yglo Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Super się oglądało, jakbym się przeniósł w inną, lepszą zdaje się rzeczywistość.... Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETEREK Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Kapitalny film.....tak było......dzięki wielkie za przypomnienie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Miałem takie bambusy , to były czasy, fajnie tak powspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Może to jest recepta?Dojazd nad wodę komunikacją zbiorową, lub pojazdem o maksymalnej mocy 40 (?) KM, zakaz używania echosond, sprzęt pływający jedynie bez silników, dozwolone wędziska jedynie z materiałów naturalnych lub włókna szklanego pełnego, minimalna grubość żyłki 0,25, zakaz plecionek, kołowrotki wyłącznie z metalu, zakaz stosowania odzieży oddychającej z tworzyw sztucznych, ...Podejrzewam, że po kilku latach rygorystycznego przestrzegania tych zasad, rybostan mocno by się poprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 To były czasy, zjadło się rybę i nie wytykali ci mięsiarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 To były czasy, zjadło się rybę i nie wytykali ci mięsiarstwa.Aaaaa tu Cię boli 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 kołowrotki wyłącznie z metalu Czyli same Stelle... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Jakieś Abu też chyba są? Albo całkiem niedawno były... Z resztą w ogóle parę multiplikatorów by się chyba znalazło, gorzej z tymi ze stałą szpulą i żeby klimat był jeszcze koniecznie chowającą się w kołnierzu, żeby żyłkę pod szpulę wciągało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Coś w tym jest, 3:40min gość ma co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Czyli same Stelle...W filmie jest pokazany Mitchell 300. Porównując ceny/zarobki to ten kołowrotek kosztował znacznie więcej niż Stella. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Aaaaa tu Cię boli Chodzi o to że cały rok wypuszczam ryby, no chyba że dostanie po skrzelach i intensywnie krwawi to wiadome że ona padnie i bardziej etyczne jest chyba jej zabranie, nawet żeby komuś dać niech sobie zje że smakiem, niż wypuszczenie zdechłej ryby ale mniejsza z tym, sobie co roku zabieram 1 sandacza w grudniu na wigilię i zostaje nazwany miesirzem przez ludzi którzy w tym okresie mordują biedne sandacze wyciągnięte z 20m i zadowoleni że wrocił do wody, sami już wiecie w jakim stanie... i co tu jest bardziej etyczne i czy jestem miesiarzem zabierając +-5 ryb w sezonie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Ja zabieram ryby wtedy kiedy mam na nie ochotę, nie dotyczy to okoni 30+, szczupaków 70+, sandaczy 50-, Leszczy 2kg-. Reszty ryb nie zabieram i wara każdemu kto się czepia. Najlepsi są Wszyscy pseudo ekolodzy, jeżdzący starymi dislami, nie segregujący śmieci i myjący samochód z łódką nad wodą, no ale na łodzi wielki znak no kill. Czasem jeszcze jeżdzę na polowania, i kilka razy namawiałem ustrzelonego dzika lub sarnę do powrotu do domu, ale nie wiem dlaczego nie chciała wstać. ????. Nadmienię również, że zbieram grzyby i jagody i też zabieram do domu. Nie róbmy z ludzi idiotów, a jeżeli chcemy poprawić rybostan to wytępijmy kłusowników, nielegalny handel rybami i chmary kormoranów. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Ja zabieram ryby wtedy kiedy mam na nie ochotę, nie dotyczy to okoni 30+, szczupaków 70+, sandaczy 50-, Leszczy 2kg-. Reszty ryb nie zabieram i wara każdemu kto się czepia. Najlepsi są Wszyscy pseudo ekolodzy, jeżdzący starymi dislami, nie segregujący śmieci i myjący samochód z łódką nad wodą, no ale na łodzi wielki znak no kill. Czasem jeszcze jeżdzę na polowania, i kilka razy namawiałem ustrzelonego dzika lub sarnę do powrotu do domu, ale nie wiem dlaczego nie chciała wstać. ????. Nadmienię również, że zbieram grzyby i jagody i też zabieram do domu. Nie róbmy z ludzi idiotów, a jeżeli chcemy poprawić rybostan to wytępijmy kłusowników, nielegalny handel rybami i chmary kormoranów.Jeśli nie zaczniesz od siebie , zapomnij że inni będą to robić .Nie ważne że stu będzie zabierać, ważne abyś ty wypuszczał. Potem będzie ich 90, potem 80 i tak dalej . Trzeba świecić przykładem a przede wszystkim wierzyć w to co się kreuje i jaki jest tego sens. I najważniejsze -.nie wstydzić się swojego postępowania , nie ulegać presji, robić swoje , bez względu czy jesteś sam nad wodą, .czy patrzą na Ciebie oczy wszystkojedzących kolegów. Ty nie ma dylematów . Wypuszczasz, albo ..... Twój wybór. Edytowane 13 Maja 2023 przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 I najważniejsze -.nie wstydzić się swojego postępowania , nie ulegać presji, robić swoje , bez względu czy jesteś sam nad wodą, .czy patrzą na Ciebie oczy wszystkojedzących kolegów. Ty nie ma dylematów . Wypuszczasz, albo ..... Twój wybór.Jaki wstyd, jaka presja???? Jak jeździłem na ryby to presję i wstyd powinni czuć Ci co nie wypuszczali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Jeśli nie zaczniesz od siebie , zapomnij że inni będą to robić .Nie ważne że stu będzie zabierać, ważne abyś ty wypuszczał. Potem będzie ich 90, potem 80 i tak dalej . Trzeba świecić przykładem a przede wszystkim wierzyć w to co się kreuje i jaki jest tego sens. I najważniejsze -.nie wstydzić się swojego postępowania , nie ulegać presji, robić swoje , bez względu czy jesteś sam nad wodą, .czy patrzą na Ciebie oczy wszystkojedzących kolegów. Ty nie ma dylematów . Wypuszczasz, albo ..... Twój wybór.Powiem tak ,jeżeli wodzie nie robisz krzywdy i weżmiesz sobie rybę raz na jakiś czas to jest ok .Tak jak kolega już napisał więcej szkody jest z wypuszczania ryb złowionych na 20 metrach i wypuszczonych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Hehe, mój "ulubiony" temat rzeka na forum - złów i wypuść . Teraz moda na XUL , wędki do 3 g to te na "grubsze gramatury" bo ryby jeszcze się nie zorientowały i można nałapać szczupaków. I to wszystko pod szyldem C&R , Coooooool ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi