MckenziQQ Opublikowano 1 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2023 (edytowane) 3 fajne bolenie z Sanu na Top watera ✌️ Edytowane 1 Września 2023 przez LK_FISHING 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 2 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Koniec Lata początek durzych Bolek i u nas na Dunaju. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 I mnie się parę boleni ostatnio uwiesilo,w tym jeden solidniejszy taki???? 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 4 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Jest kolejny gagatek tym razem na Spiryta od Andrzeja Lipińskiego z racji tego że tylko ten wobler sterowy da radę poprowadzić na płytkiej przykosie w expresie brania na dwa razy coś niesamowitego pozdrawiam ???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Dwa z dzisiejszego poranka , było jeszcze kilka kontaktów ale niestety za cienki byłem dla nich ???? 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 W sumie se taki, ale walczył naprawdę dzielnie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Przyłów przy okoniach ???? 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Podbudowałem się trochę wczorajszym półgodzinnym wypadem, w przeciwieństwie do poprzednich i to wielokrotnie dłuższych, które kończyły się raczej słabo. Wczorajsze szybkie spojrzenie co się dzieje zaraz po zmierzchu na wodzie i ot taki nicpoń się trafił, taki już okrąglejszy 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) Mi dzisiaj rano taki wziął Edytowane 13 Września 2023 przez muddler 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Burtowiec kanałowy wredny Sp. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 (edytowane) Z wielkim podziwem śledzę ten zacny wątek z zazdrością niemałą oglądając zdjęcia srebrnym torped . Sam wpisy tutaj zamieszczam niezmiernie rzadko i okazyjnie , bo wszystkie moje sensowne bolenie mógłbym rozpatrywać raczej w kategoriach przyłowowych , nie mających zbyt wiele wspólnego z połowem tych ryb w typowych dla nich łowiskach wielkorzecznych na typowe przynęty i sposoby ich prowadzenia . Ale te rzadkie momenty , kiedy srebrna ( lub miedziana ) torpeda gości na moim zestawie zawsze są dla mnie świętem i powodem do radości . Bo boleń piękną rybą jest , choć bez kolców .Początek lipca na mojej sadzawce to już okres , w którym woda zaczyna powoli opadać i wkrótce zapewne zakwitnie . Po pierwszych tygodniach sezonu łódkowego ryby znikają z pola widzenia przetwornika , sumowa stonka brzegowych wywózkowiczów opanowuje prawie całą linię brzegową a linki grubości palca tworzą gęstą i potencjalnie zabójczą sieć , ciągnąc się nad powierzchnią wody często ponad dwieście metrów do boi zrywek .To jest chore i rozwija się w zabójczym tempie . Późnym popołudniem , a właściwie już wieczorem odnajduję stosunkowo niewielki obszar , na którym dzieje się dużo i grubo . Ryby są po obydwu stronach łodzi , ślady znaczone na SI koliberka kiedy stoję na kotwicy są wyraźne , grube i ciągle zmienne . Tak , jakby duże rybska bardzo aktywnie penetrowały łowisko , choć nic na powierzchni wody o tym nie świadczy . Stoję na nieco głębszej wodzie i rzucam na wypłycenie twardszego blatu , oczywiście w mojej mikro skali , czyli z 1,8 na 1,5 . Branie jest dziwne i nietypowe . Takie miękkie zassanie nad dnem z momentalnym wyjściem ryby do powierzchni . Opór od razu jest miły , gejzer wody wielki , widzę przez moment kawałek dużego cielska i zaczyna się jazda . Walka jest dziwna i mocno nietypowa . Bardzo dynamiczne i szybkie zmiany kierunku , krótkie i gwałtowne targnięcia głową , momenty , w których po gwałtownej zmianie kierunku szarży tracę na ułamek sekundy kontakt z przeciwnikiem sprawiają , że jestem pogubiony i nie wiem , co mam na końcu wędki . Przez chwilę podejrzewam nawet , że coś najechałem i przez to hol jest zachowawczy dosyć i asekuracyjny , żebym choć mógł zobaczyć , co to takiego . Bliżej łodzi ryba chodzi ciągle nisko i dnem , krążąc wokół i nie dając podciągnąć się do powierzchni . Kiedy wreszcie pokazała się na tyle wyraźnie , że zobaczyłem ten szarostalowy grzbiet i ostre płetwy piersiowe , nogi i ręce zadrżały jeszcze mocniej niż dotychczas . Szczęśliwie cała przynęta schowana w pysku uspokajała na tyle , że te kilka podejść do podebrania ciągle świeżej , wariującej i wściekle odchodzącej od burty rapy było już spokojne i pewne . Boleń piękny i gruby ( choć ta tusza na zdjęciu jakby mniej widoczna ) , przechodzący tonacją kolorów w szlachetne złoto . Miał dobre 75 + . Sprzętowo MXS72L , Duel Hardcore x8 Pro 1,0 , Stellka 2500 FJ i kolorowe , smukłe 11 cm sandaczowej gumki , która lekko wypadła z pyska . Są w tej wodzie pojedyncze ryby , za które każdy boleniarz podpisałbym dokumencik własną krwią . Ja zresztą też . Może kiedyś ?... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 18 Września 2023 przez bartsiedlce 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Prosiaczek ???? Na swojaka Edytowane 24 Września 2023 przez Artech 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Wreszcie Odra po kilku miesiącach rozłąki.Pierwsze dwie ryby spadaja w tym jedna konkretna, ale potem było tylko dobrze.Największe 3 byki na foto , są już w dobrej formie, największy 83cm .Brania delikatne ale potem hamulec szalał. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 27 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wacha Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Z porannego, pochmurnego wiślanego brodzenia w ostatni dzień września ???? Strzelił w salmo thrill'a 9 cm. Pozdrawiam,Adam W. (Wacha) 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Nie jakiś wielki ale … wziął na sandaczową gumę wleczoną skokami po dnie na 4m 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Jesienne rapowanie 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Wiało ale 74 wyjechało. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Musiało wiac mocno az przelotke przekrzywiło.Najwazniejsze ze rapka dała sie oszukac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi