janekmarczyk Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Hej, w zeszłym roku pojechałem z tatą do Szwecji na pierwszy zagraniczny wyjazd wędkarski. W połowie września pojechaliśmy nad jezioro Storsjon z eventurem. Niestety ryby nie dopisały, marne efekty nie tylko u nas, ale i u innych wędkarzy odwiedzających tą wodę po raz n-ty. Tata nie jest bardzo zaawansowanym wędkarzem, a woda była przez tydzień łowienia bardzo trudna. Stąd moje pytanie, ponieważ nie chcemy się poddawać i planujemy kolejny wyjazd z nastawieniem głównie na szczupaka. Jedyny termin jaki nam pasuje to druga połowa września i czy w tym czasie taka wyprawa ma sens? Zastanawiamy się w tym roku nad szkierami, które wydają się być łatwiejsze do rozgryzienia. Są lepsze opcje? mowa o np. wyjeździe na Rugię z przewodnikiem. Co radzicie po własnych doświadczeniach? Zależy nam, żeby się porządnie nałowić gdyż przez cały rok mamy mało okazji do wspólnego wędkowania. Hej, w zeszłym roku pojechałem z tatą do Szwecji na pierwszy zagraniczny wyjazd wędkarski. W połowie września pojechaliśmy nad jezioro Storsjon z eventurem. Niestety ryby nie dopisały, marne efekty nie tylko u nas, ale i u innych wędkarzy odwiedzających tą wodę po raz n-ty. Tata nie jest bardzo zaawansowanym wędkarzem, a woda była przez tydzień łowienia bardzo trudna. Stąd moje pytanie, ponieważ nie chcemy się poddawać i planujemy kolejny wyjazd z nastawieniem głównie na szczupaka. Jedyny termin jaki nam pasuje to druga połowa września i czy w tym czasie wyprawa taka ma sens? Zastanawiamy się w tym roku nad szkierami, które wydają się być łatwiejsze do rozgryzienia. Są lepsze opcje? mowa o np. wyjeździe na Rugię z przewodnikiem. Co radzicie po własnych doświadczeniach? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Cześć, jeżeli nie jesteście zbyt doświadczenie i zamierzacie polegać na własnych siłach, to sugerowałbym wybrać niezbyt duże i niezbyt głębokie jezioro na początek. Duże / głębokie jeziora oraz szkiery i generalnie Bałtyk wymagają więcej doświadczenia a bardzo często również lepszego sprzętu (głownie chodzi o łodzie z silnikiem i elektronikę) od tego oferowanego typowo przez firmy turystyczne. Moja sugestia - na początek niezbyt duże jezioro najlepiej do 10 metrów głębokości. Druga połowa września to bardzo dobry termin w środkowej Szwecji. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Wrzesień to bardzo dobry termin na Szwecję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Kolego @janekmarczykNie musisz powielać postów, Twój poprzedni post został przeniesiony do wątku 'Szwecja': http://jerkbait.pl/topic/108963-szwecja/page-152i masz tam już kilka odpowiedzi / dyskusję.Sam także odpowiadałeś w wątku 'Szwecja' na posty kolegów. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekmarczyk Opublikowano 27 Marca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Kolego @janekmarczykNie musisz powielać postów, Twój poprzedni post został przeniesiony do wątku 'Szwecja': http://jerkbait.pl/topic/108963-szwecja/page-152i masz tam już kilka odpowiedzi / dyskusję.Sam także odpowiadałeś w wątku 'Szwecja' na posty kolegów.wiem jednak chcialem dokladniej sie dowiedziec co radza inni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi