zetika16 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Pojutrze wstawię jak wyszedł wściekły, po kąpieli w Raptorze IMG_20240319_211019.jpgO kurde ale zaje** wygląda . Sam się zastanawiam nad raptorem do mojego w przyszłości - ale narazie inne wydatki. Sam robiłeś czy komuś oddałeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Kuba, sam się nad tymi Toyo zastanawiałem, ale bieżnika w nich trochę mało. Poszedłem w Cooper Discoverer AT3.Świetne gumy do moich zastosowań czyli w pioch, lekkie błotko i na asfalt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Albo to kwestia zdjęcia albo w tym Foresterze geometria drugiej osi mocno kuleje [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Albo to kwestia zdjęcia albo w tym Foresterze geometria drugiej osi mocno kuleje [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatal Perspektywa zdjęcia, całe tylne zawieszenie jest w tym aucie nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 To proponuję na tych nowych laczkach jeszcze chociaż ją sprawdzić [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) O kurde ale zaje** wygląda . Sam się zastanawiam nad raptorem do mojego w przyszłości - ale narazie inne wydatki. Sam robiłeś czy komuś oddałeś ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Oddałem w ręce fachowca i jednocześnie miłośnika marki, który ratuje Forki. Mój egzemplarz jest ze mną bardzo długo zatem był w bardzo dobrym stanie, niemniej jakieś drobne oznaki korozji były widoczne, tylne nadkola zaczynały robić się "złote" zatem wymieniliśmy je na nowe itd... jest zrobiony z sercem i bez lepienia. Był rozebrany i jak widać kielichy i progi w super stanie. Majster twierdzi, że jeszcze 10 lat można pojeździć bez problemów. Mamy jeszcze czarnego SH z włoskiego salonu ale Monika chce hybrydę i niestety będę musiał się z nim rozstać a szkoda bo ma jeszcze rok gwarancji na silnik może trafi przynajmniej w dobre ręce. Edytowane 20 Marca 2024 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Dużo kasy trzeba wyłożyć za raptora z takim rozbebeszeniem auta do goła ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Zależy ile roboty będzie miał blacharz, zwykle jeśli nie miałeś auta u siebie zbyt wcześnie i nikt nie robił konserwacji czyli 99% przypadków to progi i kielichy są do wymiany. Sam Raptor z wnękami to 6,5k u mnie doszły opony, malowanie kół, regeneracja lamp, czyszczenie i konserwacja podwozia, nowe emblematy, malowanie mocowań foteli i wyszło nieco ponad 11k. Myślę, że jest to uczciwa cena biorąc zakres i zaangażowanie. Oceniasz całość jak odbiorę i pokażę efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 To proponuję na tych nowych laczkach jeszcze chociaż ją sprawdzić [emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tylko co tu sprawdzać skoro w tym modelu nie ma regulacji z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Zależy ile roboty będzie miał blacharz, zwykle jeśli nie miałeś auta u siebie zbyt wcześnie i nikt nie robił konserwacji czyli 99% przypadków to progi i kielichy są do wymiany. Sam Raptor z wnękami to 6,5k u mnie doszły opony, malowanie kół, regeneracja lamp, czyszczenie i konserwacja podwozia, nowe emblematy, malowanie mocowań foteli i wyszło nieco ponad 11k. Myślę, że jest to uczciwa cena biorąc zakres i zaangażowanie. Oceniasz całość jak odbiorę i pokażę efekt.Wg mnie cena super - myślałem że znacznie więcej .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 A u mnie takie coś [emoji41]Trzeci miesiąc na Cooper - ch, całkiem fajne. W sam raz w lekki teren, a i na asfalcie jak na A/T dość ciche. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Tylko co tu sprawdzać skoro w tym modelu nie ma regulacji z tyłu?Choćby kąt pochylenia koła który reguluje się śrubami w tulejach wahacza Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 A u mnie takie coś [emoji41]Trzeci miesiąc na Cooper - ch, całkiem fajne. W sam raz w lekki teren, a i na asfalcie jak na A/T dość ciche. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProMam takie same już drugi rok, ale ciężko się je wyważa. Poza tym jedna z opon dostała guza po niecałym roku użytkowania i musiałem dokupić 1 sztukę. Ogólnie średnie moim zdaniem. Kolega poleca Pirelli AT. Ciche, trwałe, niezłe w zimie i na lekki teren też wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Choćby kąt pochylenia koła który reguluje się śrubami w tulejach wahacza Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie można ustawić kąta pochylenia koła z tyłu w Foresterze SG. Ewentualnie można wykonać regulację ustawienia zwrotnicy ale ja nie podnosiłem w tym aucie zawieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Nie można ustawić kąta pochylenia koła z tyłu w Foresterze SG. Ewentualnie można wykonać regulację ustawienia zwrotnicy ale ja nie podnosiłem w tym aucie zawieszenia.Podniosłeś je dokonując naprawy tylnego zawieszenia Zresztą nie było tematu, piękne auto ???? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Chodzi mi o to, że nie robiłem liftu, wymieniłem jakiś czas temu tylne zawieszenie ale na OEM i później była ustawiana zbieżność. Śruby regulujące zbieżność, to jedne jakie biorą udział w ustawianiu geometrii z tyłu auta. Miałem w życiu kilka Foresterów i zapoznałem się z budową zawieszenia, nie piszę na zasadzie "moje na wierzchu" bo nawet mechanicy często nie do końca potrafią regulować zawieszenie w Subaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi