Fatso Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 wydaje mi się, że nie da się utrzynac nieruchomo wedki przy prowadzeniu - kazdy obrót korbka to szarpniecie wędką... to jedyna (i znacząca) zaleta jaka widzę... no chyba, że tylko ta panienka tak ma Biedactwo słabosilne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Ładny film, ale wg mnie pokazuje, że przy takim łowieniu/holowaniu dla praworęcznego korba z prawej jest bez sensu, jak już się uda widzowi skupić na rękach to widać, że mocniej pracuje lewa ręka.Sytuacja zmienia się w przypadku stosowania pasa do holowania, czy siedziska, wtedy dolnik jest zaparty i trzeba więcej pary do kręcenia korbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 A Krzysiek zaczął edukację od mistrza łowiącego prawą i teraz "stoi w rozkroku" ... prawica czy lewica? więc opanował obie opcje Ja też zostałem przy korbie z prawej, z tym że od podstaw nauczyłem się obsługiwać kij lewą ręką, łowiąc bez przekładania. Większość moich zestawów ma korbę z prawej. Ale też niektóre cięższe mam lewe. Stosuję je naprzemiennie co drugi dzień podczas wielodniówek na ciężko. W ten sposób rączki znacznie mniej się męczą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Naprzemienne użycie rąk-prawa rzucająca, a lewa prowadząca i holująca świetnie sprawdza się przy łowieniu ciężkim sprzętem dużych ryb w długim czasie.Zmęczenie rozkłada się symetrycznie. Początki castingu dotyczyły właśnie relatywnie ciężkich zestawów i koledzy Skandynawowie tak to wyjaśnili (nad Kalix).Białe noce i amok połowowy powodowało u mnie ból prawej ręki. U nich nie Przyzwyczajenie pozostaje-w ul ta przyczyna prawie znika, nigdy nie zdecydowałem się na RH, ale widzę głęboki sens tej techniki.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi