Skocz do zawartości
  • 0

Jakie kotwiczki do zbrojenia woblerów na pstrąga?

gladki

Pytanie

Cześć, mam sporo woblerów do uzbrojenia i muszę kupić kotwice. Standardowo zawsze używałem Gamakatsu bo ostre, twarde i ryby mi z nich nie spadały. Teraz rynek oferuje ciekawe modele BKK, zawsze były tez Ownery, które lubię, ostatnio trafiłem na VMC, które zszokowały mnie fajną jakością i dobrą ceną… Co polecacie z dobrych kotwic? Czego używacie np. zbrojąc woblery pstragowe? Będę wdzięczny za rekomendacje konkretnego modelu kotwicy, który Wam się sprawdził.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Po co zmieniać konie jak dobrze idą w zaprzęgu... 

Cześć, to prawda, że Gamaki i Ownery cały czas dają radę, niemniej przez ostatnie lata głównie łowiłem ma muchę i trochę „odpadłem” od spiningu wiec robię rozpoznanie co w trawie piszczy ;-)

• 0

Cześć, to prawda, że Gamaki i Ownery cały czas dają radę, niemniej przez ostatnie lata głównie łowiłem ma muchę i trochę „odpadłem” od spiningu wiec robię rozpoznanie co w trawie piszczy ;-)

Też mnie nosiło parę lat temu... Suma sumarum pozostałem przy GAMAKATSUG 13B + DECOY TREBLE Y-W77. Te ostatnie w metodach gruntowych na drapieżniki.

https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/decoy-kotwiczki-treble-y-w77/s/32090

• 0

Jak już wymieniać kotwice to może na haki pojedyncze, np . gamakatsu LS-3423F .

Dużo mniej spustoszenia w pstrążej paszczy i głowie.

Skoro już mowa o spustoszeniu, to raczej https://www.mefistofishing.pl/haki-bezzadziorowe-do-woblerow-owner-sbl-75-4-p-808.html

• Like 2

• 0

Jak już wymieniać kotwice to może na haki pojedyncze, np . gamakatsu LS-3423F . 

Dużo mniej spustoszenia w pstrążej paszczy i głowie. 

:good: :good: :good:

• Like 1