rybcok11 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam Czy ktoś miał w posiadaniu ten kijek?Jestem ciekawy jak faktycznie jest z tym c.w. w tej wędce za 130 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciec131 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Dołączam Się z pytaniem Czy uzywal ktoś tego kijka pod sandaczee/okoniee lub trzymał go w reku ? Chodzi mi o łapanie z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie pieniądz, kup potestuj i opisz. Tu teraz po Phenixach moda na Borony nadeszła, mało kto kija za te pieniądze używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Nie pieniądz, kup potestuj i opisz. Tu teraz po Phenixach moda na Borony nadeszła, mało kto kija za te pieniądze używa.Taaa, bo jak nie ma się kija z pracowni to nie jest się na topie i nie warto łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Taaa, bo jak nie ma się kija z pracowni to nie jest się na topie i nie warto łowić Nie pieniądz, kup potestuj i opisz. Tu teraz po Phenixach moda na Borony nadeszła, mało kto kija za te pieniądze używa.Chłopaki nudzicie się ?Idźcie na ryby i nie nakręcajcie nowej jazdy .Koledzy pytają konkretnie, ja tak zrozumiałem, nie znam kija więc cicho siedzę . Edytowane 31 Maja 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Fakt, po prostu nie zauważyłem aby na JB można uzyskać info o sprzęcie nisko budżetowym. Zabawki po naście dyszek są bardziej popularne na wedkuje.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Fakt, po prostu nie zauważyłem aby na JB można uzyskać info o sprzęcie nisko budżetowym.Zabawki po naście dyszek są bardziej popularne na wedkuje.pl Nie wiem nic na dany temat, nie zabieram głosu...Proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Bardziej chodziło mi o to, iż po 8msc braku jakijkolwiek opinii, ktoś gotów pomyśleć, że nikt na to nie łowi bo to szajs jakiś, a tymczasem to porostu niewłaściwe miejsce do pytania o taki sprzęt. Czytając jakikolwiek wątek z działu " jaki kij/kołowrotek na xxxxxx" nie ma szału propozycjami typu mikado, konger, jaxon a Phenix ultra super bron Boże tylko on nie brakuje.Ja między innymi z tego powodu nie pytam raczej na forum o sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 To jest chore myślenie!!!!!!!Koledzy posiadają sprzęty po kilka tysięcy złotych.Ja wędkuje na kongery i na Browninga zestaw nie przekracza 450 zł i co nie złowie ryby bo nie mam tam jakiegoś Phoenixa albo Batsona?Bardzo mylne myślenieNie dajmy się zwarjować !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 To jest chore myślenie!!!!!!!Koledzy posiadają sprzęty po kilka tysięcy złotych.Ja wędkuje na kongery i na Browninga zestaw nie przekracza 450 zł i co nie złowie ryby bo nie mam tam jakiegoś Phoenixa albo Batsona?Bardzo mylne myślenieNie dajmy się zwarjować !!!Otóż to. Nie dajmy się zwariować. Jeśli ktokolwiek łowi/zna na takie wędzisko, niechaj udzieli informacji.Przecież na forum nie ma zakazu dyskutowania, o sprzęcie masowym, seryjnie produkowanym.Ja nie mam wiedzy (popularny zwrot, adekwatny do sytuacji) aby takowej udzielić, w temacie robinson-tritium-zander-jig-240-7-35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam, Ja mam ten kijek od zeszłego sezonu ale w wersji 2,25 (po sezonie 2,22 ).Zacznę od początku, szukałem kijka na łódkę pod sandacza. W związku z tym, że nie wiedziałem o co chodzi z sandałami i jaką drogę ewentualnie obiorę w ich połowie nie chciałem pakować zbyt dużo kasy. Nie będę opisywał jak wygląda bo nie wygląd łowi. Skutecznie machałem 35g + 7 i 9 cm kopyto. W agresywnym opadzie daje radę. Optymalna masa przynęty to 25 - 30 g z 7-9 cm kopytem. Dolna granica to ok 15g. Pisze o wyczuwalnym na wędce kontakcie przynęty z dnem.Przelotka szczytowa do wymiany strasznie mechaci plecionkę. A i bym zapomniał - korek rękojeści. Takiego numeru to jeszcze nie widziałem, korek mielony oklejony jakby okleiną imitującą plastry korka. Po drugiej wyprawie musiałem użyć papieru ściernego bo okleina schodziła i zostawał klej na rękach. Góra jakoś wytrzymała ale dół mam teraz dzielony . Korek był tak cieniutki, że został w dłoni i tylko 10 cm na dole zostało na blanku.Niestety moja wersja skróciła się o 3 cm, przez co kijek stał się nieco sztywniejszy.Wędka z kołowrotkiem klasy 300 potrafi zmęczyć rękę.Szczerze to drugi raz bym go na pewno nie kupił. Niestety cena = jakość.Nie oszukujmy się, że dostaniemy coś za darmo. Może nie mam doświadczenia w połowie sandaczy ale ciągle się uczę.W tym sezonie łowię Mikado Flash Zander 1,98 do 30g i dla mnie to jest właśnie kompromis między ceną, jakością a funkcjonalnością. Pełen minimalizm i pełny funkcjonalizm. Na razie tylko krótkie rybki go zaszczyciły ale dopiero dwa dni sezonu . Robinson leży teraz jako zapas do b.ciężkiego jigowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi