Skocz do zawartości

Ugly Stik Gold Tiger plus 822 Trolling

mdziam_78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy orientuje się może ktoś czy ten kij nada się pod multika? Zadałem to pytanie w internetowym sklepie i powiedziano mi, że jak najbardziej, ale w sieci ten kijek również jako Trolling Spin.

link to jedynej polskiej strony, na której go znalazłem

Jak to wygląda?

Uzywam Ugly stick tiger so multika i spina. Byl on zreszta opisany jako uniwersalny do obu metod.Tylko moj multik to rodzaj prawdziwej betoniarki w wydaniu supreme, stosowalem go tylko w trolingu.

Edytowane przez ictus

Do mnie dziś dotarła Okuma Solterra 10LX i raczej mała nie jest ;P

To fajnie... Mam tylko nadzieję, że uda mi się go gdzieś wyczaić na przeszły sezon. Co prawda za namową Kolegi @_ronin zamówiłem Ugly Stick Catfish Casting 8' ale ten Tiger tez mi się wydaje ciekawy.

Nie mialem jednoczesciowej. Jednak wygoda transportu ma dla mnie kluczowe znaczenie. Zostawilem sobie juz tylko dwie jednoczesciowki - ciezka jerkowke i sandaczowke z rezonansem. Kazda podroz to klopot z pakowaniem takich wedek. Uwazam zreszta ze dwuczesciowa brzydka pala jest swietna! Jednoczesciowa jest chyba krotsza?

Nie mialem jednoczesciowej. Jednak wygoda transportu ma dla mnie kluczowe znaczenie. Zostawilem sobie juz tylko dwie jednoczesciowki - ciezka jerkowke i sandaczowke z rezonansem. Kazda podroz to klopot z pakowaniem takich wedek. Uwazam zreszta ze dwuczesciowa brzydka pala jest swietna! Jednoczesciowa jest chyba krotsza?

Krótsza o 10 cm i znacznie sztywniejsza.

Mi bardziej pasuje.

@mdziam_78 Mój Batsonik z rezonansem to XMB 783. To jednoskład 1,98m, niby jest 7-21g ale tak naprawdę minimalna sensowna główka to od 25 do 35g + guma, opisany jako 10-17 lb. Szybki super fajny kijek na sandacza, robiony na Solinę. Sprawdza się znakomicie. Ja mam dolnik wędki robiony na krótko, wiem że dłuższa wersja do łokcia lub za (a były takie zbrojone w FC) jest do bani.

Mogę zabrac go na Zalew to sobie potestujesz :)

@hlehle Ja z założenia do trola wole stosunkowo miekkie wędki, ale nie miałem tej 60lb w reku, może się okazać ciekawa. Pewnie w przyszłym sezonie ją sprawdzę, bo znajomy na Solinie włąsnie sobie taką sprawił.

Edytowane przez ictus