godski Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Podkladek do regulacji luzów idzie u mnie sporo .W związku z tym rozgladam sie za wycinakami aby z folii samemu je sobie produkować.Tylko gdzie je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlus75 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witaj. Ja swoje kupiłem w narzędziowym sklepie ( dobrze zaopatrzonym podobno ). Wycinaki do skóry ale na blaszkach mosiężnych 0.1 i 0.2 dawają radę. Na necie też sporo tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) W najbliższym sklepie sieci MRÓWKA? Edytowane 12 Października 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 godski z jakiej folii bedziesz wycinał te podkładki ??? TEz mam ten sam problem xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Czyli takie rymarskie będą ok. A blachę mosiężną 0,10/0,15/0,20.0,30? Lub odpowiednią folię ?Drozdo, właśnie pytam bardziej doswiadczonych. Już kupiłem blache mosięzną na Allegro . 10x 20 cm w grubościach 0,1/0,2/0,3 i 0,4 mm. Jeszcze tylko te wycinaki i do przodu.Niedługo rusza produkcja. Edytowane 12 Października 2012 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Jak z cienkiej foli,to na ploterach Ci wytną tylko trzeba w jakim Corelu czy PH trzeba odpowiednie wymiary porysować,i ploter odrazy cała kartkę podkładek wycina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Cienkie folie (nie mierzę grubości), pozyskuję z opakowań po lekach. Na pierwszy rzut, kiedyś poszła folia, z opakowania tabletek "magnezu", sprzedawanych przez sieć Kaufland. Folie zabezpieczające przed dostępem powietrza, są pod zakrętką plastykowej buteleczki. Są trwałe. Na razie to działa chociaż, o ile wytniesz rozmiar zewnętrzny o tyle problemem bywa trafienie centryczne, wycinakiem, w otwór podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Bierze się cyrkielek i rysuje dwa kółeczka o średnicach tych wycinaków, i się trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Do d....py. Te wycinaki sa tępę jak cholera. Nawet z blachy 0,10 nie da rady nic wystrugać. Trzeba bedzie oryginały kupić.Bo dobre nozyce do blachy 0,10-0,30 pewnie ze stówke kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Pilniczkiem - iglaczkiem można je trochę podostrzyć... Do mosiężnych blaszek 0,1 - 0,3 starczą "zwykłe" nożyczki, to nie stal, że trzeba "nożyc do blachy"... A "jakbyco", to przyzwoite nożyce do blachy kupisz za 50-60 złotych, Stanleya na przykład, tylko na cholere..?Wiertło "siódemka", a potem "na oko" (czy tam po kresce od cyrkla) wokół dziury i gotowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Próbowałem ostrzyć ale efekty też nie sa zadowalajace. Najlepiej by było kupić takie specjalne wycinaki do blachy - ostre jak cholera. Tylko nie widziałem nigdzie.Teraz testuję linki jubilerskie ale problemy jak zwykle mam http://jerkbait.pl/topic/4143-przypony-szczupakoweco-i-jak/page__st__60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) JA mam dostpe do stalowych podkladek o gr 0,1 i 0,3. Sam odpuściłem temat bo nie chce mi sie 60 zł dokładać do 2 kołowrotków (za 100 sztuk) alej jak ktos bedzie chetny to moge zamowic i sie podzielę ROzmiary pod daiwki emblemowate i pod jakies shimance ale niewiem jakie. Edytowane 21 Października 2012 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Możesz podać wymiary - potrzebuję do Shimano i Daiwa Tournamentów - jeśli byłyby OK to wziąłbym po 20 szt. Może znalazło by się więcej chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Też poproszę te rozmiary. Shimano to zdaje się 7x10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Daiwka też, "dziury" 7 i 8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dokladne rozmiary bede miał jutro (dzisiaj w niedziele firma co je sprzedaje jest zamknieta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja też pisałbym się na te podkładki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Rozmiar podkładek to 7x13 i 8x14, grubość tych mniejszych 0,3 a wiekszych 0,1 i 0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 To na nic się zdadzą te rozmiary. Też mam dostęp do takich . Generalnie służą do ustawiania wtryskiwaczy Common Rail i tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi