Skocz do zawartości

Okulary LIW LEWANT

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Na stronie producenta widnieje wpis, ze nie sprzedają osobą prywatnym i w zakładce gdzie można kupić znalazłem listę sklepów, jako, że mieszkam za granica zadzwoniłem do kilku z ww sklapów z pytaniem, czy mają, co o nich wiedzą i co doradzają,- ot taki wywiad...

Niestety oprócz informacji cenowej, od-do niewiele sie dowiedziałem. Za kazdym razem padała odpowiedź - jak se Pan wybierzesz to my zamówimy i sprzedamy Panu.

Czyli typowe bezmyślne pośrednicto.... Zadzwoniłem wiec do firmy i tu było już lepiej, Pani podała modele w ktrych wkładali odpowiednie szkiełka do tych swoich pancernych oprawek. Dostępne kolory szkieł to amber (zółty-rozjaśniający), niebieski i grafitowy. Wybrałem kolor szkieł i oprawkę i wczoraj dostałem maila z kontem do wpłaty, zrobiono wyjątek dla "obcokrajowca" i wyślą mi opkulary jak dostaną na konto kasę.

Dziś dotarły do mnie zamówione okulary.

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne :)

Są leciuteńkie, leżą jak przyspawane do twarzy, jutro nad wodę B) a ponieważ zrobiło sie mroźno i słonecznie to będzie dobra okazja sprawdzić.

Zostały przysłane w gustownym czarnym i mocnym etui ze szlufka do podczepienia w kamizelce i miekka szmatka w srodku do czyszczenia.

Obsługa wzorowa,- polecam

Edytowane przez Rheinangler

Tak, mam te okulary. Piłuję od około roku żółte-pomarańczowe szkła + drugie szare, jestem bardzo zadowolony. W przeciągu roku użytkowania np. Jaxonów kleiłem je na super glue kilka razy, tutaj wszystko jest tak jak było na początku. Są bardzo lekkie i mocne, ładnie wyglądają i chronią oczy. Mam też takie z niebieskimi szkłami - ale zbyt krótko by móc pisać opinię.

Tak jak kolega wyżej pisze - ja nie zdawałem sobie nigdy sprawy jako młody, że woda może męczyć oczy. Teraz jak zapomnę okularów nad wodę to strasznie żałuję. Oczy są suche, pieką, męczą się. Okulary pięknie zmieniają promienie słońca na tafli wody w przyjemny dla oka widok.

Pozdrawiam

M.

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...