Tiur Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 CześćMiałem kilkuletnią przerwę z muchą i mam kilka pytań. Głównie rzeki pstrągowe będę odwiedzał . Przeglądnąłem kilka stron ale za bardzo nie znalazłem odpowiedzi a i sposoby oraz technika idzie do przodu. Nie chcę pytać o sposoby prowadzenia a bardziej montaż zestawu.Do linki mam dowiązany 20cm indykator z dwukolorowej żyłki do niego ring a dalej żyłka, z której robię pętlę i dzielę na dwa odcinki pod nimfy. Czasami muchy się skręcają ale nie plączą, zwykle jak mam cieńszą żyłkę. Czy coś zmienić a może są gotowe zestawy końcowe? Jakich żyłek przyponowych używacie?. A może fluorocarbon zamiast żyłki i jakiej grubości?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzas Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Mikro ring na końcu przyponu, do niego przywiązane dwa troczki z nimfami rozwiązuje sprawę plątania. No i zaczepach pozostaje najczęściej tylko jedna nimfa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Mikro ring na końcu przyponu, do niego przywiązane dwa troczki z nimfami rozwiązuje sprawę plątania. No i zaczepach pozostaje najczęściej tylko jedna nimfa.Kółeczko raczej dość średnio rozwiązuje sprawę. Lepszym rozwiązaniem jest roller. Można zakupić gotowca (https://bogdangawlik.pl/product-pol-20845-Hends-Roller-Black-Tulejka-Do-Skoczka.html ), ale samodzielne zrobienie takiego zajmuje pięć minut. A ja od dawna łowię na jedną nimfę i nigdy z plątaniem nie miewam problemu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1995 Opublikowano 29 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Kółeczko raczej dość średnio rozwiązuje sprawę. Lepszym rozwiązaniem jest roller. Można zakupić gotowca (https://bogdangawlik.pl/product-pol-20845-Hends-Roller-Black-Tulejka-Do-Skoczka.html ), ale samodzielne zrobienie takiego zajmuje pięć minut. A ja od dawna łowię na jedną nimfę i nigdy z plątaniem nie miewam problemu. Cześć, napisz proszę jak wygląda Twój przypon w przypadku jednej nimfy. Próbowałem wiele razy łowić na dwie nimfy ale póki co zostaje przy jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi