Skocz do zawartości
  • 0

"Naklejki" na silniki...

Kuba Standera

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mi ściągał salon Yamahy.

O ile tylnia i przednia kosztowały kilkadziesiat zł komplet, to za boczne duże chcieli jakąś chorą cene :wacko:

Domyślam się ,że chcesz się dososować do naszych genialnych przepisów :D

No niestety, niezbyt uśmiecha się mi płacenie łapówki mafii ustawionej na tyle wygodnie aby mieć monopol i żądać ceny z kosmosu i mającej terminy na następne wcielenie...

• 0

Mi ściągał salon Yamahy.

O ile tylnia i przednia kosztowały kilkadziesiat zł komplet, to za boczne duże chcieli jakąś chorą cene :wacko:

Domyślam się ,że chcesz się dososować do naszych genialnych przepisów :D

No niestety, niezbyt uśmiecha się mi płacenie łapówki mafii ustawionej na tyle wygodnie aby mieć monopol i żądać ceny z kosmosu i mającej terminy na następne wcielenie...

Dobrze Cie rozumiem :D

Spróbuj tam>

Marco Marine Spółka z o.o.

ul. Łady 2

71-605 Szczecin

tel. 091 4230225

biuro@tohatsu.pl

lub w Krakowie przez dystrybutora

Sklep Żeglarski HALS

ul. Jaskółcza 2

30-105 Kraków

tel/fax: 012/294 06 70

hals.sklep@hals.sklep.pl

pozdrawiam

Maciek

• 0

Witam kolegów.

Pytanko, znacie może sprawdzone miejsca ,gdzie możnaby ewentualnie zamówić naklejki z logiem i mocą do Yamahy 13.5 KM 4-Stroke ( 15KM razi w oczy :-) ). Ceny serwisowych powalają na kolana! Może jakaś sprawdzona agencja reklamowa or something else???

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

• 0

jakbym nie sprawdził to bym nie pisał, więc się powstrzymaj

najbliższy kurs, który odbędzie się na starych zasadach (nowych jeszcze nie ma) jest 315km z mojej wioski

osiągalny na Domaniowie w połowie listopada, pod warunkiem wejścia w życie nowego rozporządzenia, ale na to w 99,99% nie ma szans

• 0

Szpiegu, w Retmanie się zaczęło tydzień temu. Może jak obiecasz że nadgonisz to Cie przyjmą. Robiłem tam w zeszłym roku i mogę polecić :)

No i pamiętaj że warto mieć wypływane (na swojej jednostce oczywiście) limit godzin i od razu startować na starszego (jak znalazł na morze).

• 0

Z tego co czytałem to dla motorowadniaków chyba nic, ale odbiera część uprawnień (ogranicza) chyba dla starszego sternika jachtowego, co jest niezgodne z konstytucją (uprawnienia wcześniej nabyte) i jak się to nie zmieni to mają to skarżyć do Trybunału :)

• 0

AFAIR przy poprzednich zmianach dostawałeś wyższy stopień jeśli wymieniałeś patent, żeby utrzymać uprawnienia. Zresztą cały ten system patentów służy dojeniu kasy przed różne instytucje. Rozumiem patenty na jakieś potwory, albo na wybitnie sportowe jednostki, duże jachty etc. Ale wymagać patentu st. sternika od kogoś kto chce 3 mile od brzegu dorsze połowić przy ładnej pogodzie to śmiech na sali. Zwłaszcza że patenty w obecnej formie nie gwarantują że delikwent będzie potrafił bezpiecznie prowadzić jacht. Wiem to po sobie bo papier mi pozwala na plywanie po całym Bałtyku i innych morzach zamkniętych, a szczerze mówiąc g... wiem o prawdziwej morskiej żegludze. Godziny wypływałem na Wiśle i odrobinę na Mazurach (lata temu, nawet nazwy maleńkiego silniczka nie pamiętam).

No ale skoro darmozjady wymuszają posiadanie, to trzeba zrobić i mieć z dyni. Bo tak na prawdę to patent będzie się liczyć dopiero w razie jakiegoś nieszczęścia.