jaccoo1 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Witam,mam pytanie odnośnie tej urokliwej rzeczki.Byłem tam kilka dni temu pierwszy raz. Dokładnie za Sulęcinem.Rzeczka piękna, urokliwa z dużą ilością głębokich dołów i mocno pozakręcana. Pierwsze zdziwienie, praktycznie żadnych śladów ludzi na brzegu.Same ścieżki wydeptane przez dziki i sarny.Istny raj dla pstrągarza....Tylko niestety okazało się że ta woda jakaś taka martwa....Przez około dwie godziny nie miałem żadnego kontaktu oraz nawet nie widziałem najmniejszego oczka na powierzchni czy nawet małej rybki przy brzegu...Sprawdziłem nawet zawartość dna.Kilka wyjętych patyczków i okazało sie że jest tam mnóstwokiełży, chruścików i innych drobnych robaczków. I moje pytanie czy ktoś coś wie o tej pięknej rzeczce?Czego można tam się spodziewać? Czy coś w niej pływa?Proszę o kilka informacji, za dwa miesiące będę ponownie w tych okolicachi chciałbym tam zajrzeć Bo tak piękna rzeka nie powinna być pusta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Z pięćdziesiąt lat temu to na glizdy łapałem pstrągi na Postomi Obecnie nic tam nie ma, no może poniżej Krzeszyc trafi się jakiś uciekinier z hodowli.W dalszej okolicy duża szansa jest na Pliszce i Ilance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi