warciak Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Witam Mam pytanie odnośnie stalek i wolframów te ,które kupiłem i stosuje po parogodzinnym łowieniu nadają się do wyrzucenia to samo tyczy się agrafek jakie Wy stosujecie i polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 To juz postęp Warciak. Kilka miesięcy temu pisałem Ci,z e większość drobnego sprzetu wedkarskiego w polsce to buble. nienajgorsze przypony wciąż robi Spinwal. na polskie warunki wystarczajace sa tez dragonowskie fluorocarbony. Ale to moja opinia. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja również stosuję Dragon'owskie Fluorocarbony i jak na razie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja kupuję linkę stalową na metry do tego krętliki i agrafki oraz tulejki zaciskowe jeszcze tylko trochę supergluta i mam przypony jakiej chcę długości. Są dosyć mocne na stalce z deklarowaną wytrzumałością 7 kg zrywałem PowerPro 15 lb, wydaje mi się więc, że montuję je poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 ja sugerwoawlbym zakup: http://www.staminainc.com/wires_wireforms/titanium_leader_ma terial.htmlswietny tytan za rozsadna cene. bardzo mocny, nie ma praktycznie mozliwosci odstrzelenia jerka co zadazalo mi sie z flurocarbonem i monofilamentem, poza tym w odroznieniu od terminatora jest to miekka plecionka a nie sztywny drutpolecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Ja kupuję linkę stalową na metry do tego krętliki i agrafki oraz tulejki zaciskowe jeszcze tylko trochę supergluta i mam przypony jakiej chcę długości. Są dosyć mocne na stalce z deklarowaną wytrzumałością 7 kg zrywałem PowerPro 15 lb, wydaje mi się więc, że montuję je poprawnie a skąd wziąć rurki zaciskowe?? kupiłem FC sufixa 0.44 i nie moge znalesc rurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 prosze http://www.staminainc.com/terminal_tackle/leadersleeves.htmlpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Artech Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 @Yeah nigdy się nad tym nie zastanawiałem, u mnie w sklepie po prostu są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mr. Maciek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Wszyscy mówicie o Dragonowskich Fluorocarbonach, jedni mówią że są dobre, inni że do kitu. A co sądzicie o Dragonowskim Surflonie 7x7. Używam i nie narzekam. Jakie są wasze opinie na temat tego przyponu. Czy są aż tak beznadziejne że nikt o nich nie wspomina??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 prosze http://www.staminainc.com/terminal_tackle/leadersleeves.htmlpozdrawiam a do Polski nie ma problemów z dostawą? jak z taxem jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 peresada Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 nie nie ma, na $2? jaki podatek?pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 nie nie ma, na $2? jaki podatek?pozdrawiam!mialem na mysli wieksze zamowienia:)dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 o dragonowskich fluorocarbonach już kiedyś pisałem jeden mi poszedł z dobrą piątką na staruszce a drugi przegryzł taki kilowiec na moich oczach przy zacięciu na popera to już nie było wkurzające to było śmieszne co do innych rozwiązań jestem w stanie spróbowaćdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Surflony...moga byc, ale agrafke trzeba koniecznie wyrzucic. Chociaz na wiekszosc polskich ryb starczy, jednak w solidnym zaczepie pierwej sie rozegnie niz kotwica. Na Ebro wyciagalem ja calkowicie wyprostowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Ja staram sie robic je sam .Jak do tej pory calkim niezle mi to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mleko_1 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 To zalezy jakie masz stali i wolframy. Uwazaj tez na agrafki.Tanie wolframy lubia sie zaginac i nie prostuja sie a stalki niekiedy sa za sztywne i pozwalaja pracowac przynecie. Fluokarbon- nielowie na nie... agrafki nalepiej super lock bo nie otwoeraja sie z byle powodu. ja osobiscue lowie na stali 25 cm wytzrmalosc rozna a max do 25 kgm choc poco takie jaeli nie am takich ryb??? wolfram jest spoko byle z renomowanwj firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 To ciekawe, co piszesz. Chetnie poznam taka renomowana f-me, ktorej wolframy sie nie zaginaja i mozna je prostowac. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Tak coraz cudaczniej sie tu na forum ostatnio robi Jeszcze troche a okarze się, ze niektórych nie obowiązują podatki albo nawet....prawo ciążenia pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Kota nie ma myszy harcują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Kota może i nie ma, ale niewidzialna ręka czuwa i czeka na ewentualną pomoc (chyba). Jakby się coś działo, to...Ale rzeczywiście chyba pora czasami i wyręczyć kotowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Kota nie ma myszy harcują. Ano kot wróci i okarze się, ze dożynki są w maju !! pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mleko_1 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 prostuja sie o wile bardziej niz w tych slabszych-taki wolfram bez pamieci....ale zawsze cos zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 prostuja sie o wile bardziej niz w tych slabszych-taki wolfram bez pamieci....ale zawsze cos zostanie A konkretnie jakie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 tez jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Dajcie spokój. Jak rany..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A propos przyponow...mam jakas taka linke stalowa, nawet dosc finezyjna, na oko wyjda z niej przypony podobne do proponowanych w handlu (naszym)o wytrz. 8-10kg.Wie ktos, gdzie taka linke kupic (plecionka), nierdzewna, w roznych grubosciach?Bardzo cienkiego wolframu to i tak nie zastapi, ale mozna sprobowac...bedzie sie skrecac duzo mniej niz wolfram... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
warciak
Witam
Mam pytanie odnośnie stalek i wolframów te ,które kupiłem i stosuje po parogodzinnym łowieniu nadają się do wyrzucenia
to samo tyczy się agrafek jakie Wy stosujecie i polecacie??
50 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi