bob74 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 ... pewnie stażowe lub tzw. frycowe na forum... zaznajomienie z regulaminami jest wskazane Kolego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Orientuje się ktoś czy części pasują zamiennie pomiędzy wersjami na prawą i na lewą rękę czyli pomiędzy 40 i 41?Oczywiście na pewno nie wszytkie, ale biorąc pod uwage że to lustrzane odbicia, to taka np przekładnia i pinion powinny chyba pasować, właściwie wszystko poza body, polikami i oporówką powinno pasować.Ktoś przerabiał temat? Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Generalnie pomiędzy wersją leworęczną a praworęczną to na pewno pinion i koło napędowe są inne (różnią się tym „lustrzanym odbiciem” między wersjami). Kąt nachylenia lini zęba ma przeciwny znak między wersją lewą a prawą.Zresztą są schematy, Abu też gdzieś udostępnia na necie i możesz sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) No właśnie z przekładnią i pinionem jest ten problem, że jeżeli pinion ma "skosy" na wpustach które "łapią" sworzeń na osi szpuli, to jak postawisz obok siebie piniony z multika na prawą i lewą rękę to zobaczysz że owe "skosy" są w różnych kierunkach. Przerabiałem to w lexie 400hd (kupiłem wolną przekładnię bo na lewą rękę jest tylko przełożenie 7.1:1), efekt taki że pinion potrafił przeskakiwać zanim "złapał". Ale zakładając że: "jak się nie spieprzy, to się polepszy" to wziąłem pilniczek i zrobiłem "skosy" w drugą stronę. Teraz działa jak należy, ale tu pinion jest jebutny gabarytowo i było masę miejsca na takie manewry. Czyli ogólnie jak kolega wyżej napisał. Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Michal_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Myślałem żeby wymienić koło napędowe razem z pinionem jako komplet, ale tak jak Michał pisze - te zapadki faktycznie będą w drugą stronę. Chyba nie będę ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Odrobiłem pracę domową (jako że w normalnej pracy się nudzę Może komuś się przyda.Poniżej zamieszczam schemat Beast 41, z zaznaczonymi niekompatybilnymi częściami,zaznaczone kropką elementy nie są kompatybilne z wersją na prawą rękę czyli 40Numer części jest inny w takim przypadku. Reszta teoretycznie powinna pasować, niedługo sprawdzę w realu to potwierdzę.REVO BEAST 41-L 14799471.pdf Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Michał, fajnie zestawienie. Mam uwagę odnośnie niekompatybilności: niektóre części np. obudowa mogą wg schematu być niekompatybilne, ale ze względu na kolor lub opis przełożenia, modelu, a od strony mechanicznej mogą być ok (jeśli komuś nie przeszkadza błędny opis modelu lub przełożenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Przyznam że w ogóle o tym nie pomyślałem, wziąłem jedynie pod uwagę kompatybilność ze względu na stronę umiejscowienia korby, czyli pomiędzy wersjami 40 i 41, nr katalogowy odpowiednio: 1479946 oraz 1479947 oba z przełożeniem 5.8 i nawojem 68cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Czy ktoś orientuje się, czym się różni Beast 41 HS Baitcaster od Beast 41 LP HS LH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 ... Kolego, to jeden i ten sam model. Low Profile High Speed Left Hand 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Dzięki. To jeszcze jedno pytanie. Kiedy / do czego / w jakich okolicznościach stosować przekładnię 5,8:1 vs 7,3:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 17 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Niby niższe do gum , szybsze do jerkow . Dla mnie ten wolniejszy za wolny , łowiąc płytko zdarzało mi się że ciężko było zbierać linkę za płynąca rybą. Szybszy bardziej uniwersalny zawsze można kręcić wolniej . Na korbie opór z racji przełożenia nie jest tak mocno wyczuwalny jak w staloszpulowcach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Witam, zakupiłem tak myślałem małą bestię. Ale tak nie do końca to ta prawdziwa chyba bestia. W sensie ta wersja z X (kupiona przeze mnie) to taka słabsza wersja 41? Są jakieś znaczące różnice pomiędzy oboma multikami? Beast X 41 ile realnie obsłuży? Pozdrawiam. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez Androctonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) ... jest to wersja ,, cieńsza". Waga "prawdziwej" Bestii 270 g, siła hamowania podano 13,6kg: w X 10,8 kg. Układ hamulcowy inny. Ja nie szczypałem się, kilka" setek" więcej i zakupiłem full version. Zresztą sklep na P. miał swego czasu dobre ceny... Nie żałuję wydanej kasy... Edytowane 14 Stycznia 2024 przez bob74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 15 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2024 Kurna, Robercik, nie wiedziałem, iż łowisz tak ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2024 ... coś tam łowię. Bestia w zestawie z moim ,,szklaczkiem". Morska Daiwa Eliminator 20-120 g, przezbrojona przez Kamila w cast... Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 17 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2024 Czy Beast 41 to dobry wybór do verta? Chciałbym coś lekkiego z mocnym hamulcem, Tranx wydaje mi się za ciężki (?) czy przesadzam? A może zupełnie coś innego podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszka03 Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 Panowie nabyłem właśnie bestie , i zastanawia mnie fakt że nie ma terkotki , to normalne? Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 1 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 Tak Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżagiel Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Witam, Chcę kupić pierwszy multiplikatorem. Interesuje mnie taki do 100g. Na co byście postawili. Zastanawiam się nad Abu Revo Beast X lub Shimano Curado 201 M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja (edytowane) * Edytowane 4 Maja przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi