Skocz do zawartości
  • 0

STALKA

warciak

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja kupuję linkę stalową na metry do tego krętliki i agrafki oraz tulejki zaciskowe jeszcze tylko trochę supergluta i mam przypony jakiej chcę długości. Są dosyć mocne na stalce z deklarowaną wytrzumałością 7 kg zrywałem PowerPro 15 lb, wydaje mi się więc, że montuję je poprawnie ;)

• 0

ja sugerwoawlbym zakup:

http://www.staminainc.com/wires_wireforms/titanium_leader_ma terial.html

swietny tytan za rozsadna cene. bardzo mocny, nie ma praktycznie mozliwosci odstrzelenia jerka co zadazalo mi sie z flurocarbonem i monofilamentem, poza tym w odroznieniu od terminatora jest to miekka plecionka a nie sztywny drut

polecam!

• 0

Ja kupuję linkę stalową na metry do tego krętliki i agrafki oraz tulejki zaciskowe jeszcze tylko trochę supergluta i mam przypony jakiej chcę długości. Są dosyć mocne na stalce z deklarowaną wytrzumałością 7 kg zrywałem PowerPro 15 lb, wydaje mi się więc, że montuję je poprawnie ;)

a skąd wziąć rurki zaciskowe??

kupiłem FC sufixa 0.44 i nie moge znalesc rurek :wacko:

• 0

Wszyscy mówicie o Dragonowskich Fluorocarbonach, jedni mówią że są dobre, inni że do kitu. A co sądzicie o Dragonowskim Surflonie 7x7. Używam i nie narzekam. Jakie są wasze opinie na temat tego przyponu. Czy są aż tak beznadziejne że nikt o nich nie wspomina???

• 0

o dragonowskich fluorocarbonach już kiedyś pisałem jeden mi poszedł z dobrą piątką na staruszce :angry: a drugi przegryzł taki kilowiec na moich oczach przy zacięciu na popera :lol: :lol: :lol: to już nie było wkurzające to było śmieszne co do innych rozwiązań jestem w stanie spróbować

dzięki B)

• 0

To zalezy jakie masz stali i wolframy. Uwazaj tez na agrafki.

Tanie wolframy lubia sie zaginac i nie prostuja sie a stalki niekiedy sa za sztywne i pozwalaja pracowac przynecie. Fluokarbon- nielowie na nie... agrafki nalepiej super lock bo nie otwoeraja sie z byle powodu. ja osobiscue lowie na stali 25 cm wytzrmalosc rozna a max do 25 kgm choc poco takie jaeli nie am takich ryb??? wolfram jest spoko byle z renomowanwj firmy...

• 0

A propos przyponow...mam jakas taka linke stalowa, nawet dosc finezyjna, na oko wyjda z niej przypony podobne do proponowanych w handlu (naszym)o wytrz. 8-10kg.

Wie ktos, gdzie taka linke kupic (plecionka), nierdzewna, w roznych grubosciach?

Bardzo cienkiego wolframu to i tak nie zastapi, ale mozna sprobowac...bedzie sie skrecac duzo mniej niz wolfram...

Gumo