Kuba Standera Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proaxis ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) Tylko za słabo się znam na musze żeby dobrze dobrac blank i uzbroić pod siebie. Proaxis jednoczęściowy na pewno byłłby strzałem w dziesiątkę ale za długi do transportu. Widziałem filmik na stronie yellowstone i zdecydowanie jednoczesciówka lepiej wypada. Z Sage'ami to wygląda mi na to że zarówno Xi2 i Xi3 to fajne kije i tyle. Może poproszę @minkofa żeby zabrał Xi2 nad Wisłę Co do kołowrotka to chyba wybiorę między Hatchem a proponowanym przez @minkof'a Daniellsonem, ten drugi znacznie tańszy i chyba budżet zdecyduje który z nich. Podzwoniłem po znajomych i Daniellson ma świetne opinie jako słonowodny sprzęt. Edytowane 15 Października 2012 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Szukałeś kija to i wypłynął... Robota Krzyśka Z., blank pierwsza klasa. http://flyfishing.pl...=40903&offset=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 i cena smieszna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Kuba jak zerkniesz w działy kupię-sprzedam to wszędzie pokazują się "śmieszne" ceny. Albo mamy kryzys lub też skutecznie nam go wmówiono co przekłada się na psychozę wyprzedaży za wszelką cenę i po kosztach grubo po niżej wartości faktycznej sprzętu. Również uległem tej gorączce, wyczyściłem w ten sposób ze dwie szuflady. Przez lata gromadzimy niczym chomiki by w kilka minut sprzedać sporo tracąc. Dobry czas na zakupy dla tych co mają pełne skarbonki, SAGE jest tego przykładem. Rozglądam się tu i tam za upatrzonym młynkiem - jeszcze nie wypłynął... @ictus, szykuj kasę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Andrzej, a zdradzisz jakiego młynka szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Taki sobie jeden model LOOP-a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 To i tam masz lepiej ode mnie, bo mi się marzy linka jedwabna do #3 Tylko, że ceny tych linek to kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) Dzieki za info :) Juz sie odezwalem do sprzedawcy z prosba o fotki! Miala byc #8 po waszych podpowiedziach, ale trafia sie #9. Radzicie brac mimo ze klase wyzsza? Przydalby sie kowrotek bo kijek juz prawie jest. Moze tez zaproponowalibyscie kilka modeli? Cos co w slonej wodzie sprawowaloby sie zacnie i bylo do kijka w #9 klasie. Miala byc #8 ale skoro trafia sie #9 to nie bede marudzil. Cos zaproponujecie? Na razie w opcjach jest Hatch i Danielsson. Edytowane 28 Października 2012 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Masz dobrego sprzedawcę w Polsce - HARIUS. Konkretni goście, można się dogadać. Swojego Loop Speedrunner kupowałem u nich i nie narzekam. Na Twoim miejscu brałbym pod uwagę dwa młynki: http://harius.com.pl...e(3,,2140).aspx i http://harius.com.pl...9(3,,2490).aspx, http://www.looptackle.se/website1/1.0.1.0/796/1/index.php. Loop Evotec G4 7-9 miałem tylko srebrny, super maszyna, idealnie wyważa kij 9' #9 Xi3 firmowy. Zakładam, że ten od Krzyśka jest podobny. Pozostaje tylko kwestia estetyki, jeśli masz czarny uchwyt to czarny Loop będzie idealny, mnie srebrny (poler) nie pasił optycznie. Co do Danielsson-a - same superlatywy. Miałem kiedyś okazję posiadać, pierwsza liga. Bardziej odpowiada mi system hamulca Matrix Loop, jest to sprawa subiektywna i każdy zapewne będzie miał odmienne zdanie. Jedno co jest pewne - jedna i druga firma to solidna konstrukcja, młynki na bardzo długie lata. Amerykańca nie znam, więc się nie wypowiadam. Miałem kiedyś Nautilus-a, jakoś mi nie pasował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Pierwszy raz widzę młynek z takim rozstrzałem klasy linek, aż 5-8, to Loop Opti Runner. Drogi bo $600+ , a taki dziwny rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Rozmiar dobry... Miałem go przy kilku kijach i pasuje: switch 11' #7, Xi2 9' #6 (był na zlocie Dunajec, chłopcy machali), Xi3 9' #9 dobrze wyważa kij, trochę mała pojemność jak pod linkę np. Vision BD ale da radę, obecnie pasowałem pod nowy kij CTS 10' #5 i też da radę, minimalnie optycznie za duży jak dla mnie, kwestia gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) http://harius.com.pl...e(3,,2140).aspx Moim zdaniem ten podlinkowany przez Ciebie będzie za lekki do #9, mam go przy #7 Xi2 i jest idealnie. Ten powinien lepiej pasować KLIK Edytowane 10 Listopada 2012 przez minkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Całkowicie się zgadzam z Tobą, nie zerknąłem na wagę... Siedzę w Loop-ach i oznaczenia "D" czasami skaczą mi po głowie... W każdym bądź razie młynek o wadze od 220 gram w górę powinien być ok. Był okres, że łowiłem Evotec 8-10, dobrze wyważał kij. Trochę duży - gabaryt. Teraz mam wysoki ale jaki piękny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Od dwóch lat lubuję się w CTS-ach.Andrzej, z tego co widzę, przerzuciłeś kilka much kilkoma kijami :-). Co proponowałbyś pod linkę #9 z CTS'a?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Cześć W tych cięższych kijach nie mam doświadczenia jeśli chodzi o CTS-a. Minione lata łowiłem SAGE – Xi2 i Xi3. Obecnie przezbrajam się na kije Krzyśka Z. W chwili obecnej w budowie 12' #8 switch, będę go miał na Wigilii Klubu Głowatka – Pieniny grudzień i zarazem moje ostatki nad Dunajcem (kilka dni łowienia). Może druga #8 10' pod szczupaka. Dwa tygodnie temu odebrałem #5 10'. Kij wykonany perfekt, świetne komponenty, insert jak na foto. Prawdziwe stabilizowane drewno a nie klocek z utwardzoną powierzchnią na 2-3 mm... Polecam blanki Affinity X, mają zwiększoną moc w partii środkowej dla poprawy ładowania i stosunkowo mocny dolnik konieczny do osiągnięcia szybkości i szczytowej pracy wędki. Blanki tej serii doskonale sprawdzają się w konstrukcjach przeznaczonych do łowienia na średnich i dużych dystansach (cytat). Popytaj K. Zielińskiego, skarbnica wiedzy, pasjonat tego co robi, zawsze pomocny w udzieleniu informacji. Miniony sezon to zabawa z switch-em #7 11' z serii j/w. Dla mnie pierwsza klasa, ryb było mało i wielkością polski standard, użytkowo non stop banan na twarzy. Rzecz jak dla mnie najważniejsza – kije wykonane na poziomie nieosiągalnym przy seryjnych konstrukcjach nawet tych znanych i uznanych producentów o komponentach już nie wspomnę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 A że się tak glupio spytam (bron boze nikogo nie oskarzajac) po czym poznajesz ze twoj NIE JEST stabilizowany na 2-3mm ?? pytam bo sie nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Bo miałem okazję widzieć klocek przed i po obróbce (przekrój), pytałem o stronę techniczną procesu (warunki, technologia, zaplecze techniczne, efekt końcowy). Sporo było o komorze próżniowej... Słowem - jako laik uwierzyłem faktom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 myślałem, że "z zewnątrz" da się to jakoś ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Z zewnątrz to może fachowcy, amatorzy jak ja to tylko po ordynarnym cięciu brzeszczotem i po wadze (ciężkie od akrylu). Klocki pochodzą z importu (nie wiem skąd), producent zapewnia obróbkę w warunkach próżniowych co przekłada się na dogłębne wniknięcie chemii w głąb drewna zapewniając tym samym pełne zabezpieczenie drewna przed działaniem wody i innych czynników zewnętrznych - AMEN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Takie pytanko, a kije od Krzyska Z. - jakiego rzędu to jest wydatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Taniej jak firmowy uznanej marki, na bardzo dobrych komponentach, skrojony na miarę.Jedyny minus to brak tuby. Duża dowolność w doborze materiałów, indywidualny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Takie pytanko, a kije od Krzyska Z. - jakiego rzędu to jest wydatek?Zależy wszystko od komponentów. Zaglądnij na http://www.fishingart.pl/ i skalkuluj sobie mniej więcej co byś wybrał.pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Mam za male doswiadczenie muchowe zeby samodzielnie dobrac sobie blank i komponenty Na bardzo duze streamery jeszcze nigdy nie lowilem, wiec nie wiem czego oczekiwac. Ma byc super wytrzymaly - to wiem i dac sobie rade z duzymi streamerami ale tez z malymi muchami na duze ryby. Krotko mowiac nie znam sie. Wiosna porzucam #8 i wtedy moze mi sie przejasni w glowie. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Najlepiej wbierz się do pracowni, ale takiej, gdzie rodbuilder sam jest muszkarzem i to najlepiej dobrym. Pracownia rodbuilderska to swoisty dom kultury muchowej... brakuje tylko barmana, kelnerki, noclegów i rzeki za oknem... dosłownie ha ha ha Poza tym ilość kombinacji komponentów i blanków czy kolorów jest naprawdę spora... ale to wszystko się szybko klaruje po kontakcie z rodbuilderem. Jednego tylko nie zmieniaj, klasy AFTMA... lepiej trzymaj się tej klasy #9... pierwsza myśl najlepsza Pozdrawiam serdecznieKrzysiek Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Krzysiek Dmyszewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi