godski Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Zbroję sie na pstrąga. Mam juz kilkadziesiąt ciekawych wobków ale wiekszość bez kotwic. Szkoda mi je uzbroić w Gamakatsu 13B tak jak pozostałe przynety bo masa kasa pójdzie. A użytkowane będą kilka dni w roku. Co polecacie w rozmiarze 6/8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 zerknij na te kotwy http://www.trotka.pl/p/pl/kot-5202x100/kotwice_5202_-_100_szt_.html w pudelku 100 sztuk czasami trzeba przejrzeć parę sztuk odpadnie ale tak to są ok bolenia 70 cm na hamulcu beton w klatce wyhamowują bez uszczerbku na kształcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Trochę grubaśnie wyglądają. Poza tym brak rozmiarów 8/6/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Od Peresady dostałem kiedyś eagle claw i wyglądają dobrze, a patrzać na zdjęcia pstrągów i łososi które łowi dają też radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) @godski Pozostało mi jeszcze około 100 sztuk ochwoszczonych Barbarianów. Kotwice bardzo chwytne, a i zadzior w razie potrzeby bardzo łatwo przygiąć. Jeśli jesteś zainteresowany możemy się porozumieć. http://jerkbait.pl/t...mc-barbarian-6/ Stany są nieaktualne, ale mogę w wolnej chwili je zliczyć i zrobić wyraźne zdjęcia Pozdrawiam EDIT: Ewentualnie po taniości http://jerkbait.pl/topic/17048-s-kotwice-mustad-classic-sport-35647bln-6-i-8-tanio/ Edytowane 12 Października 2012 przez Wojtek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 A ja proponuje Haki Bezzadziorowe Podbij do @MefistoNie kaleczysz ryby no i z czepianiem się o co kolwiek nie ma problemow.Z początku myślałem ze z spadami bedą problemy jednak po dość już sporym okresie używania ilość zapietych i wycholowanych ryb jest mocno zbliżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Zadziory sam sobie mogę usunąć. Jak napisałem ma być tanio i przyzwoicie. Może być tak, że uzbroję 50 wobków a one zobaczą wodę 2 razy w roku albo wcale. W Jerkach nie oszczędzam.Wojtek, a jakieś kółka to tych VMC byś znalazł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam, w kwestii kółek zostały mi bodajże 5mm, niklowane i profilowane. Mam w nie pozbrojone część woblerów i stwierdzam, że dają radę. Dobrej nocy Panowie, oczy mi się zamykają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Dobre i niedrogie kotwice ale nie cienkie to mikado sensual-ostre i trudno je uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Trochę grubaśnie wyglądają. Poza tym brak rozmiarów 8/6/4.Dokładnie, są grube, a do tego na 3 groty przeważnie 1 jest tępy, ale czego się spodziewać za tą kasę, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wszystkie podane kryteria spełniają VMC 9649 jest troszkę tego szmontu na rynku . Osobiście polecam nie te klasyczne brązowe lecz złote lub niklowane na srebrno nawet na alledrogo jest tego trochę ceny od 60goni za sztukę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Zbroję sie na pstrąga. Mam juz kilkadziesiąt ciekawych wobków ale wiekszość bez kotwic. Szkoda mi je uzbroić w Gamakatsu 13B tak jak pozostałe przynety bo masa kasa pójdzie. A użytkowane będą kilka dni w roku. Co polecacie w rozmiarze 6/8 ?Po ostatnich przygodach z wyprostowanymi kotwiczkami na wcale nie największych pstągach kupiłem gamakatsu i uzbroiłem 10 najczęściej używanych, reszty pozbawiłem słabych kotwiczek i jeżdzą w budełku nieuzbojone, w razie czego mam kotwiczki z pozakładanymi kółeczkami i jakby co to uzbrajam.Odnośnie bezzadziorów to już jakieś 10 lat łapię na takowe haki i nie zauważyłem by wzrosła liczba spiętych ryb, nie tylko pstrągów i lipieni które przeważnie łapie ale i jazi, kleni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Ja podobnie.Uzbrajam kilka przynęt najczęściej używanych (sprawdzonych) w mocne hakki/kotwice.W tym roku 50'tak na zaplątanej w kabłągu żyłce 0.20 mm rozgiął mi gamakatsu nr 10 W zakrzaczonych ciurkach nie ma żartów.Żyłka też musi być niezawodna.Polecam hermetycznie pakowaną Millenium Dragona.Przynajmniej masz pewność co do świeżości.Przednią kotwicę mam większą nr 10 tylna zaś to 12'stka ( z rozmiaru gamakatsu).Wg moich doświadczeń 75% ryb siada na przednią kotwicę,więc nie warto na niej oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Dziekuję za rady. Przemyślę jeszcze temat. Może gdzieś okazyjnie trafią się ganmaki 13B 6 i 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi