Skocz do zawartości
  • 0

WAZNE !!! Zaproszenie

cezorator

Pytanie

W imieniu Towarzystwa na rzecz Ziemi chciałbym zaprosić do nieodpłatnego udziału w warsztatach „Jak skutecznie chronić przyrodę dolin rzecznych?”.

Przeprowadzenie warsztatów planowane jest w dniach 29-30 maja br. w Wiśle.

Celem szkolenia,jest przygotowanie uczestników do prowadzenia skutecznego monitoringu inwestycji hydrotechnicznych i działań na rzecz ochrony przyrody dolin rzecznych. Uczestnicy warsztatów zapoznają się m.in. z problematyką obszarów Natura 2000, inwestycji hydrotechnicznych i ich wpływu na przyrodę, z praktycznymi sposobami pozyskiwania informacji o przedsięwzięciach hydrotechnicznych oraz z określonymi, środowiskowymi dyrektywami unijnymi.

W załączeniu Zaproszenie i program.

Zapraszam serdecznie :D

zaproszenie.doc

kwestionariusz_zgloszeniowy.doc

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Robercie :D

Rozumiem, że masz daleko do Wisły. A ja pomimo, że mam blisko sam nie wiem czy tam pojadę bo zależy to od uznania moich przełożonych. Postaram się tam być, a nawet jak mi się nie uda to poroszę Roberta Wawrętego o materiały dla Ciebie.

Uważam że utrzymanie wód w dobrym stanie ekologicznym jest ważniejsze od kwestii związanych z C&R, kłusownictwem czy zarybieniami. Jak nie będziemy mieli krętych i drożnych rzek to naszymi wędkami będziemy się mogli drapać po plecach, a nie łowić ryby. :D