve i ball bearing, dodadtkowo podkladka pod nakretke pinion gear (w razie potrzeby). Skrecic z czuciem.Tak tuningowanym kolowrotkiem lowie juz rok, bez irytujacego klikania.Budowa Penn Conflict i Battle jest taka sama. Tulejki o ktorej pisalem wyzej nie ma na schemacie (na schemacie BTL tez jej nie ma) ale fizycznie w kolowrotku jest, chyba producent zalozyl, ze jest niezniszczalna . Tutaj jest link do schematu: http://www.scottsbt.com/catalog/store/images/pennparts/schematics/cft4000.pdf Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez snoek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iroo Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Pany gdzie mogę dostać podkładki pod szpulę do Penna Battla 2000 pierwszej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi