Skocz do zawartości

Polska - Anglia -chyba szykuje się nam skandal

tomuś

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety. Fajnie się ich oglądało, ale to było do przewidzenia i musieli sobie z tego zdawać sprawę i żadna petycja nie uchroni ich przed konsekwencjami. Dostaną wyrok i zostaną potraktowani jak w sytuacji obecności podczas zadymy na płycie boiska. Co do meczu, to znowu zmarnowana szansa. Danwo nie widziałem tak apatycznych anglików. Momentami wyglądali jakby im się nie chciało grać. Szkoda, bo można było ten mecz wygrać.

W całej europie raz na jakiś czas biegaja na murawie ale TYLKO w POlsce są wyciągane takie konsekwencje, druga sprawa to wczorajszy mecz odbył sie nie zgodnie z prawem o imprezach masowych, zgodnie z przepisami powiniem sie odbyc BEZ PUBLICZNOŚCI ale wiadomo, są równi i równiejsi....

żeby nie było samego narzekania, chłopaki grali nieźle ale to sa chyba nasze szczyty a angole wiadomo, cieniowali i grali od niechcenia, ale zobaczymy, może TYM RAZEM bedzie to reprezentacja która cos ugra...a jak nie to " nic sie nie stało " zawsze można zaintonować ;)

Wysłać Ci filmiki gdzie na murawie stoi kilkaset osob z tego roku ( z angli) i nikt nikomu nic nie robi?

Oczywiscie później też nikt nie miał problemów z tego powodu.Nie mówie że można na kazdym meczu i każdemu ale jest dużo przypadków a nikt stadionów nie zamyka jak donek, ale to nie ten temat....

Ok, tylko jak widac prawo nie jest równe dla wszystkich, wiesz jakie wyroki mają ci biegacze wtorkowi? Wiesz jakie kary grożą za takie hasanie i jakie są wyroki "normalnie" ?

Oczywiście tego nie popieram ale to są jaja że im sie udało bo chcieli ludzi rozbawić a inni biegali ( na innych meczach)tylko PR mieli słaby i wyroki mają np 3 lata zawiasów.

ps nawet donek broni wtorkowych popisów a normalnie jakby mógł to zamknąłby kazdego kto na stadion spojrzy....

ps jeśli chodzi o filmiki to np ten - po strzelonym golu przez jednego z piłkarzy - gośc nigdy nic nie strzelił i było zapowiedziane przez kibiców że jeśłi iedykolwiek strzeli oni wybiegaja na murawę

drugi to w pucharze anglii ( chyba , juz nie pamietam czy to FA ) po zwycięstwie -

jest pare takich przykładów i nikt z nich nie robi bandytów i nie karze za pierdołę, bo to jest pierdoła i tyle.

O karach za wtargniecie w anglii wiem, wiem jakie są kary przewidziane.

Wiesz, ja nie kwestionuje zasadności i nie oceniam czy czyn był naganny. Moim zdaniem nie, szkodliwość żadna. Fakty są jednak takie, że nikogo to nie interesuje. Każdy natomiast wie o możliwych konsekwencjach. Co do równości, to są widełki też wg. prawa, sędzia decyduje ile i za co wg. danego paragrafu. Prawo nigdy nie było i równe nie będzie, zwłaszcza w PL. O sądownictwie, prokuratorach i służbach porządkowych mam jak najgorsze zdanie, ale jestem świadom ich istnienia, a ponieważ nie stoję na czele żadnej zbrojnej organizacji, to przyjmuję sytuację jaka jest i nie dziele włosa na czworo.

• 4 tygodnie później...

Ja po tej wtopie pomyślałem od razu, że matoł teraz robi w majtki ze strachu. Jak Polska przegra mecz to nie zostanie kamień na kamieniu. Znając matoła pewnie kanałami dyplomatycznymi uprosił aby Anglia nam nie nakopał ile wlezie bo wróci kaczor i zamorduje wszystkich :) Dlatego postawa Anglików mnie kompletnie nie zaskoczyła a ostatni mecz upewnił mnie w podejrzeniach. Bawi mnie też bardzo to jak media pracują nad rozmydleniem blamażu. Jak zwykle z dobrym skutkiem bo coś nie widzę komentarzy. A może dlatego, ze większość uważała, że zmiana trenera zmieni wszystko? Niestety, to ja znowu miałem rację :(

Ja po tej wtopie pomyślałem od razu, że matoł teraz robi w majtki ze strachu. Jak Polska przegra mecz to nie zostanie kamień na kamieniu. Znając matoła pewnie kanałami dyplomatycznymi uprosił aby Anglia nam nie nakopał ile wlezie bo wróci kaczor i zamorduje wszystkich :) Dlatego postawa Anglików mnie kompletnie nie zaskoczyła a ostatni mecz upewnił mnie w podejrzeniach. Bawi mnie też bardzo to jak media pracują nad rozmydleniem blamażu. Jak zwykle z dobrym skutkiem bo coś nie widzę komentarzy. A może dlatego, ze większość uważała, że zmiana trenera zmieni wszystko? Niestety, to ja znowu miałem rację :(

:D

Cudne, cudne, zachowajmy to dla potomnych

Robert - bardzo Ci dziękuję.

Dzień pochmurny, deszczowy a tu taki promyk słońca i radości :D

Niby śmianie się z ułomnych jest w złym tonie, ale cudnie Ci to wyszło.