KWin Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Czy któryś z Kolegów sprowadzał łódkę z Norwegii i może podzielić się doświadczeniami (VAT, cło, opłaty, procedury)? Pewnie przez Szwecję najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 selk Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 prywatnie czy na działalnośc ?to łodka ? czy łódź rejestrowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Prywatnie. Raczej łódka używana. Na razie rozważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 KWin, selk się Ciebie pytał czy rejestrowana, bo to dość istotne. Przy łodziach bez potrzeby rejestracji żadnych opłat nie wnosiłem, żadnych, być może coś zgodnie z prawem trzeba, ale nikt nie jest w stanie tego skontrolować. Przy rejestracji dobrze mieć umowę, kwota nieistotna, i coś tam opłacić, aby później nie mieć problemów z rejestracją właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Rozglądam się na razie, także każda opcja wchodzi w grę. Lodz będzie przekraczała granicę EU, stąd moje pytanie. Sprowadzałes łódkę z Norwegii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Matteoo Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 To zależy jaka łódka, wyjeżdzając z Norwegii nikogo to nie interesuje jeżeli potrafisz przedstawić jej pochodzenie. Jak byś pojechał i wracał ze swoją to to samo, jak by Norweg jechał do Polski na ryby to samo. Przy jednej łodzi wjeżdzasz do Szwecji i problem znika. Oczekując pomocy musisz podac co za łódka, jak transportowana na czym itp itd wtedy można coś już sensownie doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DamianeQ Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Raz interesuję a raz nie, zależy czy celnikom sie nudzi. Jak chcesz ją legalnie sprowadzić to musisz to zgłosić celnikom w Szwecji. Wystawiają papiery na wwóz, koszt 1000-1500 sek plus kaucja 1000-1500 sek(kaucję ci zwracają jak przejdziesz procedury celne w Polsce). W Polsce musisz udać się do jakiegokolwiek biura celnego który w twoim imieniu sporządzi papiery do odprawy celnej. No i masz koszt za usługi biura plus opłaty celno-skarbowe. Najważniejsze, masz na to 2 tygodnie czasu jak łódka/przyczepa/silnik przekroczy naszą granicę. Przechodziłem przez to. Jak cena tego co chcesz spróbować nie jest naprawdę bardzo dobra to lepiej sobie daruj. Ja transport swojego sprzętu miałem za darmo, ale w urzędzie celnym niema takiego pojęcia. Musiałem podać jakąś tam kwotę żeby mogli sobie jeszcze procent z tego wsiąść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Dzięki za pomoc! Czasami są bardzo dobre ceny używanych Pionerow. Wytrzymalsze niż aluminium i nie hałasują tak bardzo. Bardzo mocno rozważam zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cudak Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 (edytowane) Kupiłem Pioniera 12 Maxi i nie mogę się jej już doczekać Edytowane 12 Lipca 2023 przez cudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Kupiłem Pioniera 12 Maxi i nie mogę się jej już doczekaćMożesz napewno:) musisz bardziej chciec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
KWin
Czy któryś z Kolegów sprowadzał łódkę z Norwegii i może podzielić się doświadczeniami (VAT, cło, opłaty, procedury)? Pewnie przez Szwecję najbliżej
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi