Artech Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Coś ewidentnie jest nie tak. Mam hp o podobnych parametrach i takich problemów brak. Jedyna różnica, to że działam na chromie. A może antywirus za bardzo się stara? Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wywal firefoxa i zainstaluj Operę...Zgadzam się, też miałem problem z You Tube na firefoxie. Po załączeniu dowolnego filmiku, komputer blokował się, myszka nie reagowała. Po zmianie na Operę, problemy znikły od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) coś w tym jest, na chromie komputer działa sprawniej, mimo to zainwestuje w ten RAM, dorzucę 4gb bo 8 to już chyba podstawaniestety jestem tak zielony, że nawet nie wiem jaką pamięć kupić, ze swojej wyczytałem ,,4gb 1rx8 pc3l-12800s-11-", na allegro wyskakuje jakaś używka, ale chciał bym nową, są jakieś odpowiedniki? Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Panek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Cztery gb powinny miotać jak szatan po kościele. Opera jest chyba lżejsza niż Chrome i sprawniej się ładuje. A może Tytam kopalnię BitCoinów masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 To chyba, że mi ją jakiś Chińczyk przy produkcji przemycił do oprogramowania Chciałem zwykłego laptopa do pracy biurowej + zagrania od święta w starsze gry. Na wcześniejszym laptopie (z 2011) mogłem grać z muzyką z YT w tle / otwierać 10 kart z youtube'a, zdarzało się, że buforowałem w czterech kartach filmy i jednocześnie skakałem po internecie, na średniowiecznym PC jeszcze dwa lata temu miałem podobne możliwości. Na tym dziadostwie takie historie nie przechodzą, stary Battlefield BC 2 potrzebuje zejść do niskich ustawień graficznych żeby dać w miarę grywalne 130fps'ów ... no krew zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Przerabiałem to. To nie lapsa wina tylko windy 10. Najpierw wyłącz aktualizacje a potem windows 10 tweeker (taki programik)sprawdź. Wspoldzielenie w dziesiątce to jakiś koszmar.Jest o tym sporo w necie. Po uruchomieniu ponownie zobacz czy jest poprawa. Wpisz w wyszukiwarkę "windows 10 użycie dysku 100 procent" i zobaczysz jaka kopalnia wiedzy wyskoczy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 już wcześniej zatrzymałem proces ,,host usługi wstępne ładowanie do pamięci", samo to sporo dało, nie wiem niestety jak w windows 10 home zmienić ustawienia auto aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) coś w tym jest, na chromie komputer działa sprawniej, mimo to zainwestuje w ten RAM, dorzucę 4gb bo 8 to już chyba podstawa niestety jestem tak zielony, że nawet nie wiem jaką pamięć kupić, ze swojej wyczytałem ,,4gb 1rx8 pc3l-12800s-11-", na allegro wyskakuje jakaś używka, ale chciał bym nową, są jakieś odpowiedniki? Masz pamięć SODIMM DDR3L 1600MHz 1.35V i takiej szukaj. System był świeżo postawiony? Problemy mogą być dwa- mało pamięci ram, 6-8gb dla W10 to wg mnie minimum. Druga przyczyną może być problem, który poruszył RedJin Edytowane 21 Grudnia 2017 przez asafa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 To chyba, że mi ją jakiś Chińczyk przy produkcji przemycił do oprogramowania Chciałem zwykłego laptopa do pracy biurowej + zagrania od święta w starsze gry. Na wcześniejszym laptopie (z 2011) mogłem grać z muzyką z YT w tle / otwierać 10 kart z youtube'a, zdarzało się, że buforowałem w czterech kartach filmy i jednocześnie skakałem po internecie, na średniowiecznym PC jeszcze dwa lata temu miałem podobne możliwości. Na tym dziadostwie takie historie nie przechodzą, stary Battlefield BC 2 potrzebuje zejść do niskich ustawień graficznych żeby dać w miarę grywalne 130fps'ów ... no krew zalewa.Mój syn powiedziałby, że to po prostu HP. Przerabiał dwa. Za każdym razem problemy z wydajnością/sprawnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Mój to lenovo i największy szlag mnie trafia, że nie mogę w nim jak normalny szanujący się obywatel wyłączyć klawiszy aktywnych, tylko trzeba w BIOSie grzebać Dokupię te 4gb RAMu i może maszynka się rozkręci, dzięki @Asafa za rozszyfrowanie tego magicznego kodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zostaw te Ramy a podstaw drugi dysk. Myślę że załatwi sprawę. Coś za szybko ostatnio padają, ba nawet przed chwilą robiłem jakiegoś nowszego ideapada i padaka. Przy tych parametrach co masz na dowolnej przeglądarce powinno śmigać a twoje wymagania to laptop 8 letni na 2 rdzeniach i z 2 g ramu by pociągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zostaw te Ramy a podstaw drugi dysk. Myślę że załatwi sprawę. Coś za szybko ostatnio padają, ba nawet przed chwilą robiłem jakiegoś nowszego ideapada i padaka. Przy tych parametrach co masz na dowolnej przeglądarce powinno śmigać a twoje wymagania to laptop 8 letni na 2 rdzeniach i z 2 g ramu by pociągnął.No niby tak... Ale z drugiej strony... Kupiłem dzieciom all in one Lenovo... 8 GB ramCore i5I grafika gf 615m Kurde... Lipa straszna... Mój stary Acer aspire 8930g robi lepsze wrażenie... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Właśnie lipa nawet te obudowy. Mam przed sobą teraz 2. Jakiś roczny ideapad 100-15 coś tam a pisze na legendarnym starym t60 i szczerze nie zamienił bym go. Przepaść parametrów ale do moich zastosowań na razie wyrabia. A ten nowszy to bałbym się go szybciej otworzyć żeby matryca w ręku nie została. A już te teraz popularne marketowe za 799 to nawet na serwisie nie dotykam.I nie dotyczy tylko Lenovo.A problem wydajności często związany jest też z chłodzeniem tych sprzętów. Coraz częściej brakuje wiatraka a jedynie pasywne chłodzenie i niestety przy ciut większym obciążeniu nie wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 No niby tak... Ale z drugiej strony... Kupiłem dzieciom all in one Lenovo... 8 GB ramCore i5I grafika gf 615m Kurde... Lipa straszna... Mój stary Acer aspire 8930g robi lepsze wrażenie... Pozdrawiam, Tomasz eSJak wracałem bonanzą PKS ze studiów to spałem na Acerze zapakowanym w kostkę bundeswery. Nie wytrzymał wspólnego zamieszkania z moją narzeczoną. Teraz mam... Lenovo, po pierwszej naprawie jak się za niego wzięła (i nie wierzę w tłumaczenia, że to kot zrzucił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Winda muli. Ja mam na 1 "Patrycji" winde XP (bez łaski i ich wsparcia a jakże) do starszych gierek a na drugiej Linuxa pod neta i może być nawet przeglądarka Chrome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Winny jest dysk twardy... który po prostu nie nadąża... wywal dysk i zamontuj SSD problemy ustąpią. SSD na system i programy a HDD na dane (zdjecia, filmy itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Winny jest dysk twardy... który po prostu nie nadąża... wywal dysk i zamontuj SSD problemy ustąpią. SSD na system i programy a HDD na dane (zdjecia, filmy itp)Potwierdzam. Ja w kilku komputerach i lapkach mam system na SSD i jest przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ale nawet na zwykłym hdd nie powinien mieć takich problemów, przy takich parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ten dysk nie nadąża, kolega nie napisał nic jaki to model lapka siedzi tam jakaś padaka i tyle... A być może już jest uszkodzony... Zmieni HDD na SSD i będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Taaaaa: dzisiaj nowy dysk, jutro nowy RAM a pojutrze nowy komputer Coby internet oglądać Jak pisał wcześniej KrzysiekP: postaw obok Linuxa (ja od 2004 jadę na PCLinuxOS) i sprawdź co się zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Laptop to lenovo 300-17ISK, dysk HDD WD Blue WD5000LPCX 500gb, SATA/600, grafika Intel HD graphics 520 , procesor intel core i5-6200. Dorzucić ramu za stówkę mogę, ale inwestowanie w wymianę dysku pół klocka to mi się już nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 To nie jest wina dysku. Chyba że jest uszkodzony ale nic na to nie wskazuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Mozna przeciez jakiegos tuna lub podobnego zarzucic i zobaczyc czy jakis bad sectorow nie ma. Z tych tanszych zarzucalem zamiast wd dyski hitachi. Poki co reklamacji nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Laptop to lenovo 300-17ISK, dysk HDD WD Blue WD5000LPCX 500gb, SATA/600, grafika Intel HD graphics 520 , procesor intel core i5-6200. Dorzucić ramu za stówkę mogę, ale inwestowanie w wymianę dysku pół klocka to mi się już nie widzi.Nie słuchaj rad nt. wymiany dysku na SSD. Sprawny dysk HDD, w zupełności wystarczy, problem jest gdzieś indziej. Pamięć RAM przyda się i tego żałować nie będziesz. Poza tym wyraźnie widać na załączonych zrzutach, że zużycie pamięci w Twoim przypadku to momentami 95%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. 1- Proponuję zmienić system na win72- Wstrzymać się z dokupieniem ramu.3- I tu kol.Godski ma rację,dysk SSD,da dużego kopa. Sam się przekonałem,mam laptopa który ma ok. 10lat –Lenowo T400.Wgrałem najnowszy Bios,kupiłem używ. dysk SSD- 60GB na sam system,drugi mam 500GB za 100zł z All………. w dokupionej kiszeni –wymienny z DVD. Demon szybkości to nie jest,ale wszystko chodzi płynnie.Przerabiałem wszystkie możliwe systemy i uważam że win 7 jest b.dobry, zwłaszcza do starszych gier.Zużycie ramu na 95% wskazuję że chodzi coś w tle ,mogą to być: (wirusy), pogramy zainstalowane wraz z systemem dedykowane –Lenowo.Zrób backup win 10 na pendriva - programy -(Acronis , AOMEI OneKey Recovery , itd) , zainstaluj Win7. Ze strony Lenowo trzeba wgrać sterowniki pod win 7 – procesora,chipset płyty głównej USB,grafika,audio , Wi-Fi itd. I powinien śmigać jak błyskawica.Wszystko znajdziesz w necie i ,,będziesz Pan zadowolony". https://pcsupport.lenovo.com/pl/pl/products/laptops-and-netbooks/300-series/300-17isk/downloads Moje info o systemie . Edytowane 22 Grudnia 2017 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi