salmon1977 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) 1. hm622. Jacek.hetflaisz3. Karkoszek4. Niusio995. Michal_6. Tommek7. Bootleg8. PABL09. Speku310. Szpaczek2311. Marek_8612. Mariusz199013. Bambus14. Gadget15. Tomasz eS16. Krystianin17. Sadek818. Matteoo19.salmon1977 + 1 wobek trociowy Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez salmon1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Jak się bawić to się bawić . Wchodze w to ... i dorzucam do nagród buteleczke magicznego płynu z Podlasia Dlatego będę walczył jak lew 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 1. hm622. Jacek.hetflaisz3. Karkoszek4. Niusio995. Michal_6. Tommek7. Bootleg8. PABL09. Speku310. Szpaczek2311. Marek_8612. Mariusz199013. Bambus14. Gadget15. Tomasz eS16. Krystianin17. Sadek818. Matteoo19.salmon197720. Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Nie będę brał udziału w tej koleżeńskiej zabawie (w tym czasie będę usiłował coś złowić za granicą), ale wyślę fajną nagrodę w kategorii ... Nagroda pocieszenia za opis największego niefartu w trakcie tych zawodów Jeśli organizator nie akceptuje mojej propozycji to proszę o śmiałe usunięcie.Wszystkim uczestnikom życzę samych owocnych wyjść nad wodę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 1. hm622. Jacek.hetflaisz3. Karkoszek4. Niusio995. Michal_6. Tommek7. Bootleg8. PABL09. Speku310. Szpaczek2311. Marek_8612. Mariusz199013. Bambus14. Gadget15. Tomasz eS16. Krystianin17. Sadek818. Matteoo19.salmon197720. Artech21. Spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Znamy już zwycięski skład na majówkę 1.hm622. Jacek.hetflaisz3. Karkoszek4. Niusio995. Michal_6. Tommek7. Bootleg8. PABL09. Speku310. Szpaczek2311. Marek_8612. Mariusz199013. Bambus14. Gadget15. Tomasz eS16. Krystianin17. Sadek818. Matteoo19.salmon197720. Artech21. SpinspektorWszystkim uczestnikom życzę połamania,zapewne wygra ten któremu dopisze szczęście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Wygrać nie wygram, ale rozpocznę[emoji6]Przyjmijmy, że 67cm[emoji2937] Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez szpaczek23 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Jaki zdziwiony. Chyba nie spodziewał się że okres ochronny był do wczoraj a nie do dziś ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Jaki zdziwiony. Chyba nie spodziewał się że okres ochronny był do wczoraj a nie do dziś [emoji3].Ja bardziej. Phenix do 5gr, gumka 5cm, fluo 0.18mm-były jeszcze 2 krótsze na ten zestaw, a na typowo szczupakowe przynęty nic[emoji854] Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 30 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2023 No ja pomimo zamykania przed 5 rano wesela brata ciotecznego, snu do 9, spaceru z hotelu na komendę w Puławach (ok 2km w jedną stronę) po przyjechaniu do domu ok 150km, napędzany nie wiem sam czym, zwodowałem się przed 17 na płytkim bajorze. Efekty: jedno wyjście sześćdziesiątaka do babyshada Melka i jeden naprawdę fajny ujebał ogon w piketysonie 30 zaraz za drugą kotwicą, na jerki totalnie nic. Z relacji to kormorany coś tam wyciągały tak do 12 ale wszystko ledwo wymiar, ogólnie to woda zimna (dokładnie nie wiem bo echa nie brałem), roślinność się jeszcze nie budzi- za zimno w tym roku, ruszy się trochę jak temp. wzrośnie. Po 19 spłynąłem bo nie miałem już sił stać, a w ogóle to więcej czasu poświęciłem na testowanie nowych zabawek niż konkretne łowienie. Jutro wypoczynek, a we wtorek ostro zaatakuję bajorko od świtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 U mnie na razie max 86, ale zamierzam to poprawić ???? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Taki garbus mi się trafił Pełne 78cm ale na przynętę własnej produkcji powinien być liczony podwójnie chyba 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 U mnie lipa po całości, wczoraj cały dzień i dziś rano bez kontaktu, ludzie jakieś pistolety czasem łapią, żywczarze też słabiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Niestety ,ale takie są realia. W większości kraju, żeby złapać szczupaka trzeba przerzucić się na te ,,pistolety". Czasami przy okazji weźmie coś większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Mały "apgrejd".73cm, tym razem na normalny szczupakowy zestaw, na końcu którego była handmade'owa płotka 12cm. Przez 3 dni ryby odpaliły się dziś przez.15 min, gdzie rzut po rzucie padł ten poniżej, drugi ok 55 i pech chciał, że ostatni być może największy nie pokazał się nawet na powierzchni, a branie do tej pory promieniuje w łokciu[emoji854] Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Niestety ,ale takie są realia. W większości kraju, żeby złapać szczupaka trzeba przerzucić się na te ,,pistolety". Czasami przy okazji weźmie coś większego.Cóż, realia Lubeszczyzny są takie że zbiorniki mają cykle, akurat 4lata temu trafiłem na szczyt gdzie 80siątaki łowiłem hurtowo, meterka nie mam z tej wody ale wiem ile wyjechało, widełki są tu dopiero od tego roku. Kontrole nader rzadko i najważniejsze to opłaty a czy rybka ma wymiar to nie widziałem aby ktoś sprawdzał... Teraz będzie 6-7 lat nędzy, ludzie się zniechęcą i po tym czasie znowu pójdzie fama że szczupaki biorą. Z roku na rok miałem coraz gorsze wyniki, a presja rosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Cześć wszystkim. W tym roku weekend majowy dopisał mi jak nigdy. ???? Niestety dziś już nie mogę wyskoczyć na rybki. Złowiłem 40 szczupaków z czego 21 powyżej 50 cm. Z troszkę większych 78 cm i 88,5 cm. Łowisko to Jezioro Arklickie. Pierwsze w wykazie wód PZW Olsztyn. Jezioro o powierzchni około 60 hektarów i głębokości maksymalnej około 2 metrów. Dno muliste,roślinność podwodna już się budzi do życia. Za miesiąc na 90 proc. pow. będzie łąka i będzie ciężko łowić. Wszystkie ryby złowione na Salmo Slider 7 cm tonący we własnym malowaniu. Miesiąc temu przemalowałem Slidera na własne potrzeby. ???? Może nie jest piękny ale za to skuteczny. Już wtedy wysyłałem zdjęcia znajomym że to będzie kiler na szczupaki w tym roku i się nie myliłem. Z ciekawszych sytuacji jakie miałem nad wodą to między innymi :Wydra która co chwilę nurkowała i pojawiała się w łowisku do tego stopnia że zdecydowałem się zmienić miejsce ponieważ obawiałem się że mogę ją złowić.Sarna która obok mnie miała chęć przepłynąć całe jezioro w poprzek około 1 km.Szczupaka 78 cm na 99 procent miałem dwa razy na wędce. Zacięcie hol około 5 -10 sekund. Zobaczyłem rybę na powierzchni. Oceniłem na około 80 cm i się niestety zerwała. Obłowiłem miejscówki w koło i za pół godziny rzut w miejsce gdzie było branie. Po chwili uderzenie i tym razem się nie wypiął. 78 cm i do wody. Największe problemy miałem ze zrobieniem zdjęć. Sam na łódce a ryby strasznie niespokojne. Co chciałem zrobić zdjęcie to ryba zjechała z miarki albo próbowała podskoczyć. Takie uroki łowienia w pojedynkę. Wpadłem na pomysł żeby temu większemu zasłonić oczy. Miałem na łódce starą pieluchę tetrową do wycierania rąk. Nie wiem czy zdjęcie nadaję się do publikacji ale lepszego nie potrafiłem zrobić szalejącej rybie. Ważniejsze od zdjęcia było dla mnie zdrowie ryby. Za chwilę podeślę zdjęcia. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Zdjęcie ryby, miarki i przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Zdjęcia niestety mało przejrzyste a po zmniejszeniu rozmiaru tym bardziej ciężko coś zobaczyć w szczególności miarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja niestety nie mam się czym pochwalić, największy szczupak w ten weekend 74cm, największy okoń dziś 34cm i jako przyłów z mega płytkiej wody sandacz 78cm. Wędkowanie na mojej wodzie z tego tygodnia utrudnione przez najazd leszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Mi dziś udało się wyskoczyć na dwie godzinki rano. ???? Tym razem był znajomy na łódce obok i zrobił mi zdjęcie z rybą. Co prawda to nie potwór a chudy szczupak 80 cm. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Dzisiejsza wyścigówka 80 cm plus jakiś mniejszy z majówki z moim kilerem w pysku. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Niestety 3 i 4 Maj owocował u mnie w same pistolety. Natomiast z ciekawostek przyrodnicaych udało mi sie nakryć parę żmij w miłosnych uniesieniach o dwóch odmiennych pigmentacjach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 (edytowane) U mnie majówka 30.04 do 2.05 (bo tylko w tych dniach byłem) zakończona szczupakami 73 i 75. Zdjęcia wrzucę w wątku Szczupaki 2023 Generalnie biorąc pod uwagę, że złowione na Mazowszu to całkiem ok ???? Edytowane 4 Maja 2023 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Komisja w składzie ( organizator czyli ja ) ogłasza wyniki tej marnej Majówki (przez dwa dni miałem tylko jedno tracenie, wszystko się chyba podtopiło ), zdjęcie największej ryby spełniające kryteria konkursu przysłał http://jerkbait.pl/user/66938-speku3/Zapraszam na priv w celu przekazania nagrodyGratuluję 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi