kamilslimak Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Cześć Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat różnic dwóch tytułowych młynków? Mam CC 201A i szukam czegoś nieco większego do zestawu z dużymi woblerami. 301 jest o kilkadziesiąt gramów cięższa, ale pojemność szpuli nie wydaje się dużo większa, a właśnie na tym parametrze mi zależy. Nigdy nie miałem 301 w ręku (i będzie o to coraz trudniej) i zastanawiam się czy ryzykować jej ściąganie z jednego z nielicznych już źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Główne różnice to przełożenie i tutaj, w przypadku dużych woblerów byłoby ono wskazane w przypadku 301. Możliwości rzutowe cięższymi przynętami również przemawiają za 301. Na szpulę weszło mi 150 metrów plecionki około 0,30 z delikatnym zmyłkowym podkładem, a jeszcze trochę miejsca zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilslimak Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Główne różnice to przełożenie i tutaj, w przypadku dużych woblerów byłoby ono wskazane w przypadku 301. Możliwości rzutowe cięższymi przynętami również przemawiają za 301. Na szpulę weszło mi 150 metrów plecionki około 0,30 z delikatnym zmyłkowym podkładem, a jeszcze trochę miejsca zostało.Dzięki za odpowiedź, przydatna informacja. Z tego co widzę, to nowa CC ma być sporo szybsza i chyba schodzący model będzie lepszy do moich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 jak 301 jest za mała to 401 ma podobną masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi