Skocz do zawartości

Gdzie kupić wycinaki do folii tak by samemu sobie podkladki regulacyjne rzeźbić?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli takie rymarskie będą ok. A blachę mosiężną 0,10/0,15/0,20.0,30? Lub odpowiednią folię ?

Drozdo, właśnie pytam bardziej doswiadczonych.

Już kupiłem blache mosięzną na Allegro . 10x 20 cm w grubościach 0,1/0,2/0,3 i 0,4 mm. Jeszcze tylko te wycinaki i do przodu.

Niedługo rusza produkcja. :)

Edytowane przez godski

Cienkie folie (nie mierzę grubości), pozyskuję z opakowań po lekach. Na pierwszy rzut, kiedyś poszła folia, z opakowania tabletek "magnezu", sprzedawanych przez sieć Kaufland. Folie zabezpieczające przed dostępem powietrza, są pod zakrętką plastykowej buteleczki. Są trwałe.

Na razie to działa chociaż, o ile wytniesz rozmiar zewnętrzny o tyle problemem bywa trafienie centryczne, wycinakiem, w otwór podkładki.

Pilniczkiem - iglaczkiem można je trochę podostrzyć... Do mosiężnych blaszek 0,1 - 0,3 starczą "zwykłe" nożyczki, to nie stal, że trzeba "nożyc do blachy"... :) A "jakbyco", to przyzwoite nożyce do blachy kupisz za 50-60 złotych, Stanleya na przykład, tylko na cholere..?

Wiertło "siódemka", a potem "na oko" (czy tam po kresce od cyrkla) wokół dziury i gotowe.. :ph34r:

Próbowałem ostrzyć ale efekty też nie sa zadowalajace. Najlepiej by było kupić takie specjalne wycinaki do blachy - ostre jak cholera. Tylko nie widziałem nigdzie.

Teraz testuję linki jubilerskie ale problemy jak zwykle mam :)

http://jerkbait.pl/topic/4143-przypony-szczupakoweco-i-jak/page__st__60

JA mam dostpe do stalowych podkladek o gr 0,1 i 0,3. Sam odpuściłem temat bo nie chce mi sie 60 zł dokładać do 2 kołowrotków (za 100 sztuk) alej jak ktos bedzie chetny to moge zamowic i sie podzielę :) ROzmiary pod daiwki emblemowate i pod jakies shimance ale niewiem jakie.

Edytowane przez drozdo