Skocz do zawartości

Fuego 4000 do oro?

smk111

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to jest, ze każdy ma własne zdanie i inne spostrzeżenia.

Ja tez nie łowię w PL i ryb mam pod dostatkiem ale ten kołowrotek w rozm 2500 nadaje się wg mnie co najwyżej na moje okonie ca 45cm+ i nieunikniony przyłów szczupakowy 70cm+ i na pewno nie dałbym mu główki 15g + 4” gumy. Wg mnie max, to 10g i smukłe, stawiające nieznaczny opór 4”, czyli coś pokroju Keitech’a.

Sephią BB 18 C3000S skonstruowaną do połowu kalmarów też łowią bassy w JP, a u nas wg forumowych specjalistów, to kołowrotek max do 20g i zgadzam się z tym bo nie same gramy mają tu znaczenie ale tez specyfika łowienia.

Edytowane przez PatLove

Tak to jest, ze każdy ma własne zdanie i inne spostrzeżenia.

Ja tez nie łowię w PL i ryb mam pod dostatkiem ale ten kołowrotek w rozm 2500 nadaje się wg mnie co najwyżej na moje okonie ca 45cm+ i nieunikniony przyłów szczupakowy 70cm+ i na pewno nie dałbym mu główki 15g + 4” gumy. Wg mnie max, to 10g i smukłe, stawiające nieznaczny opór 4”, czyli coś pokroju Keitech’a.

Sephią BB 18 C3000S skonstruowaną do połowu kalmarów też łowią bassy w JP, a u nas wg forumowych specjalistów, to kołowrotek max do 20g i zgadzam się z tym bo nie same gramy mają tu znaczenie ale tez specyfika łowienia.

Kolega pyta o rozmiar 4000lt a tak się składa że jest dość popularnym kolowrotkiem wśród kolegów łowiących trocie w morzu a w tym przypadku ciężar przynęt bardzo podobny do opisanego przez autora. 

Spoko, nie mam tego kołowrotka, miałem go jedynie w rękach i kręciłem nim. Nic więcej.

Mam rozmiar 2500 wg mnie 10g ołowiu i smukłe 4”, to max dla niego, natomiast rozmiaru 4000 nie wziąłbym do gramatur, o które pyta autor tematu.

Edytowane przez PatLove