jacavip Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Witam, po ostatnich dość burzliwych dyskusjach o wędkach Fenwicka, postanowiłem wstrzymać się z zakupem Aetosa (który jak dla mnie, na sucho sprawuje się świetnie) i spróbowac może wychwalanego przez kolegów Phenixa. Po konsultacji z pracownią Rodmas wybierałbym model UMBX 700MH-B. Jedyne co powstrzymuje mnie przed wpłatą zaliczki na konto Rodmas to fakt iż nie miałem tego kija w rekach. Mimo całego szacunku dla bardziej doświadczonych kolegów, nie wydam ok. 1000 pln na kij, którego najpierw nie wezmę do ręki. Mam więc prośbę i pytanie : prosiłbym o opinie na temat tego kija od wszystkich którzy mieli z nim styczność Czy ktos w okolicach Warszawy ma może ten kij lub wie gdzie można spróbować go zobaczyć? Pozdrawiam,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Przyłączam się do prośby kolegi i również chętnie bym "pomacał" phenix'anie koniecznie wymieniony wyżej model ale coś pod sandacza żeby zobaczyć z czym to się je.Do kolegi wyżej jak możesz to napisz na jakich komponentach miałby być zbrojony w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Jeżeli chodzi o zbrojenie to bez wielkich fajerwerków, tzn. SiC na szczycie, reszta alconite, uchwyt kołowrotka standard Fuji, rękojeść z korkogumy. pzdr,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proponuję koledzy skoro jest Was dwóch wsiąść w samochód pojechać do Łukasza i pomacać kilka kijów w jego pracowni.Zawsze będziecie mogli omówić szczegóły wędki na miejscu.Po drodze zawsze możecie obskoczyć jakieś łowisko:)Pozdrawiam,ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Proponuję koledzy skoro jest Was dwóch wsiąść w samochód pojechać do Łukasza i pomacać kilka kijów w jego pracowni.Zawsze będziecie mogli omówić szczegóły wędki na miejscu.Po drodze zawsze możecie obskoczyć jakieś łowisko:)Pozdrawiam,ZH Rozważam takie wyjście, ale jako ostateczność - najpierw szukam w pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 dla mnie to i tak macanki na sucho nie są miarodajne bo jak bylem w FC pan Irek pokazał mi ISB 802.75 który mi się bardzo podobał po czym pożyczyłem taki kij od kolegi i po testach na ZZ w miejscach jakie mnie interesują oraz z przynętami jakich używam nie spełniał moich oczekiwań i odpadł po testach na wodzie mimo pierwszego wrażenia bardzo pozytywnego.Podobną sytuację miałem z Fenwickiem HMG do 3/4oz. w sklepie ok a życie weryfikuje i kij leży za szafą.Dalej szukam ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 jacavip dogadaj się z mdziam to obejrzysz sobie aetosa na wodzie na ZZ jest dość często. Wtedy sam ocenisz ten kij czy Ci leżypozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 niestety mdziam kupił kij o którym nawet nie myslałem. Mi z Aetosów na sucho leży tylko ten jednoskład 6'3" z akcją XFast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 (edytowane) A631MXFS jest bardziej spolegliwy w szczycie i odczuwalne słabszy, niezanotowałem natomiast różnic w pracy i czułości jedno i dwusklada, to całkiem nieźle. Edytowane 23 Października 2012 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 dla mnie to i tak macanki na sucho nie są miarodajne bo jak bylem w FC pan Irek pokazał mi ISB 802.75 który mi się bardzo podobał po czym pożyczyłem taki kij od kolegi i po testach na ZZ w miejscach jakie mnie interesują oraz z przynętami jakich używam nie spełniał moich oczekiwań i odpadł po testach na wodzie mimo pierwszego wrażenia bardzo pozytywnego.Podobną sytuację miałem z Fenwickiem HMG do 3/4oz. w sklepie ok a życie weryfikuje i kij leży za szafą.Dalej szukam ideału HMG Ci się kurzy??? który to model? bo może odkupię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 gs60mf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 a nie bliżej do Lublina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 a nie bliżej do Lublina ? No bliżej na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) u Zbyszka Kawalca prawdo podobnie obejrzysz wszystkie blanki UMBX i UMBX-S i część K2, niektóre nawet u Łukasza Masiaka mniej dostępneale oczywiście lepiej wcześniej potwierdzić, o tej porze roku prawdopodobnie tez mogą być krótsze terrminycenowo praktycznie to samo jeszcze bliżej masz u Irka w Przysusze, cenowo, zauważalnie lepiej , ale nie wiem czy wrócił już z dłuższego wyjazdu Edytowane 16 Października 2012 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 gs60mf Poproszę o fotki na walleye@o2.pl i wycenę oczywiście,sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam Panowie, kj powoli zaczna się kręcić więc dam znak o finalnym produkcie. pzdr,jacavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Czyli zamowiles phenixa? A jaki blank, pod co, gdzie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Blank jak w temacie, pod gumy 10 - 30g, u kolegi z forum, a o pieniądzach dżentelmeni nie rozmawiają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi