Mariano Italiano Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Jak odzyskac.Mam takich dwóch ancymonów co mi troche papieru sa krewni.Wszelkie próby mediacji i innych form kulturalnych o d..potłuc.Jest jakis wyrok sądowy i termin spłaty jednak wisi im to i powiewa.Bic narazie nie bede bo znając moje zaj...e szczęscie to bym jeszcze dostał za nich wyrok gamoni.Jakis pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Idzie się z takim wyrokiem do komornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Długi można sprzedać...Zwłaszcza w "Układzie Warszawskim"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 O komorniku myślałem,przejrze temat i zobaczymy.bardzo chetnie bym sprzedal tylko czy ewenatualni nabywcy nie pobieraja % od sprzedającego?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 O komorniku myślałem,przejrze temat i zobaczymy.bardzo chetnie bym sprzedal tylko czy ewenatualni nabywcy nie pobieraja % od sprzedającego?/ Czasem nawet połowę, ale pieniądze są w 24 godziny. Popytaj na północnopraskim trójkącie bermudzkim , na ulicy Brzeskiej. Bardziej oficjalnie i taniej , ale zazwyczaj dłużej załatwisz to tu:http://www.ster.waw.pl/zasady-wspolpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Popytaj w firmach windykacyjnych, sprzedaj dług choćby za 1/2 ceny i problem z głowy.Komornik czasem jest bezsilny jak nie ma z czego zabrać. Edytowane 16 Października 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Podeślij dłużnikom płytkę z tym filmem (tylko końcówkę wytnij).http://www.youtube.com/watch?v=Ud15tJrIi9E&NR=1&feature=endscreen A tu jest przepis na własnoręczne odbieranie długu.Zamiast lokówki może być grzałka do podgrzewania wody.Taniej wychodzi i szybciej działa. http://www.youtube.com/watch?v=AC6sAAZrzyM&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Zagrozić wpisem do krajowego rejestru? Zaboli, bo już nic nie dostaną na raty, będzie problem żeby telefon na umowę dostać, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Jeżeli nie było sprawy sądowej i nie ma na to prawowitego wyroku , to komornik nic nie pomorze . Zostają tylko rozwiązania bardziej drastyczne i radykalne jak" firma windykacyjna z.o.o" albo dwóch ABSów i po sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Swojego czasu pracowałem w windykacji. Zależy czy masz na to jakieś papiery ,faktury , że są Ci winni pieniądze.Generalnie bez tego ciężko dalej ruszyć. Komornik bierze sprawy po wyroku sądowym i kwota musi być powyżej 350zł ale w rzeczywistości są to kwoty znacznie wyższe. Jak są to duże kwoty można by było do nich podzwonić podając się za firmę windykacyjną "postraszyć" czyli powiedzieć jakie mogą ponieść konsekwencje jak nie spłaca, wiele cwaniaków wtedy wymięka. Jak to nie pomoże wysyłasz 2 dużych kolegów , którzy osobiście starają się wyperswadować zwrot pieniędzy. Jak nie pomoże i to wtedy bardziej radykalne środki .P.S. Komornik może zabrać wszystko z adresu zameldowania dłużnika jeżeli inna osoba mieszkająca tam nie ma faktur imiennych na dany sprzęt typu telewizor, lodówka itp.Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 No Panowie,pomyslow jak widze nie brakuje:) Najlepsze i najgorsze,że to koledzy.Wiem,że jest takie przyslowie ale niestety mam chyba za miekkie serce i pomoglem a teraz Oni maja w d...mnie.Mam umowy pozyczki z terminem spłaty ktory minął,leca odsetki,sa dowody przelewów.Czekam na klauzule nadanie klauzuli wykonalności pójde do komornika,zobaczymy.Firmy wuindykacyjne pobieraja 25% od kwoty odzyskanej+22%Vat w przypadku osoby prywatnej.Mam namiar na dwie firmy ktore mogą sie podjąc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Jacy to koledzy jak mają Ciebie w d...? Jakby rodzina, a jeszcze bliska, to bym się zastanawiał. A tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Znajdź dużego blond Iwana - akcent działa cuda i jest tańszy.A swoją drogą, pokaż teraz Ty jak masz ich a d... oko za oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Mariusz jak spotkamy się to obgadamy temat , robię w tym fachu od paru lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi