kamildarbanski Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Chciałbym sobie zrobić prezent i kupić dobry i porządny zegarek klasyczny na bransolecie do 1000 zł, ale zupełnie jestem w temacie zielony i nie wiem jakie firmy są dobre i trwałe. Mógłby ktoś polecić jakie firmy warto brać pod uwagę żeby to było na lata? Omega? Festina? Seiko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) omega sensowna poza tą kasą pomijając kwestie wyglądu zegarka co jest kwestia gustu i tu sie nie dyskutuje i nei doradza to:festina do 1000 zł to ten sam w zasadzie mechanizm czy może 2 mechanizmySeiko kupisz na wyprzedazy sensowne sportowe w tej kasie ale jakośc porównywalna w zasadzie jak Festina Wybierz co Ci sie podoba - uwzglednij że niektóre modele np Festiny w tej kasie maja szafirowe szkiełko - dla mnie to przydatny fjuczerbierz z gwarancją bo jakość tych zegarków znacznie spadła w ostatnich latach tak jak i cena z gustami sie nei dyskutuje ale z praktyki doradzam branzolete gunową czy tam z tworzywamniej kłopotu , tansza w wymianie i nie rdzewieje a w wuiekszości wypadków zmyjesz brud z tej gumy bez problemu widziałem niedawno na aledrogim portalu chronograf Festiny z szafirowym szkłem za 850 ..zastanów sie nad pseudo-smrtwachem np huawei watch 3GT pro gdzie tarcze wgrywasz sobie dowolne a masz pare przydatnych funkcji a kasa podobnaja tak zmieniłem z normalnego zegarka i jak mi sie nudzi ..cyk inna tarcza i zegarek jak nowy cieszy oko Edytowane 12 Maja 2023 przez selk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) Warto zajrzeć. A i Marcin się ucieszy. https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://jerkbait.pl/topic/94489-m%25C4%2599ska-bi%25C5%25BCuteria/&ved=2ahUKEwic74DT1_D-AhXv_CoKHXHhCx0QFnoECCUQAQ&usg=AOvVaw3B0vrpeYTa4sXnJcCUoVh2 Edytowane 12 Maja 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 Też ostatnio miałem taki dylemat. Naczytałem się, naoglądałem i postawiłem na Festinę. Z tym że o wyborze zdecydował wygląd, bo w zasadzie tym się one różnią w cenie do około 8 stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) Z takich to tysia sugeruję Orient, może coś wyrwiesz, ewentualnie Seiko lub ich marka Pulsar. Omega to "trochę" wyższa liga. Ze Szwajcarów może znajdziesz w tej cenie Atlantic'a. Szukaj raczej prywatnych ofert jak nietrafiony prezent itp. Osobiście bardzo lubię Timexy wzorowane na wojskowych starych zegarkach (seria Waterbury i sikory z oznaczeniem TW), niby żaden szał, ale bardzo ładnie im wychodzą. Japończyki z początku posta to fajnie spasowane maszynki, lepiej niż niska półka Szwajcarów jak Festina czy nawet Atlantic. Może jeszcze poszukaj Citizena ale też bardziej z odpsrzedaży, a ze szwajcarów Rotary i Wenger są klasyczne, ładne i pewnie osiągalne w tych pieniądzach. Edytowane 12 Maja 2023 przez Hesher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Seiko skx, mechanik , trwały mechanizm, super luma , wodoszczelność , wygodna bransoleta rozmiar koperty 42 , mam nadgarstek o obwodzie 17cm dość płaski, super się układa. Sam uźytkuję i polecam. Jak nie mam czym piwa otworzyć on mi pomaga. Fajny zegar. Edytowane 13 Maja 2023 przez kacperek993 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Klasyczny = mechaniczny?Jeżeli mechaniczny i typowy klasyczny "look" to jeszcze dorzucę Tissot (!), Orient (Bambino!), Orient Star, no i wspomniane tu Festina, Seiko, Atlantic PS. naprawdę bransoleta potrafi rdzewieć?! Nigdy się nie spotkałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Wysłałem priva Kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Klasyczny = mechaniczny?Jeżeli mechaniczny i typowy klasyczny "look" to jeszcze dorzucę Tissot (!), Orient (Bambino!), Orient Star, no i wspomniane tu Festina, Seiko, Atlantic PS. naprawdę bransoleta potrafi rdzewieć?! Nigdy się nie spotkałem...Też ta bransoleta mnie zdziwiła - może w zegarkach za 100 zł a nie o takie nam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Klasyczny = mechaniczny? Zależy od preferencji. Zegarek w telefonie też Ci pokaże czas i to super dokładny. Ale zegarek mechaniczny z naciągiem ręcznym czy automatycznym to jest to. Wg. mnie oczywiście. Warto spróbować, trzeba przestawiać, korygować, dbać (serwis). Super wciągająca zabawa - mnóstwo możliwości i szeroki wybór - zegarkowy zawrót głowy - to też choroba, jak wędkarstwo. Edytowane 13 Maja 2023 przez kacperek993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Ależ ja Cię przecież doskonale rozumiem.. miałem nadzieję, że "klasyczny" = mechaniczny z ręcznym lub automatycznym naciągiem a nie tylko analogową tarczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Mamy taki wybór, za każdy znajdzie coś dla siebie i na dodatek do warunków w jakich ma być przydatny. U mnie na co dzień gchock (polecam modele z solarem). Od święta seiko, też solar bo to praktyczne i świetnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Na codzień i od święta, u mnie ten: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-atlantic-seahunter-71365-41-51Niestety. Mocno podrożał???? Edytowane 13 Maja 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Nie mogę załączyć zdjęcia z telefonu. U.mnie seiko.skx 007 Edytowane 13 Maja 2023 przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 A Roamer? Warte to coś za około 1100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 A Roamer? Warte to coś za około 1100?Zajrzyj tam : Kmziz. Kuźnia wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 A Roamer? Warte to coś za około 1100?Za 1100 to już można przebierać w używkach w dobrym stanie do wyboru do koloru. Mi się Roamery nie podobają jakoś. Certiny sobie popatrz, używki. Seria DS Podium jest bardzo ładna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Spojrzał bym jeszcze w stronę Zepellina całkiem sensowne w Twoim budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Spojrzał bym jeszcze w stronę Zepellina całkiem sensowne w Twoim budżecie Dodałbym litewskie Vostok Europe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Za 1100 to już można przebierać w używkach w dobrym stanie do wyboru do koloru. Mi się Roamery nie podobają jakoś. Certiny sobie popatrz, używki. Seria DS Podium jest bardzo ładna.Akurat używka mnie mało interesuje. Spodobał nie się jeden model Roamer z szafirowym szkłem. Ps. Mam certine ds ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Zeppeliny i Vostoki są na potęgę podrabiane. Te ostatnie nawet trafiają do sklepów po cichu. Wiem, że jeden już nieistniejący sklep pchał taką lewiznę i głównie Vostoki, bo przebitkę mieli dobrą. Ostatnio widziałem na Allegro albo Olx Titusy podrabiane. Ale akurat T&S kiedyś sobie kupię oldschoola z litego złota. Tak dla szpanu można za jakieś 2.5-3.5k trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Servus, Proponuje troche dozbierac i zakupic Citizen na Mijota 9051. Wykonanie i Mechanizm zjada inne Marki do 1000 Euro ! https://www.citizenwatch.eu/de/produkt/nb6021-17e/Dodatkowo kilka paskow Nato i otrzymujemy mega uniwersalny zegarek! Pozdrawiam Zbigniew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Masz Zbyszek rację, citizen to świetne zegarki tylko w wyższej cenie. Ładnych parę lat temu kupiłem bl5202. Działa doskonale do dziś, a lekko nie miał bo np. uszkodziłem szkło. Jednak jakbym miał kupić jeszcze raz to bez wachania wydałbym kasę ponownie. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 (edytowane) Dzisiaj dwa ciekawe kwarce z szafirowymi szkłami od Victorinoxa były dostępne na zalando lounge: Edytowane 14 Maja 2023 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 (edytowane) Poszukaj jakiegoś phoibosa. Bardzo fajne i solidne zegarki. W większości divery. Edytowane 14 Maja 2023 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi