Skocz do zawartości
  • 0

Parasol na łódkę

Krzysiu

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No właśnie nie bimini tylko parasol potrzebuje coś co w razie konieczności można szybko złożyć a żeby dało komfort łowienia podczas ulewnych dni nie zamierzam pływać tym w ślizgu itp tylko żeby wytrzymało chociaż średni wietrzyk a nie porwało się przy pierwszych dwóch podmuchach stad moje pytanie bo mógłbym kupić jakiś wedkarski ale jak kiedyś patrzyłem na jakość wykonania w sklepie to raczej pozostawiało to dużo do zyczenia .

Dzięki Konrado zara sprawdzę jak to wyglada

Edytowane przez Krzysiu

• 0

Dużo osób używa quantum radicala 3m mam go też na karpiowe zasiadki jak go wolniesz na 2 mega dobre grube podporki i śledzie w ziemię to jest okey pod warunkiem że nie dostanie wiatru pod czasze. Niby metalowe pałaki itp ale potrafił się wygiąć w drugą stronę. Jakiś czas temu nabyłem tego matrixa i stosowałem go w różnych warunkach i cieki grubym pałąkom z tworzywa jesy Dużo lzejszy i mocniejszy niż quantum. Minus to kiepska sztyca aluminiowa i krótka. Krzychu jak ma być na łódkę i ma relingi to pomyśl nad dorobieniem daszku samemu jak masz spawarkę itp i trochę pomysłu na to dużo lepiej się to sprawdza ????

• Like 1

• 0

Majsterkowicz ze mnie „jak z koziej d… trąbka” ale myślałem po prostu kupić uchwyt trolingowy do relingu i tam go wsadzać i jakoś zabezpieczać aby było stabilnie po prostu potrzebuje czegoś aby moc spokojnie sobie vertowac jak pada bo pomimo iż używam całkiem dobrych ciuchów przeciwdeszczowych to jednak komfort łowienia suchym jest zupełnie inny .

• 0

@Krzysiu... jak chcesz przypiąć parasol do relingu, to spraw sobie parasol jak do wózków dziecięcych :P .  Miałem swego czasu parasol marketowy (słoneczny) na pokładzie łodzi. Musiał być z odciągami i przy wietrze 4B po Darginie pływałem z rodziną. Parasol im niżej ustawiony tym bezpieczniejszy - parasol ustawiony zbyt wysoko (na wietrze) ma wyraźną tendencję do przechylania łodzi, może nawet wywrotki.

post-54765-0-24826700-1684180370_thumb.jpg

• Like 1