niko333 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Witam Szanowne grono. Zepsuł mi się mój Karcher i stoję przed zakupem nowej myjki. Dzisiaj zakup takiego sprzętu to jest wydanie. Na pewno nie chce już sprzętu w/w marki bo więcej był w naprawie jak działał. Stawimy na mosiężna pompę. Użytkowanie w domu i mycie łódki. Może ktoś ma jakieś pozytywnie doświadczenia z takim udanym zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Nilfisk ale najwyższe modele Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 A masz z nimi styczność?, bo to już wydatek 2500 a za 3000 mam Kranzle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 W Szwecji sporo rolników używa do mycia sprzętu. Moich kilku kolegów z pracy kupowało że 3 lata temu takie koło 1,5k zł i są zadowoleni, nic się nie dzieje. Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja od 3 lat używam myjki z Lidla Parkside 135bar. Kosztowała około 400zł. Bez problemu wytrzymuje po 3-4h ciągłej pracy przy myciu kostki pozbrukowej (mech itd.). Spokojnie daje radę przy myciu basenikow czy pojemników na śmieci. Woda raczej twarda i nie mam problemów z uszczelkami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja od 3 lat używam myjki z Lidla Parkside 135bar. Kosztowała około 400zł. Bez problemu wytrzymuje po 3-4h ciągłej pracy przy myciu kostki pozbrukowej (mech itd.). Spokojnie daje radę przy myciu basenikow czy pojemników na śmieci. Woda raczej twarda i nie mam problemów z uszczelkami itd.Dzięki wielkie za informację. Na razie zastanawiam się pomiędzy Nilfisk a Krnzle ale budżetowa myjka też nie niej odrzucana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Ja również polecam Krantzle.Warto też zastanowić się nad jakimś wyższym modelem, ale używanym.Z Karcherami z nowszych produkcji jest tak jak mówisz. Do tego nie ma części, na naprawy w serwisie się czeka tygodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Ja również polecam Krantzle.Warto też zastanowić się nad jakimś wyższym modelem, ale używanym.Z Karcherami z nowszych produkcji jest tak jak mówisz. Do tego nie ma części, na naprawy w serwisie się czeka tygodniami.Dzięki. Jednak skłaniam się ku nowej, bo do używanych - z pewnego źródła nie mam dostępu a nie wiem na co zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Dzięki. Jednak skłaniam się ku nowej, bo do używanych - z pewnego źródła nie mam dostępu a nie wiem na co zwrócić uwagę.Co do źródła zakupu używanej to nie pomogę również.Sam myjek nie używam, ale pracuję u producenta chemii do nich, i te opinie opieram o informacje od wielu klientów, którzy używają myjek na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Żółty się może schować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Fajny sprzęt, tylko do domowego użytku trochę drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 Lavor Vertigo, mam od 2 lat, bez awarii. Myje kostkę granitową, elewację, samochody, kosiarki, itd.Jedyna jej wada to spora waga, np. do ciągłego przenoszenia troszkę uciążliwa, ale polecam ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 7 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 @niko333 a jakiej myjki Karcher używałeś, bo ja swojej nie mogę zajeździć - K7. Mycie dachu, samochodu łódki, kostki granitowej i betonowej. Pożyczana rodzinie i kumplom. Ma od nowości pompę z mosiądzu. Od nowości musiałem wymienić dysze w przystawce do mycia elewacji ale to koszt 40 pln. Dlatego jestem ciekaw który model wykończyłeś ? A k-7 to nie jest jakiś tam wysoki model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 7 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 @niko333 a jakiej myjki Karcher używałeś, bo ja swojej nie mogę zajeździć - K7. Mycie dachu, samochodu łódki, kostki granitowej i betonowej. Pożyczana rodzinie i kumplom. Ma od nowości pompę z mosiądzu. Od nowości musiałem wymienić dysze w przystawce do mycia elewacji ale to koszt 40 pln. Dlatego jestem ciekaw który model wykończyłeś ? A k-7 to nie jest jakiś tam wysoki model...Mój "szczęśliwy" model to K 4.68. Problem w tym, że ja jej nie miałem okazji zajeździć. Zawsze były z nią jakieś problemy - to pompa się zawiesiła, to wyłącznik nie łączył a teraz raptownie straciła ciśnienie. Pracowała na prawdę niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 No tak, przy K4 to chyba się da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Zakupiono Nilfiska. Już sama waga robi wrażenie - prawie 28 kg. Karcher przy tym to piórko. Oczywiście nie obyło się bez przygód z dostawą zafundowanych przez dpd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Niech służy jak najdłużej bezawaryjnie ???? bo serwis nilfisk nie jest niestety ani najszybszy, ani najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 To może teraz mi ktoś podpowie jaki kupić odkurzacz piorący do domu i auta??użytek nie komercyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Niech służy jak najdłużej bezawaryjnie bo serwis nilfisk nie jest niestety ani najszybszy, ani najtańszy.Też mam taką cichą nadzieję, że posłuży. Ważne aby ewentualnie naprawiał a nie odrzucał jak serwis poprzedniej. Myjka więcej była naprawiana na mój koszt jak pracowała a odkurzacz przemysłowy też tej samej firmy, z jakiejś promocji zakończył żywot dokładnie miesiąc po gwarancji - skończyły się szczotki, które są niewymienne. Właściwie mogłyby by być wymienione ale koszt był większy od zakupu nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 To może teraz mi ktoś podpowie jaki kupić odkurzacz piorący do domu i auta??użytek nie komercyjny...Mam Thomasa - z 10 lat pewnie - działa cały czas jak nowy. Mogę tylko polecić.https://thomas-sklep.pl/pl/p/MultiClean-X10-Parquet-Thomas-Odkurzacz-pioracy-z-ssawka-do-mycia-podlog-/52?gad=1&gclid=CjwKCAjwgqejBhBAEiwAuWHioGVHeUzOILHpLakE06ma3UDplwxIoI71669ycgZRpTYfSNKMz8JdwBoCxNUQAvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Mam Thomasa - z 10 lat pewnie - działa cały czas jak nowy. Mogę tylko polecić.https://thomas-sklep.pl/pl/p/MultiClean-X10-Parquet-Thomas-Odkurzacz-pioracy-z-ssawka-do-mycia-podlog-/52?gad=1&gclid=CjwKCAjwgqejBhBAEiwAuWHioGVHeUzOILHpLakE06ma3UDplwxIoI71669ycgZRpTYfSNKMz8JdwBoCxNUQAvD_BwEI on wypierze w domu kanapę i tapicerkę w aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 To może teraz mi ktoś podpowie jaki kupić odkurzacz piorący do domu i auta??użytek nie komercyjny...Kiedyś kolega miał taki dylemat. Ze 3 lata temu.Po zastanowieniu ile razy w roku realnie użyje tego odkurzacza i który odkurzacz chciałby kupić bo też porządnego szukał wyliczył że bardziej mu się opłaca te 2-3 razy w roku porzyczyc z wypożyczalni profesjonalny niż kupować. No i miejsca nie zawala Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 I on wypierze w domu kanapę i tapicerkę w aucie?[/quoteW sumie prałem tapicerkę w aucie ze 2 razy. W domu nie pamiętam czy ktoś prał ale chyba nie ma różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi