cyta73032 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Witam wszystkich mam pytanie jako kompletnie „zielony” w temacie Posiadam kijek St Croix TFS69MLXF2 przelotki to tak zwane druciaki jak się nie mylę to nie za bardzo przepadają za plecionką pytanie pierwsze jakie przelotki w tym wypadku były by najlepsze do zastosowania i czy można je umieścić w tym samym miejscu które były oryginalnie żeby nie było śladów na blanku po starych przelotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Raczej nie. Z tego co się orientuję to ten kij jest zbrojony w Seguide i to rzadko spotykane. Jest duże prawdopodoieństwo że gdybyś chciał zamontować np. Fuji KL_H to wypadną one w innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 'Parę' fabrycznych estekroksów już przerabiałem i jak dla mnie to tam nawet na fabrycznych przelotkach spacing jest do poprawy Ale jak nie jesteś purystą rodbuildingowym (a po pytaniu sądzę, że nie jesteś) i nie będzie Ci przeszkadzał nienajlepiej dobrany spacing ani za duże omotki to można wymienić i postawić w tych samych miejscach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Tanie serie StC są zbrojone tanio i uniwersalnie - na potrzeby niezbyt wymagającego użytkownika, maksymalnie prosto. Z reguły w stary system S albo C pozwalający używać żyłki i plecionki. Oczywiście możliwa jest każda forma aranżacji czy adaptacji - nawet bardzo aspirująca, skądinąd bardzo modna :)Np japan style.. Sznyty na blanku bez żadnych wątpliwości dodadzą kijowi uroku, są tak samo zajebiste jak dziury w spodniach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Hej. Posiadam ten sam model i tez zlecilem zmiane przelotek( na fuji sic slim) oraz ten plastikowy uchwyt na sk2. Przezbrajał Wojtek Grochola. Wydaje mi się na 99% ,ze nowe przelotki są na miejscach starych, ale jak chcesz byc na 100% pewny to zadzwoń do Wojtka i się spytaj bo sprawa jest w miare świeża i powinien pamiętać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Kiedyś w pracowni Kawalca przezbrajałem starszego Wild Rivera z tych okropnie ciężkich, fabrycznych przelotek na lżejsze w takim samym spacingu.Świetna praca bez żadnych śladów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Dzieki Panowie za pomoc będę zmuszony zadzwonić do Wojtka i się dopytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2023 'Parę' fabrycznych estekroksów już przerabiałem i jak dla mnie to tam nawet na fabrycznych przelotkach spacing jest do poprawy Ale jak nie jesteś purystą rodbuildingowym (a po pytaniu sądzę, że nie jesteś) i nie będzie Ci przeszkadzał nienajlepiej dobrany spacing ani za duże omotki to można wymienić i postawić w tych samych miejscach.To jak myślisz które przelotki w tym wypadku były by najlepsze? Czytałem ze poprzez zmianę przelotek nawet na lżejsze mogą zwiększyć szybkość blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Lżejszy set przelotek + nieprzelane lakierem omotki to praktycznie zawsze przekłada się na zwiększenie szybkości. Skoro tam są druciaki (czyli pewnie stosunkowo lekkie), a chcesz koniecznie z wkładką to raczej coś w tytanowych ramkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyta73032 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Lżejszy set przelotek + nieprzelane lakierem omotki to praktycznie zawsze przekłada się na zwiększenie szybkości. Skoro tam są druciaki (czyli pewnie stosunkowo lekkie), a chcesz koniecznie z wkładką to raczej coś w tytanowych ramkach.No tak lecz takim głównym priorytetem jest możliwość łowienia plecionka a „druciaki” raczej tego nie przeżyją ???? Torzite ? Będą najlepszym rozwiązaniem a co z tymi sic slimami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Nie znam tej wędki, jakbym miał ją w ręku to prościej byłoby mi coś doradzić. Najlepiej by było, jakby dało się usunąć oryginalne omotki, żeby nie zostały ślady. Wtedy nawet na cięższych przelotkach, ale zgrabnych i nieprzelanych omotkach wyszłoby dużo na plus dla pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi