Skocz do zawartości
  • 0

Kraken 470w jaka przyczepa?

mk1977

Pytanie

Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupna jakiegoś pływadła.W zasadzie wybór już zapadł, będzie to na 99% ponton proscan kraken 2 470w, i teraz pytanie do posiadaczy tych pontonów lub innych tej długości jaki konkretnie model przyczepy posiadacię i co możecie polecić pod ten model?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam Krakena 430, wożę go na Temared BO5. 46f4067b4b0bbecd5aeef9b34c898c2d.jpg

Przyczepa spokojnie zmieści 470, ma regulacje tylnej belki do 500. Ta przyczepa do wożenia pontonu, nawet z silnikiem 20hp daje radę. Ale do wożenia łódki wziąłem mocniejszą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

• 0

Mam Suski(jeszcze) do 750 kg(idzie na sprzedaż)2021 r. Zmieniłem parę miesięcy temu na też Suski do 1200 kg z hamulcem najazdowym. Bez porównania, mocna, podwójna rama, większe przekroje profili, podzespoły w całości Knott, bez własnych wynalazków jak jeszcze w tej mniejszej. 

Czytałem opinie kolegów i też mam uwagi ale co do takich rzeczy jak pękanie ram czy masowe złażenie farby to u mnie tego nie zauważyłem. Gumowe rolki w poprzedniej były do wymiany, teraz są mocniejsze. Rolka tylna, kilowa pod łódką alu ok. 750 kg(masa łodzi) w krótkim czasie jest do wymiany(wytoczyłem własną z poliamidu). W tej mniejszej musiałem dołożyć pióra resorów. W 1200 kg już zupełnie wystarczające. Solidne koło podporowe automatyczne. Więcej rolek.

• 0

Mam Suski(jeszcze) do 750 kg(idzie na sprzedaż)2021 r. Zmieniłem parę miesięcy temu na też Suski do 1200 kg z hamulcem najazdowym. Bez porównania, mocna, podwójna rama, większe przekroje profili, podzespoły w całości Knott, bez własnych wynalazków jak jeszcze w tej mniejszej.

Czytałem opinie kolegów i też mam uwagi ale co do takich rzeczy jak pękanie ram czy masowe złażenie farby to u mnie tego nie zauważyłem. Gumowe rolki w poprzedniej były do wymiany, teraz są mocniejsze. Rolka tylna, kilowa pod łódką alu ok. 750 kg(masa łodzi) w krótkim czasie jest do wymiany(wytoczyłem własną z poliamidu). W tej mniejszej musiałem dołożyć pióra resorów. W 1200 kg już zupełnie wystarczające. Solidne koło podporowe automatyczne. Więcej rolek.

Dlatego właśnie uważam , że na Suskiego nie ma co psioczyć . Jest parę fuckapów ale biorąc po uwagę relacje cena/jakość to myślę , że warto rozważyć jego ofertę .

Ja zmieniłam u siebie rolki kilowe a reszta jest ok.

Edytowane przez sero1975