spy Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) . Edytowane 31 Maja 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Może Yad Cleveland 210cm 40-120g 268zl.Wagi kijka nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 kiedys byl dostepny taki 'bestmaster' SDR do 150 gram ... jak na kupny kij calkiem dobry i powinien spelniac twoje oczekiwania z palcem w bucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 angler1212 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 kiedys byl dostepny taki bestmaster SDR do 150 gram ... jak na kupny kij calkiem dobry i powinien spelniac twoje oczekiwania z palcem w bucie Kiedyś go widziałem i był fajny. Później próbowałem go odnaleźć ale nigdzie nie mogłem go trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Ani pierwszego ani drugiego znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bartek_C Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Yad Cleveland KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 19 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 No fajny kijek tylko brak wagi ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebson Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Coś mi się zdaję że ten slammerek to o numer za mały,kumplowi w tym roku na zakręconym hamulcu sumek odjechał i z kołowrotka poszedł dymek proponuje 460 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek* Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Witam Sam chciałem założyć podobny temat, ale jakoś się nie odważyłem ... . A więc ten sam priorytet z tym ,że brałem pod uwagę kije do max 240 cm, kij ma służyć wyłącznie do metody spinningowej nie do trolingu. Co jest jeszcze ważne, a nikt o tym nie pisze długość dolnika czyli od końca wędki do mocowania kołowrotka. W metodzie spinningowej najlepsza długość to ok.35cm { ciężko znaleźć ale np: dragon takie posiada, czym się różni dorszówka od wędki sumowej chyba tylko napisem na blanku} choć do walki z dużą rybą zdecydowanie lepszy jest dłuższy dolnik taki 45-47cm. Uchwyt kołowrotka też ma bardzo istotne znaczenie to nie jest wędka na jazie czy klenie a te uchwyty bestmastera shimano może i są dobre, przekazują brania ale nijak się mają do dłuższej walki z dużą rybą. Uchwyt kołowrotka i co 3 czy 5 cm pianki czy korka i to ma być wędka na suma, blank oczywiście. Warto wziąć pod uwagę mocniejsze jerkówki, dlaczego otóż np.: te do 120gr wyrzutu będą nam odpowiadać mocą lub prawie będą, ale za wykorzystaniem jerkówki przemawia lekkość kija czyli do 200gr powinniśmy się zmieścić.Na dobry początek kilka typów wędek, które były już poruszane na tym forum:Dragon Team Dragon Silver Edition Jig 60-150gDragon Millenium HD Dorsz Spinn 240/100gMi osobiście bardzo podoba się ten kij {Team Dragon S.E. Dorsz Spinn 2.40 m 30-100g } miałem podobną jerkówkę Team Dragon Pro Selektion 30-70g, przez bardzo długi czas dawała radę choć dolnik wędki podczas holu większych ryb wywijał mi się w ręku to w lewo to w prawo, niestety umarła śmiercią naturalną została ścięta blachą podczas wyszarpywania.Może coś z innej beczki:Wels Kraft 240cm 250g - Katusha Tyran Salt Spin 240cm - Ron ThompsonBoat Spin DF 240cm 70-150g - Black CatNever Crack Senso Pilk 210cm 50-160g – WftKonger Seakon Pilk 240/200 Konger Seakon Sea Jig 240/200Czy np.: jerkówka Konger Virago Spin Jerk 195/120g MAX Empire Pilk c.w. do 200gMAX Insygnia Sea JigerPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 20 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Wędki morskie z tego co widzę mają pierwszą przelotkę bardzo małą, mam obecnie starą daiwę i przy zarzucacniu bardzo mi klepie plecionka o kij. Chciałbym nie mieć takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 (edytowane) Mam Batsona 25lb RLCB 213cm wykonanego przez kolegę z forum @yglo kij waży coś pod 200g zrobiony pod casta , ma duużą moc choć jeszcze nie miał konkretnego wąsa tylko takie metrowki ale jako "spinning" to dobry wybór , można zerknąć tutaj http://jerkbait.pl/t...as/page__st__40 Pomyśl , zagadaj do @yglo może coś poradzi. Edytowane 20 Października 2012 przez manonegra13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 wspomnianego RCLB 25lb ozywam od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć ze dla mnie kijek baja... dziala od 20/30g do jakiś... 150 max 160. przy 160/170 juz wyraznie siada i niechetnie rzuca... odleglosci uzyskiwane na gramaturach 60-100 w polaczeniu z poczciwym abu c4 5601 przyprawiają o zawrot glowy. kij lekki. dosc czuly jak na swoje materialy i przede wszystkim tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Coś mi się zdaję że ten slammerek to o numer za mały,kumplowi w tym roku na zakręconym hamulcu sumek odjechał i z kołowrotka poszedł dymek proponuje 460 raczej spinfishera v - ze slammerow ZTCP (na stronie penna juz zniknal) najsilniejszy hamulec ma 260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spy Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 A może BeastMastr 210 do 120g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 moze, kto wie? ale, jak go posmarujsze czerwonym smarem, do twin powerow, to bedzie wymiatal do golej osci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kuman Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A może BeastMastr 210 do 120g?mam tego Beastmastera i chociaz w irlandii nie ma sumow to z cala pewnoscia moge napisac ze kij o tych paramatrach napewo sie nie nadaje na sumowanie poprostu cw jest zawyzone. Calkowicie inny kij zato jest 2,40 cw150g ten juz bardziej odpowiada opisowi i o wiele mocniejszy jest ale czy bedzie odpowiadal pytajacemu to najlepiej nich zam zobaczy w sklepie bo gusta i potrzeby sa rozne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
spy
.
Edytowane przez spyOdnośnik do komentarza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi