laredo Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jako że lubię fotografować ale nie bardzo znam się na aparatach chciałbym poprosić Was o pomoc i wypowiedzenie się czy warto kupić ten aparat. http://allegro.pl/sh...item=2725574492 wiadomo - używka ale na nowy nie będę miał finansów. Co chcę fotografować ? No myślę że przyroda najwięcej, najmniej to chyba ludzie na przyjęciach....Więc ? warto licytować ? do jakiej kwoty byście dali max ? No i te obiektywy co tam są, możliwe to czy szajs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Nie warto. Miałem E-400 który poza matrycą jest identyczny. Aparat plastikowy z żenująco małym wizjerem.Olympus to albo E-3 ew E-520/530 albo bezlusterkowiec. Za 800zł kupisz Nikona D80. Nie jest to najnowszy sprzęt ale ergonomia, wizjer i dostęp do względnie tanich i dorych obiektywów znacznie większy. Będziesz miał obiektywy, korpus kiedyś zmienisz. Za ok. 650zł kupisz nowego bezlusterkowca Olympusa E-PL1. Pewnie nawet z obiektywem. Edytowane 21 Października 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laredo Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 No tak ale czy wizjer to wszystko ? Może i pewno w czymś przeszkadza ale ponieważ nie mogłem się doczekać na odpowiedź postanowiłem pogooglować. Z opini użytkowników wynika że dla amatora który chce się czegoś więcej nauczyć to dobry aparat. Nie mówię że jest to Bentley wśród lustrzanek ale nie jest to też i Fiat.... W sumie to już troszkę za późno bo rano jadę go odebrać, jak będzie zły pójdzie na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi