Skocz do zawartości

Phenix UMBX 700MH-B

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

po ostatnich dość burzliwych dyskusjach o wędkach Fenwicka, postanowiłem wstrzymać się z zakupem Aetosa (który jak dla mnie, na sucho sprawuje się świetnie) i spróbowac może wychwalanego przez kolegów Phenixa. Po konsultacji z pracownią Rodmas wybierałbym model UMBX 700MH-B. Jedyne co powstrzymuje mnie przed wpłatą zaliczki na konto Rodmas to fakt iż nie miałem tego kija w rekach. Mimo całego szacunku dla bardziej doświadczonych kolegów, nie wydam ok. 1000 pln na kij, którego najpierw nie wezmę do ręki. Mam więc prośbę i pytanie :

prosiłbym o opinie na temat tego kija od wszystkich którzy mieli z nim styczność

Czy ktos w okolicach Warszawy ma może ten kij lub wie gdzie można spróbować go zobaczyć?

Pozdrawiam,

jacavip

Przyłączam się do prośby kolegi i również chętnie bym "pomacał" phenix'a

nie koniecznie wymieniony wyżej model ale coś pod sandacza żeby zobaczyć z czym to się je.

Do kolegi wyżej jak możesz to napisz na jakich komponentach miałby być zbrojony w tej cenie?

Proponuję koledzy skoro jest Was dwóch wsiąść w samochód pojechać do Łukasza i pomacać kilka kijów w jego pracowni.

Zawsze będziecie mogli omówić szczegóły wędki na miejscu.

Po drodze zawsze możecie obskoczyć jakieś łowisko:)

Pozdrawiam,

ZH

Proponuję koledzy skoro jest Was dwóch wsiąść w samochód pojechać do Łukasza i pomacać kilka kijów w jego pracowni.

Zawsze będziecie mogli omówić szczegóły wędki na miejscu.

Po drodze zawsze możecie obskoczyć jakieś łowisko:)

Pozdrawiam,

ZH

Rozważam takie wyjście, ale jako ostateczność - najpierw szukam w pobliżu.

dla mnie to i tak macanki na sucho nie są miarodajne bo jak bylem w FC pan Irek pokazał mi ISB 802.75 który mi się bardzo podobał po czym pożyczyłem taki kij od kolegi i po testach na ZZ w miejscach jakie mnie interesują oraz z przynętami jakich używam nie spełniał moich oczekiwań i odpadł po testach na wodzie mimo pierwszego wrażenia bardzo pozytywnego.

Podobną sytuację miałem z Fenwickiem HMG do 3/4oz. w sklepie ok a życie weryfikuje i kij leży za szafą.

Dalej szukam ideału

dla mnie to i tak macanki na sucho nie są miarodajne bo jak bylem w FC pan Irek pokazał mi ISB 802.75 który mi się bardzo podobał po czym pożyczyłem taki kij od kolegi i po testach na ZZ w miejscach jakie mnie interesują oraz z przynętami jakich używam nie spełniał moich oczekiwań i odpadł po testach na wodzie mimo pierwszego wrażenia bardzo pozytywnego.

Podobną sytuację miałem z Fenwickiem HMG do 3/4oz. w sklepie ok a życie weryfikuje i kij leży za szafą.

Dalej szukam ideału

HMG Ci się kurzy??? który to model? bo może odkupię?

u Zbyszka Kawalca prawdo podobnie obejrzysz wszystkie blanki UMBX i UMBX-S i część K2, niektóre nawet u Łukasza Masiaka mniej dostępne

ale oczywiście lepiej wcześniej potwierdzić, o tej porze roku prawdopodobnie tez mogą być krótsze terrminy

cenowo praktycznie to samo

jeszcze bliżej masz u Irka w Przysusze, cenowo, zauważalnie lepiej :), ale nie wiem czy wrócił już z dłuższego wyjazdu

Edytowane przez bazyloss