smk111 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Witam, Grubszy kaliber nieco będzie szedł w tym roku na sandaczach gumy 14-20cm. obciążenie w okolicach do 40g. Fuego 4000 poradzi sobie z tym? Cenowo właśnie w okolicach Fuego 4000 szukam :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Nie radziłbym Fuego do takich gramatur. Ultegra FC 4000 jeżeli już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Znam kilka osób które łowią fuego 3000 bassy w przybrzeżnych wodach UK i po kilku sezonach nic z nimi się nie dzieje gdzie solanka potrafi za...ać każdy sprzęt, zakres przynęt 10-60g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 No i to właśnie tak jest…Rozm 3000, to dokładnie to samo, co 2500. Mam 2500 i więcej niż 15g masy łacznej przynęty by mu nie dał bo to malutki młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Co tak jest też mam 2500 z wysokim przełożeniem i bez problemu daje radę 15g główka plus 4' kopyto to dlaczego kołowrotek sporo większy nie ogarnie 40g skoro widzę co tydzień kolesi łowiących sporo ciężej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Tak to jest, ze każdy ma własne zdanie i inne spostrzeżenia. Ja tez nie łowię w PL i ryb mam pod dostatkiem ale ten kołowrotek w rozm 2500 nadaje się wg mnie co najwyżej na moje okonie ca 45cm+ i nieunikniony przyłów szczupakowy 70cm+ i na pewno nie dałbym mu główki 15g + 4” gumy. Wg mnie max, to 10g i smukłe, stawiające nieznaczny opór 4”, czyli coś pokroju Keitech’a. Sephią BB 18 C3000S skonstruowaną do połowu kalmarów też łowią bassy w JP, a u nas wg forumowych specjalistów, to kołowrotek max do 20g i zgadzam się z tym bo nie same gramy mają tu znaczenie ale tez specyfika łowienia. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 0.52 minuta i do ciężkiego łowienia lepiej wybierz coś innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Tak to jest, ze każdy ma własne zdanie i inne spostrzeżenia. Ja tez nie łowię w PL i ryb mam pod dostatkiem ale ten kołowrotek w rozm 2500 nadaje się wg mnie co najwyżej na moje okonie ca 45cm+ i nieunikniony przyłów szczupakowy 70cm+ i na pewno nie dałbym mu główki 15g + 4” gumy. Wg mnie max, to 10g i smukłe, stawiające nieznaczny opór 4”, czyli coś pokroju Keitech’a. Sephią BB 18 C3000S skonstruowaną do połowu kalmarów też łowią bassy w JP, a u nas wg forumowych specjalistów, to kołowrotek max do 20g i zgadzam się z tym bo nie same gramy mają tu znaczenie ale tez specyfika łowienia. Kolega pyta o rozmiar 4000lt a tak się składa że jest dość popularnym kolowrotkiem wśród kolegów łowiących trocie w morzu a w tym przypadku ciężar przynęt bardzo podobny do opisanego przez autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Spoko, nie mam tego kołowrotka, miałem go jedynie w rękach i kręciłem nim. Nic więcej. Mam rozmiar 2500 wg mnie 10g ołowiu i smukłe 4”, to max dla niego, natomiast rozmiaru 4000 nie wziąłbym do gramatur, o które pyta autor tematu. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Kołowrotek sobie poradzi tylko kwestia ja długo Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi