Skocz do zawartości

Ostre, cienkie i niedrogie kotwice do woblerów pstrągowych.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

zerknij na te kotwy http://www.trotka.pl/p/pl/kot-5202x100/kotwice_5202_-_100_szt_.html w pudelku 100 sztuk czasami trzeba przejrzeć parę sztuk odpadnie ale tak to są ok bolenia 70 cm na hamulcu beton w klatce wyhamowują bez uszczerbku na kształcie :)

@godski

Pozostało mi jeszcze około 100 sztuk ochwoszczonych Barbarianów. Kotwice bardzo chwytne, a i zadzior w razie potrzeby bardzo łatwo przygiąć. Jeśli jesteś zainteresowany możemy się porozumieć.

http://jerkbait.pl/t...mc-barbarian-6/

Stany są nieaktualne, ale mogę w wolnej chwili je zliczyć i zrobić wyraźne zdjęcia :)

Pozdrawiam

EDIT:

Ewentualnie po taniości

http://jerkbait.pl/topic/17048-s-kotwice-mustad-classic-sport-35647bln-6-i-8-tanio/ ;)

Edytowane przez Wojtek B.

A ja proponuje Haki Bezzadziorowe

Podbij do @Mefisto

Nie kaleczysz ryby no i z czepianiem się o co kolwiek nie ma problemow.

Z początku myślałem ze z spadami bedą problemy jednak po dość już sporym okresie używania ilość zapietych i wycholowanych ryb jest mocno zbliżona.

Zbroję sie na pstrąga. Mam juz kilkadziesiąt ciekawych wobków ale wiekszość bez kotwic.

Szkoda mi je uzbroić w Gamakatsu 13B tak jak pozostałe przynety bo masa kasa pójdzie. A użytkowane będą kilka dni w roku.

Co polecacie w rozmiarze 6/8 ?

Po ostatnich przygodach z wyprostowanymi kotwiczkami na wcale nie największych pstągach kupiłem gamakatsu i uzbroiłem 10 najczęściej używanych, reszty pozbawiłem słabych kotwiczek i jeżdzą w budełku nieuzbojone, w razie czego mam kotwiczki z pozakładanymi kółeczkami i jakby co to uzbrajam.

Odnośnie bezzadziorów to już jakieś 10 lat łapię na takowe haki i nie zauważyłem by wzrosła liczba spiętych ryb, nie tylko pstrągów i lipieni które przeważnie łapie ale i jazi, kleni itp.

Ja podobnie.Uzbrajam kilka przynęt najczęściej używanych (sprawdzonych) w mocne hakki/kotwice.

W tym roku 50'tak na zaplątanej w kabłągu żyłce 0.20 mm rozgiął mi gamakatsu nr 10 :o

W zakrzaczonych ciurkach nie ma żartów.Żyłka też musi być niezawodna.Polecam hermetycznie pakowaną Millenium Dragona.Przynajmniej masz pewność co do świeżości.

Przednią kotwicę mam większą nr 10 tylna zaś to 12'stka ( z rozmiaru gamakatsu).Wg moich doświadczeń 75% ryb siada na przednią kotwicę,więc nie warto na niej oszczędzać.