Manniek66 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Witam , mam taki problem.Jakiś czas temu kupiłem laptopa z drugiej ręki i niestety nie mam do niego płyty z windows ani też utoworzonej partycji recovery i teraz mam takie pytanko: Czy mogę pobrać lub pożyczyć od kogoś nie orginalnego wina i zainstalować go na kluczy który mam na nalepce ? Czy wtedy będzie to legalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Tak, możesz i będziesz miał oryginalnego windowsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Nalepka licencyjna i klucz rzecz najważniejsza, nośnik rzecz wtórna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 tylko jest jedno ale, każda firma np Dell, Toshiba, Hp czy inna dostaje od Microsoftu zestaw kluczy. Jeśliby instalować np nowy system na laptopie toshiba to na naklejce jest klucz z zestawu Toshiba i żeby wszystko było okey trzeba mieć nośnik dedykowany do sprzetu Toshiba. na 100 % nie jestem pewien ale na 95% tak właśnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 To nie tak. Na płytkach dołączonych do laptopów są preinstalowane wersje pod dany model laptopa i dlatego będzie problem z instalacją na laptopie z innymi podzespołami, ale klucz nie ma z tym nic wspólnego. Aktywacja odbywa się na zasadzie poprawności klucza, a nie plików na dysku czy firmy w której kupiliśmy laptopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi