Michci0 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Być może koledzy macie racje, zrobię jak radzicie. Sprawdzę to nad woda, być może się zraziłem przy pierwszym użyciu, i niepokojących dźwiękach nie myśląc o tym ze skoro kołowrotek nowy fabrycznie zaplombowany to smar tez swoje musi przepracować. Wrócę tu na pewno mam nadzieje z lepszymi wieściami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Nie mogę edytować posta poprzedniego. No i mieliście daje, nawinięcia plecionki pod delikatnym oporem już poprawiło prace młynka, 2h nad woda i jest bajka. Zero stuków, puków, problemów nic. Widocznie smar musiał się ułożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Nie mogę edytować posta poprzedniego. No i mieliście daje, nawinięcia plecionki pod delikatnym oporem już poprawiło prace młynka, 2h nad woda i jest bajka. Zero stuków, puków, problemów nic. Widocznie smar musiał się ułożyć. Cieszymy się z Twojego szczęścia.Po następnym razie będzie jeszcze lepiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Cieszymy się z Twojego szczęścia.Po następnym razie będzie jeszcze lepiej :-)O ile nie wpadnie w ręce takiego fachowca jak moje. NiestetyTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Najlepiej jak nikt nie będzie w nim grzebał. Kołowrotek służy do łowienia ryb a nie do marnowania smaru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilejdilej Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Cześć! Koledzy, czy mógłby ktoś wytłumaczyć czym się różni Vanquish FC 2500S od Vanquisha FC C2500S? Co oznacza literka "C" przed oznaczeniem kołowrotka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) Cześć! Koledzy, czy mógłby ktoś wytłumaczyć czym się różni Vanquish FC 2500S od Vanquisha FC C2500S? Co oznacza literka "C" przed oznaczeniem kołowrotka? C2500 ma mniejszą szpulkę i rotor Edytowane 21 Czerwca 2023 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Cześć! Koledzy, czy mógłby ktoś wytłumaczyć czym się różni Vanquish FC 2500S od Vanquisha FC C2500S? Co oznacza literka "C" przed oznaczeniem kołowrotka? "C" - compact body. C2500S ma body w rozmiarze 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 "C" - compact body. C2500S ma body w rozmiarze 1000.A to nie było odwrotnie body takie jak w 2500 a szpulka mniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Nowy model C2500S ma już rozmiar body #1000 (Mg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 https://fish.shimano.com/ja-JP/content/special_contents/23vanquish_jp/index.html#lineup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilejdilej Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) Dziękuję bardzo za wyjaśnienia Edytowane 21 Czerwca 2023 przez bilejdilej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Zawsze chciałem mieć Vanquish-a w wersji 2500SS DH. Niestety, Shimano nie przewiduje, nawet w swoich najlżejszych kołowrotkach, szpulek na cienkie plecionki... Całe szczęście jest Yumeya F3... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Czy któryś z kolegów posiadający nowego vanka 2500s zechce zważyć i podać masę szpulki, korbki i pokrętła hamulca?Zastanawiam się czy te elementy są lżejsze niż w poprzednim modelu z 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Siemanko Czy ktoś mi powie po prostu o wielkościach tych trzech modeli kołowrotków? Body, szpula, rotor. Z góry dziękuję za odpowiedzi. VANQUISH FC 3000MHG - HYBRYDA - JDMVANQUISH FC C3000MHG - NEW 2023VANQUISH FC C3000SDH - JDM Nazwy zaczerpnięte ze sklepu Mefisto. Zależy mi bardziej na zakupie "większego" niż "mniejszego". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Siemanko Czy ktoś mi powie po prostu o wielkościach tych trzech modeli kołowrotków? Body, szpula, rotor. Z góry dziękuję za odpowiedzi. VANQUISH FC 3000MHG - HYBRYDA - JDMVANQUISH FC C3000MHG - NEW 2023VANQUISH FC C3000SDH - JDM Nazwy zaczerpnięte ze sklepu Mefisto. Zależy mi bardziej na zakupie "większego" niż "mniejszego".Nie jestem expertem ale z tych trzech co wymieniłeś największe body będzie w modelu 3000mhg ( body będzie od 4000 a rotor i szpula 2500/3000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Nie jestem expertem ale z tych trzech co wymieniłeś największe body będzie w modelu 3000mhg ( body będzie od 4000 a rotor i szpula 2500/3000). Dokładnie, dwa pozostałe mają body 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Bardzo dziękuję, teraz decyzja jest już prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Czy któryś z kolegów posiadający nowego vanka 2500s zechce zważyć i podać masę szpulki, korbki i pokrętła hamulca?Zastanawiam się czy te elementy są lżejsze niż w poprzednim modelu z 2019Z ciekawości zważyłem teraz nowa korbę 55mm (17,9g) i wychodzi na to, że jest trochę lżejsza jak w modelu FB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingPAQ Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 (edytowane) Czy któryś z kolegów posiadający nowego vanka 2500s zechce zważyć i podać masę szpulki, korbki i pokrętła hamulca?Zastanawiam się czy te elementy są lżejsze niż w poprzednim modelu z 2019Korbka z knobem - 13,4gSzpulka bez pokrętła hamulca 20,9gPokrętło hamulca - 5,3gBody, rotor - 105,5g Edytowane 28 Lipca 2023 przez KingPAQ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Dzięki, ale to chyba są części od mniejszego rozmiaru niż 2500s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingPAQ Opublikowano 28 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Dzięki, ale to chyba są części od mniejszego rozmiaru niż 2500sPisałem na tel i coś mi ucięło tekst.Na początku miało być: Dla przykładu podam wagi z C2000s Sorry za zamieszanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Panowie jaką plecionkę polecicie pod C2500S do kija 10 g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Ja polecam Power Pro 20lb. Wątek o konkretnym kołowrotku a chłop o plecionkę pyta , o matko. Jest temat o plecionkach, wystarczy poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Panowie jaką plecionkę polecicie pod C2500S do kija 10 g ? Wędki mają podaną moc, która oznacza wytrzymałość blanku. Jeśli jesteś amatorem, nie przekraczaj podanej mocy blanku. Twoja wędka ma moc 6lb zatem użyj linki o mocy 6lb lub mniejszej w zależności od tego w jaki sposób i gdzie zamierzasz łowić ryby... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi