chroil87 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Witam. Naklada ktoś lakier poliuretanowy dwuskładnikowy za pomocą aero? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwieczorynka Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Witam. Naklada ktoś lakier poliuretanowy dwuskładnikowy za pomocą aero? Myślę, że malowanie poliuretanem dwuskładnikowym to wyrok śmierci dla aerografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chroil87 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) Japończycy nakładają lakier nitro celulozowyza pomocą aero więc jakoś się da dla tego pytam czy ktoś coś kiedyś próbował. Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez KMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chroil87 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 może ktoś używa Lakier nitro celulozowy? jak jego przydatność po otwarciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Myślę, że malowanie poliuretanem dwuskładnikowym to wyrok śmierci dla aerografu To się zgadza wyrok śmierci wydałem na swój jeden z pierwszych nie chińczyków NEO IWATA poszła do śmieci kanał powietrzny był zaschnięty i nie do odratowania,zbyt mała dysza,za gęsty lakier cofnięcie do kanału powietrznego i po aero[emoji2357]Być może jest możliwe lakierowanie bezpośrednio z puchy ale tu chyba potrzebna solidna dysza I raczej duży pistolet lakierniczy Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Rudi malował aerografem i rozcieńczonym HL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Pewnie ze można tylko wtedy pytanie ile zostaję hartz laka w hartz laku bo rozcieńczenie musiało być spore.I całe jego właściwości jakie powinien miec poszły sobie wp...u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) Ok, użyłem skrótowca. Marcin w ten sposób zabezpieczał malowane blachy, wahadła i wirówki. Jeśli o mnie chodzi, uważam zanurzeniowe lakierowanie za optymalne. Nie lubię firmowych cienkich powłok ale też mam wątpliwości co do grubych warstw epoksydów. Moim zdaniem nie służą pracy przynęty, szczególnie mniejszych rozmiarów, choć mocno podnoszą walory estetyczne nawet nijakiego albo po prostu brzydkiego woblera. Zanurzeniowe lakierowanie jest dla mnie optymalne. Żeby sobie trochę ułatwić pracę do tylnego oczka dopinam kawałek drutu, żeby nadmiar lakieru nie osadzał się za bardzo na oczku i czasem dupce przynęty. To pomocne rozwiązanie kiedy lakier już zaczyna gęstnieć. Również z punktu widzenia ewentualnego osadzania się pęcherzyków powietrza na tylnej części korpusu. Ten ze zdjęcia był traktowany już naprawdę gęstym Hartzlackiem, bez tego kawałka drutu powłoka by nie wyszła. A sam zagęszczony Hartzlack daje świetny efekt jeśli chodzi o wykończenie estetyczne, zdarza się, że rozcieńczam go świeżą puszką 0,35l. Nie z oszczędności, ale właśnie ze względu na efekt finalny. Coś między lakierem a wspomnianym epoksydem. Wiąże też szybciej niż z całkowicie nowej puchy. Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Gęsty Harzlak jest też miodzio do pokrycia pierwszych warstw tkaniny[emoji106] Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Dysza musi być minimum 0,8mm. I nie hartzlack raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi