Skocz do zawartości
  • 0

Nowy artykuł na jerkbait.pl

admin

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bardzo ciekawy artykol. Bardzo cieszy to bagactwo gatunkow, swiadczace o prawidlowym stanie, w jakim znajduje sie zbiornik.

Mniej natomiast cieszy podejscie wedkarzy, z czasem moga pojawic sie podobne problemy jak u nas...co prawda tam nie dzialaja rybacy na szczescie...

Jerry, z tymi sandaczami 70cm w Polsce to cos nie tak, powoli sztuka staje sie zlowienie jakiegokolwiek sandacza...

Aaa...sprobuj w sondzie wylaczyc Fish ID, bedzie ciekawiej wygladalo...

Gratuluje udanej wyprawy! Czekamy na nastepne relacje.

Pozdro

Gumo

• 0

@ Friko zapewniam Cie ze nie wszedzie , wiekszosc lodgy rygorystycznie przestrzega przepisow , i krzywo patrzy jak ktos bierze duza rybe ---nawet jezeli regulamin pozwala . Wiekszosc reklamuje only catch and relase . O tym jak lowilo sie w naszej lodgy bedzie w nastepnym artykule i o konsekwencjach tez .

@ Gumo , mielismy rowniez wylaczony ID. Na tym zdieciu po prostu ladnie TO widac :mellow: .

Tak ogolnie to jestem bardzo zdziwiony brakiem kontroli , to powoduje ze niektorzy juz mysla ze wszystko mozna . Jak do tej pory tylko kontrol graniczna czasami...w dalszej czesci pisze o takiej kontroli granicznej i kilku mandatach . Czy to bedzie mialo jakies konsekwencje na drugi rok , skierowane na lodge zarzadana przez polakow ? ...nie wiem , moze tak , moze nie . A moze ta nauczka wystarczy ?

• 0

@Slider, ten artykuł napisał Jurek. Ja go tylko obrobiłem i opublikowałem.

Następny będzie o królestwie tych wszystkich gratów, które zabieramy nad wodę ze sobą. A wierzcie mi, że Jurek, mimo zapewnień, wcale się nie ograniczył :D

Dla mnie ten artykuł to świadectwo, że w US jeszcze do depresji wędkarskiej daleko mimo gospodarki rabunkowej niektórych lodgy. Dla porównania jak wygląda film wędkarski kręcony w US i ten w Polsce. Tam łowią ryby, tutaj mówią o rybach. Trudno więc mówić o możliwościach tworzenia w pełni edukacyjnych filmów, które będą wciągały, edukowały a w efekcie kształciły. Myślę, że koniecznie w takich wydawnictwach jak WMH powinni w każdym filmie, do znudzenia wałkować kwestie C&R. Oczywiście nie do przesady, bo przegięcie w drugą stronę może przynieść odwrotne skutki, ale delikatnie wspominać przy kolejnych okazjach czyt. przemycać C&R.

Pozdrawiam

Remek

• 0

@Jurek,

super artykuł i fajowe zdjęcia. Czekam na dalszy ciąg.

@Remek,

w WMH to bardziej kształtują postawy rzeżników, niestety.

Bardzo złe obchodzenie się ze złowionymi rybami, bezsensowne i głupie teksty, itp. Na niektórych filmach łowią piękne ryby ale cała okrasa filmu i zachowanie jest na marnym poziomie.

• 0

Bardzo złe obchodzenie się ze złowionymi rybami, bezsensowne i głupie teksty, itp.

Dawno nie oglądałem żadnego filmu z WMH ale to co robili na filmie ze szwecji z tymi szczupakami budziło zgrozę. Szczupaki spadały im do łodzi z dużej wysokośi, trzymali szczupaka bardzo długo i dopiero wtedy szukali miarki czy czegośtam (juz nie pamiętam). W takich filmach powinni szczególnie zwracać na to uwagę bo utrwalają złe wzorce.