fish28 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Cześć, ktoś z Was interesuje się w jakimś stopniu astrofotografią bądź lubi strzelać fotki nocnego nieba?EditJak nie odpowiedni dział to proszę do przeniesienia do cafe Edytowane 26 Marca 2023 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Masz na myśli krajobraz nocny, DM, zorza? Czy szczegółowego fotki nocnego nieba (galaktyki itp) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Wszystkiego po trochu.No to może ja zacznę. Fotka z wczoraj Księżyc i Plejady ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Ja kiedyś coś tam próbowałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Księżyc mam w laptopie Staram się upolować zorze ale jak na złość ostatnio przy dużej aktywności ZP widzę same chmury nad głową. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Bardzo ładny księżyc i zorza ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 27 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Jeśli chodzi o Księżyc to mam go w wielu fazach i ten jeden samolot.Marzy mi się sfotografowanie tranzytu ISS na tle jego tarczy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Przelot ISS Przelot Falcon 9 z Dragonem lecący w stronę ISSKreski, kreski Około 1,5h naświetlania Niestety jak na razie brak poważniejszego dostępu do prowadzenia, ale pracuję nad tym 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Możesz napisać jakim sprzętem te fotki zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 D610 + samyang 14mm (1 i 3) , a 2 nie wiem, jakim szkłem, ale prawdopodobnie Tokina 28-80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Całkiem nieźle widać DM jak na zdjęcie bez prowadzenia. Też posiadam samyanga 14/2,8 Bardzo fajny, jasny obiektyw wsam raz do fotografowania nocnego nieba.To i ja coś wrzucę z takiego samyanga tyle że z prowadzeniem które niestety sprzedałem???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 A tutaj mam jeszcze startrailsa tym samym obiektywem.Łączny czas naświetlania 4340 sekund ISO800 F2,8 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fkuzi555 Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Miałem proste prowadzenie, ale mnie to przerosło... Ale robi robotę chyba w weekend zapouje na kreski na szerokim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 29 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Ja też dawno nie robiłem startrailsów????Może w weekend jak będzie pogoda to też zapoluje na kreski ????A prowadzenie chyba znów kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 30 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Wrzucam kolejne. Tym razem nie nocne niebo, ale gwiazda???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 31 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Czas na kolejną fotkę Drogi MlecznejNikkor 35mm niebo 121sekund, dół 70sekund, iso400 f/1,8 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Dzisiaj wstawię Księżyc na niebieskim jeszcze niebie i w większym zbliżeniu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 No to może wrzucę kolejne zdjęcia naszej gwiazdy. Na drugim zdjeciu ostatnie częściowe zaćmienie, które miało miejsce 25 października 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Startrails z Księżycem w roli głównej, który składa się z ośmiu zdjęć. Jedno się gdzieś zapodziało???? Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez fish28 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Kolejna fotka Drogi Mlecznej z zeszłego roku. A w zasadzie to samojebka???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 A to moja pierwsza astrofotografia jaką wykonałem. Bodźcem była dla mnie kometa Neowise. Specjalnie na tą okazję kupiłem lustrzanka, niestety z kitowym obiektywem...Szkoda że nie posiadałem wtedy sprzętu jaki posiadałem później..Ale byłem bardzo uradowany jak zobaczyłem że udało mi się ją uwiecznić na fotce, bo gołym okiem to było prawie niemożliwe ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Taka moja mozaika z Księżycem w różnych fazach ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktupus Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Wiosenna Droga Mleczna w Bieszczadach. Canon 6D mod + Sigma art 35mm + Sky Watcher Star Adventurer. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Oo, w końcu ktoś coś wrzucił ????Piękny mleczak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi