Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w doborze, konfiguracji i zakupie sprzętu elektronicznego oraz motorowodnego

rybens

Pytanie

Szukasz echosondy, silnika dziobowego silnika spalinowego daj znać postaram się pomoc w doborze, konfiguracji, zakupie.

Wiele lat spędzonych w wędkarstwie oraz fascynacja sprzętem elektronicznym oraz motorowodnym postaram się pomoc w wyborze optymalnego rozwiązania do twoich potrzeb oraz zasobności portfela. Postaram się pomoc poprzez wieloletnie doświadczenie z wykorzystaniem urządzeń w celach prywatnych takich marek jak Lowrance, Garmin, Humminbird, Minn kota, Motorguide, Honda, Yamaha. Również przy zakupie pomogę z wykorzystaniem rabatów które wypracowałem przez wiele lat. Wychodzę z inicjatywą koleżeńską na ile mam wolny czas od pracy i codziennych obowiązków. Z ciekawostek w latach 2000 miałem juz prywatnie urzadzenie Humminbird 1197SI, w tamtych czasach jesli sie nie myle w PL były 4 lub 5 takich urzadzeń. W pozniejszych etapach korzystałem z HDSów poczawszy od gen1 z LSS1 i 2 a dalej idac przez silniki dziobowe i urzadzenia Garmin GPSMAP z systemem Panoptix.

Pisz na PRV, napisz co potrzebujesz i pozostaw nr tel. oddzwonię w wolnej chwili to porozmawiamy, jak mogę pomóc.

Pozdrawiam i do usłyszenia

Rybens

Edytowane przez rybens
  • Like 3

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak jak napisałem, inicjatywa jest kolżeńska, nie prowadze zadnych szkoleń, nie jestem przewonikiem ani nie zamierzam, uważam ze to psuje cały smak wedkarstwa pogoni za "króliczkiem" Widze ile ludzie maja dylematów itp. lub kupuja nie trafiony sprzet wiec na ile mam wolnego czasu postaram sie pomoc. 

Edytowane przez rybens
  • Like 4

• 0

Mam nadzieję, że pomożesz nieodpłatnie.

Dodam, że najchętniej byśmy widzieli aktywność w wątkach na forum, a nie porady telefoniczne.

Pytań z tego obszaru jest codziennie na forum na tyle dużo, że masz unikalną szanse podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem - z korzyścią dla szerszego grona naszej społeczności.

• Like 2

• 0

Z przyjemnością, ale nie ukrywam, że mam czas dość ograniczony, dlatego preferował bym drogę telefoniczną by pytania nie czekały na moja odpowiedź.

Postaram się opisywać na forum pytania niestandardowe które się powtarzają bądź sam będę musiał na nie znaleźć odpowiedz.

• 0

Serdecznie dziekuje za szybka ocene na podstawie ilosci postow :) Przyznam ze wiecej czasu spedzilem na wodzie niz na forum. Rozpoznaje rowniez nad woda kokegow z forum co sa profesorami przed monitorem a nad woda maja problemy ze zwodowaniem lodzi :( Po nastu latach zdobywania wiedzy praktycznej bez korzystania z usług przewodników i innych „ala” szkoleń moim celem jest pomoc kolegom ktorzy maja dylematy w doborze sprzętu elektronicznego itp. Nie pobieram za pomoc oplat, na ile moge to pomoge.

A teraz zadam pytanie jak ci moge pomoc?

Dobrej nocy

Edytowane przez rybens
  • Like 1

• 0

To ja mam pytanie, szukam urządzenia na którym popatrzeć mogę za free mapy wody zgodne z gps, w wolnej chwili pooglądać TV, jak by żonie się nudziło, jakiś podgląd tego co pod łodzią by się przydał no i sterowanie silnikiem dziobowym. Jakieś propozycje?

Edytowane przez Matteoo

• 0

Czesc Matteoo,

TV bedzie wyzwaniem ;) ale czego sie nie robi dla zony wiec poszukajmy rozwiazania.

1. Czy masz juz silnik dziobowy? Jeśli tak to ograniczy nam ilosc modeli do jednej marki.

2. Mapy- z darmowych map dla EU ciezko bedzie cos znalesc ale mapy nie sa az tak drogie vs urzadzenie do ogladania tv, sonar, sterowanie dziobowka.

3. TV- osobiście rozwiązałbym to w ten sposób:

- jesli zona czesto oglada tv zainwestowal bym w odzielny telewizor na 12v z tunerem dvb-t2. W kamperze taki używam sporadyczni. Mysle ze to bedzie opcja najtansza nie kolidujaca z plywaniem i obserwowaniem co dzieje sie na echosondzie

-kupno plotera z hdmi-in mozna podlaczyc zewnetrzne zrodlo przez kabel hdmi z telefonu-tv internetowe, zewnetrzny tuner dvbt badz np xaomi mi box. Plotery z wejsciem hdmi-in jest to seria GPSMAP 8410-12-16-17-22-24 cale

Edytowane przez rybens
  • Like 2

• 0

To ja mam pytanie, szukam urządzenia na którym popatrzeć mogę za free mapy wody zgodne z gps, w wolnej chwili pooglądać TV, jak by żonie się nudziło, jakiś podgląd tego co pod łodzią by się przydał no i sterowanie silnikiem dziobowym. Jakieś propozycje?

Tv się w domu ogląda a nie na rybach :)

• Like 2

• 0

Jesli kolega ma jacht kabinowy czy jednostke motorowadną z kambinką to fajnym rozwiazaniem bedzie TV z dvbt 20-24" który jest montowany na stałe badz moze byc wysuwany automatycznie badz manualnie. W karawaningu są takie rozwiazani mysle ze duzo tańsze niz kupno GPSMAP, HDSa czy Apexa dla semgo HDMI in :) Tablet spoko tylko sa miejsca gdzie zasieg GSM jest bidny.

• Like 1

• 0

No widzicie, ten mój post był pewnego rodzaju wkrętem, ale... no właśnie. Sprawa z mojego posta jak najbardziej rozwiązywalna bez mega wielkich wydatków. Tablet 10" + powerbank + kamera inspekcyjna + ostatecznie jak słaby zasięg sieci tunerdvbt2. I tyle. Wszystkie opcje działają, tablet doskonale steruje haswingiem, reszta też działa dobrze, ale korzystanie z tego na wodzie to przesada. Dodatkowo Active Captain lub płatny Boating. Z tym tv na rybach to przesadzałem, ale reszta super zabawa, kamerka inspekcyjna na sztycy pokazuje niezły obraz pod wodą. Rozwiązania więc są stosunkowo proste, a Wy szukaliście sprzętu za miliony :) To tak wyszło, jak by ktoś zapytał jak tanio dojeżdżać z domu do pracy i wszyscy by mu doradzali zakup różnych samochodów, a wszyscy zapomnieli o bilecie miesięcznym :) celowo nie określiłem warunków brzegowych.

Edytowane przez Matteoo

• 0

No widzicie, ten mój post był pewnego rodzaju wkrętem, ale... no właśnie. Sprawa z mojego posta jak najbardziej rozwiązywalna bez mega wielkich wydatków. Tablet 10" + powerbank + kamera inspekcyjna + ostatecznie jak słaby zasięg sieci tunerdvbt2. I tyle. Wszystkie opcje działają, tablet doskonale steruje haswingiem, reszta też działa dobrze, ale korzystanie z tego na wodzie to przesada. Dodatkowo Active Captain lub płatny Boating. Z tym tv na rybach to przesadzałem, ale reszta super zabawa, kamerka inspekcyjna na sztycy pokazuje niezły obraz pod wodą. Rozwiązania więc są stosunkowo proste, a Wy szukaliście sprzętu za miliony :) To tak wyszło, jak by ktoś zapytał jak tanio dojeżdżać z domu do pracy i wszyscy by mu doradzali zakup różnych samochodów, a wszyscy zapomnieli o bilecie miesięcznym :) celowo nie określiłem warunków brzegowych.

Brawo świetny wkręt- boki zrywac!!! Szanujmy swój oraz innych czas.

• Like 2