Skocz do zawartości

No Kill na Czarnej Hańczy !!!!

godski

Rekomendowane odpowiedzi

a to 2014 myślałem że 2015. Spytam się jeszcze, znasz miejsca gdzie z brzegu da radę łowić na czarnej? Byłem w okolicach Studzianego Lasu i Potaszni to tam raczej spodniobuty, a póki co jeszcze raczej za zimno.

Ja łowię na odcinku ZO PZW Białystok. W niektórych miejscach da się bez wchodzenia do wody, ale wg mnie pstrągi bez woderów/spodniobutów to tak jak trolling bez łódki.

• Like 2

Ja łowię na odcinku ZO PZW Białystok. W niektórych miejscach da się bez wchodzenia do wody, ale wg mnie pstrągi bez woderów/spodniobutów to tak jak trolling bez łódki.

No na niektórych rzekach nie ma potrzeby jednak tutaj też brałem, jeżeli się uda to za tydzień odwiedzę  ;)

• 11 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Witam. 

Panowie właśnie zawitałem na podlasiu na kilka dni przed świętami specjalnie żeby połowić.

Jakieś sugestie gdzie najlepiej szukać kropków? Jakie rzeki, jakie odcinki? Moje wszystkie rybki wracją do wody więc bez obaw :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie zanim wrócę na swoje kujawsko-pomorskie wody ;)

Witam. 

Panowie właśnie zawitałem na podlasiu na kilka dni przed świętami specjalnie żeby połowić.

Jakieś sugestie gdzie najlepiej szukać kropków? Jakie rzeki, jakie odcinki? Moje wszystkie rybki wracją do wody więc bez obaw :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś mi coś podpowie zanim wrócę na swoje kujawsko-pomorskie wody ;)

Odezwij sie na priv Wojtku ;)

• 3 lata później...

Witam

Latem wybieram się na Podlasie na tytułową rzekę, kilka dni spływu i kilka kolejnych na rowery, spacery itp

Jadę już kolejny raz bo rzeka i tereny piękne, ale tym razem mam zamiar zabrać lekkiego spina, przynęty to głownie smużaki, gumowe Pijawki, nimfy itp  interesują mnie głównie Klenie, Okonie, może Pstrąg, może Szczupak.    Z tego co wyczytałem zarządcą wody jest ZO Białystok (czy coś się zmieniło?)   Jak wygląda obecny rybostan pod względem gatunków ryb ?  

Wielkie dzięki

Michał

...  co do przynęt, z doświadczenia, Rapale 7cm w odpowiednich kolorach do pudełka, ślazurki dają radę.Trait fajnie sprawdza się z prądem. Jigi są bardzo skuteczne, czarne zonkery i żabo-myszy w odcieniach zieleni / niebieskiego. Odpowiadają zębatym. Z pierza to streamery, czarno-białe na czeburaszce, u mnie główki Gurza. Co do kija to zapewne dłuższy i nie taki lajt. Zębata 70 to nie rzadkość. Oczywiście cieplejszą porą warunki się zmieniają, rzeka zarasta...

• Like 1