warciak Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Witam Mam pytanie odnośnie stalek i wolframów te ,które kupiłem i stosuje po parogodzinnym łowieniu nadają się do wyrzucenia to samo tyczy się agrafek jakie Wy stosujecie i polecacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Sieć Mortitz'a - niestety w DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Cześć,ZDECYDOWANIE NAJLEPSZE SĄ PRZYPONY TYTANOWE. Zdecydowanie polecam. Podczas naszej wyprawy do Szwecji łowiłem od samego początku do końca wyprawy TYLKO na JEDEN przypon TYTANOWY (12 PLN). Zero jakiegokolwiek zużycia mimo wyciągnięcia kilkudziesięciu szczupaków (mam go nadal i będę na niego łowił). Jedyną wadą tych przyponów (mówię o Dragonowskich) są AGRAFKI, które od razu należy wymienić. Te w komplecie pękają (mniej więcej po jednym dniu intensywnego użytkowania) i trudno je założyć na główki jiggowe z dużymi hakami (10/0, 12/0) - co mnie niezmiernie denerwuje. Agrafkę taką obcinamy i zakładamy inną (którą da się rozgiąć z drugiej strony). Chociażby taką (chociaż ta mi się w wersji oryginalnej z kolei odpinała - musiałem ją przygiąć ): PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Mi ostatnio tytany terminatora pękają na uszku, troche irytujące, ale dzięki Bogu mamy tutaj Peresadę co wynalazł plecionke tytanową co wygląda naprawdę na to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Eee Dragon i dobry..?Nie uwierze zanim nie zobacze.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Remek, Nic nie mowiles ze musiales je doginac Te tytany to trzeba sprawdzic. Jak je kojarze z ogladania to do jerkow i spiningu git sa. Ale do trolla to za sztywniaki. Tam lepiej cos plecionego... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Guzu nie mowilem bo nie chcialem Tobie gitary zawracac. Wystarczylo delikatnie dogiac koncowke agrafki i sprawa zalatwiona. W zeszlym roku na wiosne kupilem plecionke tytanowa w Stamina (zreszta pisalem o tym na forum) 30lb. Moim zdaniem nadaje sie tylko do jerkow, poza tym jest bardzo gruba. Drut tytanowy dostalem kiedys od Holendra (Dicka van Hattema), ktory mowil, ze to najlepszy przypon. Dlugo jakos nie moglem sie do tego przekonac bo ten sprezysty drut trudno mi bylo zaakceptowac. Ostatecznie przekonalem sie na Rugii gdzie zostal on polecony nam posrednio przez Uli Bayera. W Szwecji testowalem to co kupilem w sklepie tuz przed wyjazdem. Wybor byl jeden - tytan Dragona. Tak jak powiedzialem przypon jest swietny. Calosc produktu jednak psuje ta idiotyczna agrafka, ktora trzeba koniecznie wyrzucic. I tutaj info dla Dragona - jak wymienicie te agrafki na naprawde dobre bedzie to najlepszy produkt w Polsce. Teraz agrafka po prostu wkurza. Przypony te uzywalem do jerkowania jak i do lowienia na opad (zreszta tak samo jak Niemcy na Rugii). Przy duzej wytrzymalosci sa o wiele ciensze niz plecionka tytanowa. Jedyny problem to moze peknac po kilkuset rybach Moj po kilkudziesieciu wyglada jak nowy. Czyli czysta oszczednosc. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Sam nie używałem ale widziałem jak te przypony dragona pękają na zagięciu na agrafce. Może jakieś trefne się trafiły. Trzeba będzie sprawdzić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Sam nie używałem ale widziałem jak te przypony dragona pękają na zagięciu na agrafce. Może jakieś trefne się trafiły. Trzeba będzie sprawdzić samemu. Dokładnie tak. Pękają na zagięciu na agrafce. Na 4 pękły wszystkie. Dlatego Guzu mi wymienił wszystkie agrafki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Źle się wyraziłem. Chodziło mi o to że pęka sam drut tytanowy w mijscu gdzie jest zgięty i łączy się z agrafką. Bo to że te agrafki są nic nie warte to już wiem od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 gdzie można kupić te przypony tytanowe i jakiej firmy agrafki są najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Mi strzełił na rybie terminator 50lb ale łowiłem na en sam przypon chyba od stycznia , wiec że tak powiem miał prawo. Zauważyłem że jeśli sie zrobi zbyt małe uszko to łątwiej o pęknięcie, długie - większe uszko i po problemie. Tytan jest sztywny, sprężysty i do jerków jak znalazł. A pleconka wyglądała cudownie, fakt że grubsza, ale... komu to przeszkadza, mi nie, rybom pewnie też Używam agrafki z krętlikiem spinwala nr 10 - rozkładam set na pół osobno krętlik osobno agrafka. Zaciski kupiłem o różnej mocy na basspro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 gdzie można kupić te przypony tytanowe i jakiej firmy agrafki są najlepsze? Zobacz w Fishing-markt albo w kogutomanii (bannery na stronie głównej jerkbait.pl). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 cały czas mowa o tych przyponach, tak? kupilem taki ostatnio w ww. sklepie, zobaczymy jak się będzie sprawować.co do obsługi w sklepie FISHING-MART to napisze w osobnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 też dzisiaj taki kupiłem ale dołożyłem jeszcze 8.5 zł na spinwale ale jak mi się teraz coś pourywa to zakładam te zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mleko_1 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ja mam wielkie pytanie o Stalki.Ponoc do Sliderów dobrze uzywac specialnych stalowych sztywnych przyponow aby Slider nie zbieral zielska i swietnie pracował. Taki przypon jest na zdjeciu w Wedkarskich Wiadomosciach w artykule Jerbait - to prostena drugiej stronie. zamontowany do jednego chyba z powierzchniowcow. Zobaczcie i powiedzcie gdzie mozna kupic i czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 mozna nawet samemu coś takiego skrecic. swego czasu chyba pitt pokazywal kolejne etapy procesu produkcyjnego - któy jest wyjątkowo prosty... ja raczej sklaniam się do przyponow miekkich... podobaja mi się tytanowe plecionki jednak ze wzgledu n aspecyfike moich lowisk .. nie stac mni ena nie... - rwanie kilku czy kilkunastu takich przyponow dziennie moze byc troche bolesne... wole moje wlasne przypony robione na ogol z linki 1x7 w otulinie nylonowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja mam wielkie pytanie o Stalki.Ponoc do Sliderów dobrze uzywac specialnych stalowych sztywnych przyponow aby Slider nie zbieral zielska i swietnie pracował. Taki przypon jest na zdjeciu w Wedkarskich Wiadomosciach w artykule Jerbait - to prostena drugiej stronie. zamontowany do jednego chyba z powierzchniowcow. Zobaczcie i powiedzcie gdzie mozna kupic i czy warto... Krótko mówiąc - daj sobie spokój Załóż zwykły przypon - TYLKO NIE WOLFRAM!!! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Takie sztywne przepony byly kiedys w komletach ze sliderem.Cos takiego dzis to raczej pamiatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Takie sztywne przepony byly kiedys w komletach ze sliderem.Cos takiego dzis to raczej pamiatka. Ja wiem, że były z Jackiem a nie ze sliderem ... ale mogę się mylić. Generalnie mają zapobiegać plątaniu się linki o kotwice. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Jacka do tej pory niemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 harvi Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja polecam gotowe przypony Berkley http://www.berkley-fishing.com/prod.php?p=PUR3W1230BL#3W1230 BLsam uzywam 3W1230bl, dlugosc 12'' wytrzymalosc 30 LB.Daja rade nawet z plecionka 0.28 - 30 kg.Mimo niezawysokiej wytrzymalosci wytrzymuja naprawde wiele, jeszcze nigdy przypon mi sie niewysypal. Do tego latwosc wymiany przynet. Ostatnio lowilem z bratem, on uzywal jakiegos wynalzku do 20 kg firmy krzak. 3 razy posypal mu sie przypon a nie zylka 12 kg. Warto wydac pare pln na przypon(zwlaszcza, ze w/w nie jest drogi ~4 pln/sztuka) i zmieniac go czesto. Ja osobiscie wymieniam przypon i zmieniam wezel na plecionce po jednym dniu intensywnego wedkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja robie stalki z strun do gitary jest ich kilka średnić i nie mam problemu nauczył mnie tego nestor wędkarstwa Legnickiego który tak łowi od kilku dziesięciu lat zebate z wielkim powodzeniem i twierdzi że to wogule zębatym nie przeszkadza co sam stwierdziłem na łowiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Kiedys zrobilem kilka przyponow ze strun od gitary...w sumie ciekawy material, tyle, ze podobne problemy, co z wolframem.Juz po krotkim uzywaniu jest pogiety we wszystkie mozliwe strony....Uzylem strun bardzo cienkich, mozliwe ze przy grubych ten problem wyst. w mniejszym stopniu ale dla mnie byly zbyt sztywne, zeby zastosowac... Gumop.s.Nie ma to jak Tytan Terminator, gdyby jeszce zrobili model naprawde cienki, najcienszy to 15LB ale przypuszzcam, ze z naszymi 10kg (tak opisane sa przypony w naszych sklepach o porownywalnej grubosci) ma niewiele wspolnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lorbas Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 WitamOd kilku lat sam robię stalki.Wykorzystuje plecione stalowe linki różnej grubosci np od hamulców przy rowerze,od sprzęgła przy kosiarkach do trawy i innych grubszych linek plecionych (też ze znalezionych w lesie wnyków)Rozplatam je i na końcach mocuje z jednej strony karabińczyk a z drugiej agrafkę.Druty te sa półstalowe więc łatwo sie je zakręca na karabinku czy agrafce.Mogę robić te stalówki dowolnej długości i dowolnej grubości.Wzasadzie też nie rdzewieją.Oczywiście sztywność jest też różna we zależności od grubości.Nie skręcają się.Są oczywiście lekko sztywne,ale np przy jerkach to nawet wskazane.Nigdy jeszcze mi sie nie rozplotły,a kupne nieraz.Koszt praktycznie zerowy.Spróbójcie-polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 warciak Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 zakopiłem i testowałem a rybach Tytan z agrafką spinwala i jestem zadowolony narazie zostanę przy tym rozwiązaniu i dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
warciak
Witam
Mam pytanie odnośnie stalek i wolframów te ,które kupiłem i stosuje po parogodzinnym łowieniu nadają się do wyrzucenia
to samo tyczy się agrafek jakie Wy stosujecie i polecacie??
50 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi