Skocz do zawartości

Dług

Mariano Italiano

Rekomendowane odpowiedzi

Jak odzyskac.Mam takich dwóch ancymonów co mi troche papieru sa krewni.Wszelkie próby mediacji i innych form kulturalnych o d..potłuc.Jest jakis wyrok sądowy i termin spłaty jednak wisi im to i powiewa.Bic narazie nie bede bo znając moje zaj...e szczęscie to bym jeszcze dostał za nich wyrok gamoni.Jakis pomysł??

O komorniku myślałem,przejrze temat i zobaczymy.

bardzo chetnie bym sprzedal tylko czy ewenatualni nabywcy nie pobieraja % od sprzedającego?/

Czasem nawet połowę, ale pieniądze są w 24 godziny. :)

Popytaj na północnopraskim trójkącie bermudzkim , na ulicy Brzeskiej. :D

Bardziej oficjalnie i taniej , ale zazwyczaj dłużej załatwisz to tu:

http://www.ster.waw.pl/zasady-wspolpracy

Podeślij dłużnikom płytkę z tym filmem (tylko końcówkę wytnij).

http://www.youtube.com/watch?v=Ud15tJrIi9E&NR=1&feature=endscreen

A tu jest przepis na własnoręczne odbieranie długu.

Zamiast lokówki może być grzałka do podgrzewania wody.

Taniej wychodzi i szybciej działa. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=AC6sAAZrzyM&feature=related

Swojego czasu pracowałem w windykacji. Zależy czy masz na to jakieś papiery ,faktury , że są Ci winni pieniądze.Generalnie bez tego ciężko dalej ruszyć. Komornik bierze sprawy po wyroku sądowym i kwota musi być powyżej 350zł ale w rzeczywistości są to kwoty znacznie wyższe. Jak są to duże kwoty można by było do nich podzwonić podając się za firmę windykacyjną "postraszyć" czyli powiedzieć jakie mogą ponieść konsekwencje jak nie spłaca, wiele cwaniaków wtedy wymięka. Jak to nie pomoże wysyłasz 2 dużych kolegów , którzy osobiście starają się wyperswadować zwrot pieniędzy. Jak nie pomoże i to wtedy bardziej radykalne środki :ph34r:.

P.S. Komornik może zabrać wszystko z adresu zameldowania dłużnika jeżeli inna osoba mieszkająca tam nie ma faktur imiennych na dany sprzęt typu telewizor, lodówka itp.

Pozdrawiam Jacek

No Panowie,pomyslow jak widze nie brakuje:) Najlepsze i najgorsze,że to koledzy.Wiem,że jest takie przyslowie ale niestety mam chyba za miekkie serce i pomoglem a teraz Oni maja w d...mnie.Mam umowy pozyczki z terminem spłaty ktory minął,leca odsetki,sa dowody przelewów.Czekam na klauzule nadanie klauzuli wykonalności pójde do komornika,zobaczymy.

Firmy wuindykacyjne pobieraja 25% od kwoty odzyskanej+22%Vat w przypadku osoby prywatnej.Mam namiar na dwie firmy ktore mogą sie podjąc:)