godski Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Poinformował wedkarski Portal Podlasie.ryby.org Edytowane 16 Października 2012 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) Ale tam już chyba nie ma co "kill" Edytowane 16 Października 2012 przez hlehle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Jest, jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jak widzę nie dotyczy wszystkich ryb tylko pstrągów i lipieni i nie na całej rzeki tylko jej odcinku + podniesiono wymiar karpia i okonia - brawo, brawo - prognozuję, że pojawią się kolejne pozytywne sygnały (idzie ku lepszemu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Pochodzę z Suwałk i odcinka PZW Białystok nie znam zupełnie. Ciekawa inicjatywa z "no killowym" odcinkiem, tylko nie wiem jak tubylcy do tego się zastosują, bo potoka, który głęboko połknął pęczek czerwonych kopanych raczej nie wypuszczą. Na odcinku PZW Suwałki też przydałby się zakaz zabierania pstrągów, ale tu prawdziwego pstrągarza trudno spotkać, łowienie kropków "po suwalsku" to czerwony robak i najlepiej jakiś sygnalizator brań zamiast spławika, bo ten podobno płoszy ryby w płytkiej wodzie. Szkoda, bo rzeka piękna, a złowienie pstrąga 35+ to wyczyn.Na tym odcinku, na którym wprowadza się "no kill" działa jakieś SSR, PSR? Są tam kontrole? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Jak dostosują się tubylcy to pewnie każdy podejrzewa, miejmy nadzieję, że w związku z tymi zmianami nasilą się również kontrole, bo te dwa czynniki niestety muszą iść w naszym kraju w parze aby całe przedsięwzięcie miało sens.Przez PSR byłem tam kontrolowany raz (5 lat temu), później już nie, nie wykluczone, że się mijaliśmy bo bywałem / bywam tam jedynie kilka razy w roku, ale z tego co wiem od znajomych to raz na jakiś czas się tam pojawiają. Proponowany odcinek ma około 6-7km, jest dość rybny, złowiłem tam sporo potokowców, i mniejszych i większych. Wydaje mi się, że na tym odcinku mogą być tarliska - sporo substratu ale gniazd nie uświadczyłem, być może dlatego, że przeważnie łowiłem tam dopiero w kwietniu. Jest on łatwy technicznie - generalnie szeroko, płytko, szybka woda. Szkoda, że nie rozszerzono odcinka No Kill o tereny leśne poniżej mostu w Głębokim Brodzie, tam rzeka nabiera konkretnego charakteru, ale na początek dobre i to, w naszym kraju to i tak unikatowe zjawisko Gratulacje za inicjatywę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Kolega chyba pisał o karpiu na innych wodach okręgu, bo raczej nie ma szans, żeby karpiszony zamieszkiwały Czarną Hańczę, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barrakuda Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Mam nadzieję, że odcinki "no kill" zdadzą egzamin. Czarna Hańcza i Sokołda to bardzo fajne rzeki które potrafią obdarzyć dużym pstrągiem. Ważne jest też, żeby rybka wróciła do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Jak Panowie w tym roku tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ehh piękna rzeka. Nie wiem jak teraz, ale mój rekord życiowy właśnie na niej mam 67cm. ehhh dawne czasy........... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Na odcinku w mieście -Porażka.Może ktoś próbował dalej niech napisze.Dopóki nie wytepią robakowców szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jak nie będzie kontroli i egzekwowania prawa to sobie mogą pisać co chcą.Nawet jak złapią to co to za kara? "Pincet" złotych .Powinni przywalić z 20 koła. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jak Panowie w tym roku tam jest? Kilka wyjazdów bez większych efektów, ale "no killowy" odcinek dopiero poznaję, więc nie ma co się sugerować. Teraz trzeba nieco poczekać, bo odrywają się i płyną rzeką nawisy, w marcu kilka razy bankowo się tam pojawię. Duuuużo wyżej na znajomych mi miejscówkach coś się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Bartek kiedy byłeś ostatnio?Jak z sytuacja na brzegu?W marcu też planujemy się wybrać ale jak pogoda pozwoli. Jak coś dam znać o sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ja będę pacyfikował ten odcinek za około 2 tygodnie. Myślę jednak, że lepsze efekty byłby teraz niżej, bo jest tam trochę więcej grubszej wody, ale i to nie jest tam regułą o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Łukasz z kim jedziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Cipstiger byłem bodajże w zeszłą niedzielę, dostęp do wody dobry, tylko w wielu miejscach idzie się po lodzie, miejscami te tafle lodu mają nawet 25 cm grubości . Nawisów też trochę było, odrywały się i płynąc z prądem robiły sporo hałasu .Dziś dłubałem 4 godzinki na innym odcinku, po za złamanym w 2 miejscach kijem nic się nie działo. Pumba jak coś to się odzywaj na pw, może uda się nam zgrać jakiś wspólny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Łukasz z kim jedziesz ? Sam, jadę rodziców odwiedzić Cipstiger byłem bodajże w zeszłą niedzielę, dostęp do wody dobry, tylko w wielu miejscach idzie się po lodzie, miejscami te tafle lodu mają nawet 25 cm grubości . Nawisów też trochę było, odrywały się i płynąc z prądem robiły sporo hałasu .Dziś dłubałem 4 godzinki na innym odcinku, po za złamanym w 2 miejscach kijem nic się nie działo. Pumba jak coś to się odzywaj na pw, może uda się nam zgrać jakiś wspólny wypad.Dam znać, może wreszcie się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzisiaj wybrałem się na podgląd okolicznych jezior i Czarnej Hańczy ,pogoda świetna ,humor dopisywał i na sam koniec wizytacji przejeżdżając koło starego młyna w Sobolewie zauważyłem dwie osoby jak wychodzą z dołu rzeki na most .Zatrzymałem auto i nastąpiła konwersacja z miejscowymi.To co usłyszałem i zobaczyłem w ręce u jednego z nich odebrało mi siły na cały dzień.Wędka bazarówka ze spławikiem,siatka na ryby też a w reklamówce 5 sztuk takich 40 cm a goście mi tu że dziś to słabo bo słońce bo tak normalnie to po 10 sztuk biorą.Nie kończąc rozmowy odjechałem w stanie nie do opisania i z myślami co w tej sytuacji zrobić.Swoią przygodą podzieliłem się z kolegami nad zalewem Arkadia bo akurat robili zasiadkę na karpia,a Ci ze normalne i nie ma czym się denerwować bo w miescie codziennie z robakiem latają i nit nie słyszał o wymiarze.Do końca zdegustowany pojechałem do domu.Dzień na piątkę zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Też koło tego młyna robaczkowców widziałem. Twierdzili, że płocie łowią. Przejachała policja to tylko skinęli sobie na przywitanie. Żółć mnie zalała.Teść mieszka w suwałkach 50 metrów od rzeki i mówi , że tam codziennie takich widuje.W zeszłym roku zacząłem za pstrągiem chodzić, ale na widok czegoś takiego sie odechciewa. W tym roku nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dzisiaj rano poprawiłem sobie humor .Ubrany w moro ciuszki i z psem przy boku(owczarek niemiecki słusznych rozmiarów) odwiedziłem odcinek w mieście .Na mój widok spławikowcy biegiem lecieli po krzakach.Kilka pstrokatych uratowanych tylko na jak długo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 https://www.facebook.com/SalmoClub/photos/a.286958911357518.80492.151639704889440/777122659007805/?type=1&theater Wieść gminna niesie, że od 1 stycznia 2015 nie pojemy już pstrągów i lipieni z całego odcinka Czarnej Hańczy będącego w jurysdykcji ZO Białystok Wybiera się ktoś na otwarcie na Czarną? Ja będę zapewne 2-go, może nawet 1-go jeśli C2H5OH z dnia poprzedniego pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajojeq Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 https://www.facebook.com/SalmoClub/photos/a.286958911357518.80492.151639704889440/777122659007805/?type=1&theater Wieść gminna niesie, że od 1 stycznia 2015 nie pojemy już pstrągów i lipieni z całego odcinka Czarnej Hańczy będącego w jurysdykcji ZO Białystok Wybiera się ktoś na otwarcie na Czarną? Ja będę zapewne 2-go, może nawet 1-go jeśli C2H5OH z dnia poprzedniego pozwoli byłeś? jak połowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Z tego co pamiętam to nie byłem. Byłem 2 miesiące później ale bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajojeq Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) a to 2014 myślałem że 2015. Spytam się jeszcze, znasz miejsca gdzie z brzegu da radę łowić na czarnej? Byłem w okolicach Studzianego Lasu i Potaszni to tam raczej spodniobuty, a póki co jeszcze raczej za zimno. Edytowane 4 Lutego 2016 przez kajojeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi