jarek001 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 a co do HM80 to ja sie w niej zakochałem uzywam tylko tej zylki też jestem zdania że jest to jedna z najlepszych żyłek jednak te model które ja używałem strasznie gromadziły wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 też jestem zdania że jest to jedna z najlepszych żyłek jednak te model które ja używałem strasznie gromadziły wode. Wybaczam jej to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Wiadomo, że nieistotne, na jaki rodzaj kołowrotka jest nawinięta plecionka- i tak będzie nasiąkała wodą, bo taka jej przypadłość. Jednak obejmując multiplikator dłonią, dużo więcej tej wody spłynie na nasze dłonie, niż łowiąc stałoszpulowcem. Też bardzo lubię casta- do jerków, często do trolla. Ale patrzę racjonalnie i używam go tam, gdzie po prostu bardziej mi to odpowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Panowie nie sądzę by nasiąkanie wody w linki było tak uporczywe, przecież fontanny nie powodują. Jakby tak było to już nie jeden temat o mini wycieraczkach na bryle lub chlapacze na nadgarstki byłby wałkowany.W mroźne dni szybciej niż stałoszpulowcu marzną łapki od bezustannego kontaktu z obudową multika. Wiem że wiele jest plastików i problem pewnie nie występuje ale wiele maszynek jest z alu itp.Strony się odwracają gdy łowimy w cienkich rękawiczkach neoprenowych, w których uważam lepiej jest znowu obsługiwać multik niż korbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dla mnie cast to tylko od 30-40gr w góre. Co do czułości prosze spojrzeć na ten filmik: Myślę, że tu już jest kwestia: "kto co lubi" bo czułość linki na opuszku palca jest bardzo bardzo wysoko, no przynajmniej u mnie Cenie moc konstrukcji - nie raz słyszałem jak podczas łowienia dużymi jerkami kołowrotek urwał się ze stopki podczas rzutu. Tylko jak kto możliwe, co ma ciężar przynęty kiedy kabłąk jest otwary ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 ...Myślę, że tu już jest kwestia: "kto co lubi" bo czułość linki na opuszku palca jest bardzo bardzo wysoko, no przynajmniej u mnie ...Tylko jak kto możliwe, co ma ciężar przynęty kiedy kabłąk jest otwary ? Linkę "na paluszku" można też trzymać podczas połowu multikiem, zwłaszcza niskoprofilowym http://www.youtube.com/watch?v=weAdx9sQsHM.W "korbie", póki palec nie zwolni linki, w czasie wyrzutu działają na nią także spore siły. Jednak przyznać muszę, że nie słyszałem o przypadkach oderwanych stopek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dla mnie mimo wszystko trzymanie linki na opuszku jest wygodniejsze. Multika obejmuje całą dłonią, tak aby dobrze leżał i cieżko jeszcze tam gdzies palucha na linke upchnąć Jednak do wszystkiego da się przyzwyczaić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jak kabłak jest otwarty to nic... o ile plecionka o nic się nie zaczepi itd ale gdy przez przypadek kabłąk odbije przy rzucie np. fatso 14F to nie chciałbym stać obok takiego zdarzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Pozbylem się wszystkiego co miałem do spiningu na rzecz casta zobaczymy czy mieliście racje z tymi wszystkimi zaletami takiego zestawu ... jak się okaże du... to ja wam pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ja odobiscie wszystkogo bym nie wyprzedawal .... Osobiscie do tzw. Finesse fishing(jigs,drop shot,shaky head) i paru innych technik polowu ryb z dna uzywam w wiekszosci spinning ... Ale jesli rozmawiamy o blaszkach ,woblerach,top water to juz inna historia.... Nie wyobrazam sobie jerkowania jak to niektorzy mowia za pomoca spiningu.... Baitcasting daje mi niesamowita kontrole nad przyneta typu wobler... Moim zdaniem baitcasting jest nie do zastapienia w tej dziedzinie.... Powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandacz12 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 mam zamiar kupić Abu Revo MGX 7.9:1 czy sądzicie żębędzie dobry do sandaczowego casta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Nie. Sandaczowy , ciężki opad to wyzwanie dla multika. Ten jest zbyt delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 mam zamiar kupić Abu Revo MGX 7.9:1 czy sądzicie żębędzie dobry do sandaczowego castaDużo lepsze rozwiązanie:http://www.tackletour.com/reviewdaiwazilliontyperpreview.html Będziesz Pan zadowolony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Post dotyczący zapytania o multika pod sandaczowe łowy w tym temacie jest kompletnie bez sensu!Równie dobrze można tu komuś złożyć życzenia z okazji urodzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ja odobiscie wszystkogo bym nie wyprzedawal .... Osobiscie do tzw. Finesse fishing(jigs,drop shot,shaky head) i paru innych technik polowu ryb z dna uzywam w wiekszosci spinning ... Ale jesli rozmawiamy o blaszkach ,woblerach,top water to juz inna historia.... Nie wyobrazam sobie jerkowania jak to niektorzy mowia za pomoca spiningu.... Baitcasting daje mi niesamowita kontrole nad przyneta typu wobler... Moim zdaniem baitcasting jest nie do zastapienia w tej dziedzinie.... Powodzenia ... Popieram słowa kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Od niedawna zachorowalem na casting , sprzedalem stellkiduperelki - łowienie na wobki to inny wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Największa zaleta multiplikatorów jest taka że się mniej psują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Największa zaleta multiplikatorów jest taka że się mniej psują.sa jeszcze co najmniej 2 - wieksza moc przekladni oraz - tu nie wiem na ile prawda - lepsze przenoszenie drgań. Pewnie by znalazło sie wiecej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Dla mnie tylko lekkość zestawu,No i co bardzo niewymierne -uroda łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Ja również postanowiłem spróbować castingu, postawiłem wszystko na jedną kartę. Sprzęt za kupe kasy(jak dla mnie) kupiony Zdecydowałem sie na casta głównie z trzech powodów: -lekkość zestawu-naturalne ułożenie ręki podczas łowienia -czułość całego zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja również postanowiłem spróbować castingu, postawiłem wszystko na jedną kartę. Sprzęt za kupe kasy(jak dla mnie) kupiony Zdecydowałem sie na casta głównie z trzech powodów: -lekkość zestawu-naturalne ułożenie ręki podczas łowienia-czułość całego zestawu"naturalne ułożenie ręki" to jest właśnie to! Moja żona ma RZS(reumatoidalne zapalenie stawów) i gdy łowiła na spin to ją bardzo bolały nadgarstki i męczyła się podczas łowienia Kupiłem jej casta i problem z bolącym nadgarstkiem minął a nawet twierdzi że łatwiej się rzuca takim zestawem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja również postanowiłem spróbować castingu, postawiłem wszystko na jedną kartę. Sprzęt za kupe kasy(jak dla mnie) kupiony Zdecydowałem sie na casta głównie z trzech powodów: -lekkość zestawu-naturalne ułożenie ręki podczas łowienia-czułość całego zestawu przy niektórych przynętach dodatkowo bezkonkurencyjna kontrola nad nimi, a reszta j.w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja swą przygodę z castem zacząłem w zeszłym sezonie i nie widzę się już z korbą(jedynie na małe ciurki pstrągowe,zostawiłem na razie spina) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Widzę same plusy multika ale korba ma przewagę tam gdzie trzeba bardzo lekko i w dodatku pod wiatr np. 2,5g + 2" który multik ogarnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 to nie metoda do wszystkiego, w niektórych konfiguracjach nie ma co się męczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi